Flygningen din er forsinket

Hvis flygningen din er forsinket, vil vi informere deg så snart som mulig på SMS og via appen vår, basert på kontaktinformasjonen i bestillingen din. Hvis flygningen din er betydelig forsinket og du velger å ikke reise, kan du ha rett til kompensasjon.

Sørg for at kontaktinformasjonen din er oppdatert for alle passasjerer som reiser med deg. Du kan se gjennom kontaktinformasjonen din og reisen under Mine bestillinger.

Dine rettigheter

Hvis avgangen din er forsinket med mer enn to timer, har du rett til måltider og alkoholfri drikke i rimelig forhold til ventetiden. Utgifter til måltider og alkoholfri drikke skal være rimelige. Husk å ta vare på de originale kvitteringene.

Hvis forsinkelsen vil føre til at du mister ditt korresponderende fly, vil vi booke deg til neste tilgjengelige flygning gratis.

Hvis du trenger overnatting (og med rimelighet ikke kan reise hjem), har du rett til hotellrom når overnatting i en eller flere netter blir nødvendig, eller når lengre opphold enn planlagt blir nødvendig. Du har også rett til transport mellom flyplassen og overnattingsstedet. Utgifter til hotellrom og transport skal være rimelige. Du har også rett til to telefonsamtaler eller til å sende to e-poster.

Husk å ta vare på de originale kvitteringene.

Hvis du ønsker å ikke reise på grunn av en forsinkelse på fem timer eller mer ved avgang, har du rett til å få den ubrukte billetten refundert i sin helhet. Hvis du kanseller og får billetten din refundert, har du ikke krav på forpleining som mat, drikke og overnatting.

For å be om refusjon, logg inn på Mine bestillinger

Hvis flygningen din kanselleres av grunner innenfor vår kontroll, kan du ha rett til kompensasjon i tråd med EU-forordning 261 / 2004

Når du ikke har krav på EU-kompensasjon

  • Hvis du ble varslet mer enn 14 dager før din opprinnelige planlagte avreisedato

  • Hvis SAS kan bevise at ekstraordinære omstendigheter (f.eks. vær) forårsaket kanselleringen

Du kan lese mer om dine rettigheter i våre vilkår og betingelser under regler og vilkår og EUs passasjerrettigheter.

Merk: Som hovedregel dekker vi ikke følgekostnader, slik som tapt arbeidsfortjeneste, feriedager, forhåndsbetalt hotell, leiebil, konsertbilletter etc.

Erstatning for utgifter

Hvis du har pådratt deg ekstra utgifter på grunn av et forsinket eller kansellert fly, kan du be om erstatning gjennom vårt nettskjema

Sørg for å legge ved en kopi av originalkvitteringene dine.

Tredjeparter tar vanligvis et betydelig gebyr for å hjelpe deg med slike krav, det er derfor mer fordelaktig for deg å sende kravet direkte til SAS.