Fly Bodø Aberdeen

Bestill fly fra Bodø til Aberdeen i vår lavpriskalender

Ved å kikke igjennom vår lavpriskalender kan du finne våre aller beste priser på fly fra Bodø til Aberdeen. Om du er ute i god tid så øker dine sjanser for å finne billige flybilletter mellom Bodø og Aberdeen som passer akkurat deg og ditt reiseselskap.

Finn billige flybilletter til alle våre destinasjoner i lavpriskalenderen. Priser og plasstilgang oppdateres hver gang et søk utføres.

Fly Bodø Aberdeen – Verdt å se

Aberdeen er den tredje største byen i Skottland, og er spesielt kjent for sin maritime historie. Aberdeen og området rundt er et litt oversett hjørne av Skottland, noe som er litt synd, da byen har utrolig mye å by på og er veldig sjarmerende.

Dunnottar-Slottet

En av de mest besøkte severdighetene i regionen er Dunnottar Castle, som ble bygd på 1200-tallet. Slottet har en unik plassering på en eventyrlig klippe, 50 meter over havet, der den eneste muligheten til å nå slottet er via en bratt og steinete sti. Det kan derfor være noe vanskelig å komme seg opp til selve slottet, men anstrengelsene er definitivt verdt det. På tross av at slottet har stått i mange år, er ruinene sterkt preget av spor fra de menneskene som en gang levde der.

Aberdeen Maritime Museum

Aberdeen er, som nevnt, kjent for sin maritime historie. Byen har dermed et morderne maritimt museum, hvor du kan lære mer om Skottlands sjøfartshistorie. Museet oppfordrer besøkeren til å ta del i utstillingen gjennom å legge til rette for interaktive utstillinger, som både voksne og barn vil finne interessante.

St. Machar's Katedral

I Aberdeen kan du også besøke den gamle katedralen St. Machar. Katedralen har en historie som daterer tilbake mer enn 1400 år og er et av de best bevarte eksemplene på arkitektur fra middelalderen i Skottland. Katedralen er også en av de få som overlevde oppgjøret mot den gamle katolske troen. 

Transport til og fra Aberdeen flyplass (ABZ)

Aberdeen flyplass åpnet i 1934, og ligger ca. 10 km utenfor bykjernen av Aberdeen. Flyplassen betjener omtrent 3,5 millioner reisende årlig. Fra flyplassen har du gode transportmuligheter fra Aberdeen flyplass og inn til Aberdeen sentrum, uavhengig av om du ønsker å reise med offentlig transport, taxi eller leiebil. 

Tog

Ønsker du å ta toget inn til bykjernen må du ta en buss eller taxi inn til byen Dyce, som ligger ca. 3 km fra flyplassen. Herfra kan du ta en 10 minutters togtur inn til Aberdeen sentrum.

Buss

Utenfor flyplassterminalen finner du flere busser som kjører inn til Aberdeen. På dagtid kjører bussene relativt ofte. Ankommer du på kveldstid eller i helgene kan det være lurt å sjekke busstidene før du ankommer, da de ikke kjører like ofte. Bussturen fra flyplassen og inn til Aberdeen sentrum tar omtrent 30 minutter, avhengig av trafikken. 

Taxi

Fra flyplassen kan du også ta en taxi. Taxiene finner til venstre i det du går ut fra terminalen. 

Leiebil

På Aberdeen flyplass er det også muligheter for å leie bil. Her vil du finne et bredt utvalg av bilutleiefirma, både lokale så vel som internasjonale aktører. Leiebil er et opplagt alternativ dersom du ønsker å se mer av Skottland og områdene rundt Aberdeen, da du også får mulighetene til å se mer av den fantastiske naturen i området. Fra flyplassen tar det omtrent 15 minutter inn til Aberdeen, via A96. 

En mer behagelig reiseopplevelse starter på Bodø flyplass

SAS Fast Track

Når du reiser Bodø Aberdeen i SAS Plus eller hvis du er SAS EuroBonus Gull- eller Diamant-medlem, har du tilgang til Fast Track på Bodø flyplass. Fast Track er den raskeste og smidigste måten å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen på. Dette vil gi deg mer tid til avslapping, jobbing eller til å komme deg til gaten raskere.

Alltid med SAS

Vi i SAS gjør alt vi kan for at kundene våre skal få en avslappet og komfortabel reise. Uansett hvilket billettype du har, vil du alltid nyte visse kundefordeler fra SAS.

Flygningen inkluderer alltid lett innsjekking via Internett, kaffe og te om bord, opptil 90 % rabatt for barn og bruk av SAS App.

Inkludert i din reiseklasse: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24-timers åpent kjøp Ja Ja Ja
Håndbagasje
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Innsjekket bagasje
Light

Nei

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nei Ja Ja
SAS Lounge** Kan legges til mot et gebyr Ja Ja
Mat og drikke
Langdistanseflyvninger til/fra Asia, Canada og USA:

Ja

Flyreiser innen Skandinavia / Europa:

Kan forhåndsbestilles

Ja Ja
WiFi Kan legges til mot et gebyr Kan legges til mot et gebyr Ja

*Flyreiser til/fra Asia, Canada og USA **Når tilgjengelig