søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Kina

Fly til Kina

Fly med SAS til Kina

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.

Kina er et fascinerende land for hele familien. Landet oser av kultur som kommer til uttrykk på mange forskjellige måter i forskjellige regioner og folk. Bestill en flyreise til Kina og få en opplevelse for livet!

Bestill flybilletten din med SAS og få 24-timers angrerett  og innsjekking på nett i tillegg til fritt setevalg – alt uten ekstra kostnad.

 

Flyreiser til Kina med SAS

SAS har direkte og daglige avganger fra København til Beijing. Flyturen tar 10–11 timer, men under reisen får du en egen skjerm for kunne benytte deg av underholdningssystemet hvor du kan se filmer, TV-programmer, spille spill og lytte til musikk. Vi gjør vårt beste for å plassere familier sammen, og du kan velge ditt eget sete dersom du sjekker inn på nett. Vi prøver å la familier med små barn å gå om bord først slik at de kan sette seg i fred og ro.

Hvis du ønsker å besøke byen Shanghai, kan du også finne direkteflyvninger fra København.

 

Få opptil 90% barnerabatt med SAS

Barn under 2 år (uten et eget sete) vil enten reise kostnadsfritt eller med 90% avslag på flydelen av billetten, avhengig av reisemål. Barn fra 2 til 11 år får 25% avslag. Rabatten gjelder ikke skatter og avgifter.

 

Kina – fra Mount Everest til Beijing

Et gammelt kinesisk ordtak sier: «Det er enkelt å se, men vanskelig å forstå», og det passer faktisk ganske bra for Kina. Landet dekker et stort område med flere tidssoner og mange forskjellige faunaer. Fra verdens høyeste punkt på Mount Everest i Himalaya til langstrakte strender ved Hainan i sør og dynamiske byer, som Beijing og Shanghai. I tillegg har Kina et enormt kulturelt mangfold. Med verdens største befolkning på ca. 1,3 milliarder mennesker og hundrevis av etniske grupper er det gitt at den kinesiske kulturen uttrykkes på mange forskjellige måter i forskjellige regioner og folkeslag.

 

Den kinesiske kulturen

Den kinesiske kulturen er unik. Til tross for de mange regionale og etniske forskjellene finnes det en felles kinesisk kultur som er rotfestet i klassisk kinesisk filosofi og religion. Kinesernes arbeidsetikk og høflighet kommer fra de gamle filosofiene Konfusianisme og Taoisme som, sammen med Buddhisme, utgjør de største livssynene i det moderne Kina. I tillegg er elementer fra eldgamle tallteorier og sagn fortsatt svært viktig i den kinesiske kulturen. Feng Shui er for eksempel basert på disse eldgamle tallteoriene, og den kinesiske dragen, som var en viktig del av kinesisk mytologi, symboliserer lykke og brukes fortsatt i arkitektur og i nyttårsfeiringen. De gamle kampsportteknikkene lever også i beste velgående i det moderne Kina, i storbyene samler tusenvis av mennesker seg for å praktisere Tai Chi før de går på arbeid.

 

Alt fra landsbybønder til moderne livsstiler i Shanghai

Til tross for den betydelige geografiske og kulturelle variasjonen i Kina, deler kineserne fortsatt en felles kulturarv med røtter som strekker seg mer enn 6000 år tilbake – én av verdens eldste. Landes historie strekker seg langs dynastier og keisere, formann Mao og det moderne Kina med fokus på teknologisk utvikling og økonomisk fremgang. Dagens Kina består av både landsbybønder som dyrker ris og hvete på den tradisjonelle måten på landsbygden og internasjonalt orienterte forretningsmenn i Shanghai.

 

Den forbudte by

Én av Kinas største og mest interessante turistattraksjonene er Den forbudte by i Beijing. Den forbudte by er fellesbegrepet for mer enn 800 bygninger med 9999 rom som ble brukt som det keiserlige palasset fra 1422 til 1922, da keiseren Puyi formelt abdiserte. Den forbudte by fikk navnet sitt fordi vanlige mennesker ikke fikk tilgang til området – bare keiserfamilien og medlemmene av hoffet fikk komme inn, og straffen for å bryte loven var henrettelse. I dag er området én av Kinas viktigste attraksjoner og er med på UNESCOs verdensarvliste over verneverdige områder.

 

Besøk østens Venezia

Suzhou er en vakker by i Jiangsu-provinsen. Byen har en lang historie og er Wu-kulturens vugge, en kultur som påvirket denne delen av landet på 900-tallet. Suzhou er én av verdens eldste byer langs Chang Jiang, Kinas lengste elv. Byen er berømt for sine mange kanaler og har fått tilnavnet «Østens Venezia». Byen byr på mange attraksjoner, blant annet en rekke vakre hager, templer og broer. Byens ni hager – de klassiske hagene i Suzhoy – kom med på UNESCOs verdensarvliste i 1997 som et eksempel på klassisk kinesisk landskapsarkitektur.

 

Skyyskrapere og neonlys i Shanghai

Shanghai er Kinas største by og er hjem for mer enn 20 millioner mennesker, inkludert forstedene. Shanghai er en moderne kinesisk storby med alt som hører med: neonlys, skyskrapere og mengder av mennesker. Det er likevel mulig å oppleve det gamle Shanghai i området rundt The Bund. The Bund er en gate som går langs breddene av Guleelven som går gjennom Shanghai. På ene delen av gaten er det en rekke viktige vestlige bygninger fra kolonitiden på begynnelsen av 1900-tallet, og på den andre siden er det en vakker promenade med fantastisk utsikt over det nye finanssenteret på den andre siden av elven.

 

Den Kinesiske mur

Dette utrolige byggverket er ett av verdens syv undre. Over 6350 km lang, ca. 7 meter bred og, selv om den er mellom seks og ti meter høy de fleste steder, er den hele 16 meter høy på andre! Dersom du vurderer å reise til Kina, kan du ikke unngå å besøke Den kinesiske mur, da den ligger så nær Beijing. Det er en god idé å reise tidlig dersom du ikke vil besøke den samtidig som mange andre turister.

 

Opplev det kinesiske nyttåret

Det kinesiske nyttåret – eller vårfestivalen – er uten tvil den viktigste feiringen i Kina. Feiringen feires på forskjellige tidspunkt hvert år, da kineserne følger månekalenderen. Nyttårsfeiringen er den lengste festivalen i Kina – den varer i to uker avhengig av stedet. Det kinesiske nyttåret er en feiring som er smekkfull av tradisjoner – dagene før feiringen blir brukt på å rengjøre og dekorere huset med røde papirutklipp som ønsker «lykke», «et langt liv» og «mange barn» med vakker kalligrafi. Nyttårsaften er en lang fest med luksuriøse middager og fyrverkeri ved midnatt. Dagene etter nyttårsaften brukes sammen med familie og venner og på å utveksle gaver. Og på slutten av nyttårsfeiringen markeres 15 dager etter lanternefestivalen – en slags kinesisk valentinsdag med mye musikk, dansing og lys fra vakre lanterner.

 

Annet

Fly til Beijing

Fly til Shanghai