ÉN VEI FRA
Zürich

Fly til Zürich

Fly til Zürich med SAS

Zürich ligger i hjertet av Europa, ved foten av de sveitsiske alper. Fly til Zürich med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og forhåndsvelge ditt sete uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Zürich med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Severdigheter

Den vakre gamlebyen med trange gater, idylliske plasser, broer og kirker er byens sentrum. Gatene er brolagte og her finner du de fleste attraksjonene i Zürich.
Zürich har den største samlingen museer og utstillinger i Sveits. Fly til Zürich, og opplev byens allsidige kultur- og folkeliv på nært hold.
 

Shopping og uteliv

Byen har shoppingmuligheter for alle budsjetter. Bahnhosstrasse er en kjent handlegate, eller kanskje det frister med et besøk på loppemarked? 
Du trenger ikke å kjede deg i Zürich. Nattelivet byr på barer og klubber med noe for enhver smak.
Fly til Zürich, og prøv shoppinglivet.

guide

Zürich – idyllisk by i vakker natur

Zürich har vært heldig med utseendet. Byen ligger idyllisk der elven Limmat møter Zürichsjøen. Grønne åser rundt byen gir en deilig følelse av å ha naturen i nærheten selv om man befinner seg midt i byen. Men Zürich har også noe enda mer spektakulært å by på. Siden den ligger ved foten av de sveitsiske alpene, er utsikten upåklagelig når man retter blikket mot de fantastiske fjellrekkene et stykke unna. Skulle du være uheldig med været og sikten, kan du trekke innendørs og likevel få en flott naturopplevelse. Tar du turen til Höllgrotten får du en under-jordisk opplevelse i de flotte dryppsteinshulene som i tillegg til de fantastiske formasjonene og fargene også rommer små innsjøer. Når Zürich setter sin ære i å ha det rent og ryddig overalt i byen, er kanskje det visuelle med på å sende byen til topps på listen over byer med god livskvalitet for innbyggerne. Når de fastboende er lykkelige i de vakre omgivelsene, er sjansene gode for at tilreisende også kan ha det trivelig i denne sveitsiske perlen.
 

Kunnskapsbyen Zürich

Til tross for at Zürich har under 400 000 innbyggere, finnes det mange museer og andre tilbud som gir deg fascinerende kunnskap på en underholdende måte. Kulturama Museum of Man gir deg et forklarende bilde av de siste 600 millioner år med evolusjon, biologi og menneskets kulturelle historie. Hvis barna er med til Zürich, er det kanskje spennende for både store og små å ta turen innom Aathal Dinosaurmuseum. Her finner du en unik samling av skjeletter fra gamle dager da disse imponerende kjempene regjerte på jorden. Hvis barna er klar for enda mer kunnskap, kan de leke seg til dette i Kindercity. Her kan barna delta i aktiviteter og leker som pirrer nysgjerrigheten for vitenskap og logikk.


Bading og velvære

Hvis solen skinner, eller du bare føler for å slappe litt av, har Zürich flotte bademuligheter og deilige spa. Flere av strendene har et allsidig tilbud med stupebrett, grillmuligheter, massasje, restauranter og lekeplasser. Hvis skyene har gjemt solen, kan Zurich friste med Europas største innendørs badeland. Her kan fart og spenning kombineres med avslapning og velvære.

Kort om Zürich

Valuta: sveitsiske francs
Tidsforskjell: ingen
Landskode: 41
Språk: tysk, fransk, italiensk og retoromansk

Ambassade:
Sveitsiske ambassade, Bygdøynesveien 13 0244 Oslo 8, tlf.: 22 54 23 90

Norsk konsulat:
Bahnhofstrasse 70, CH-8021 Zürich, tlf.: + 41 (0) 58 258 12 60

Turistinformasjon:
www.zuerich.com