Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies

ÉN VEI FRA
Pristina

Fly til Pristina

Pristina er i ferd med å legge fortiden bak seg: det er full fart i byen, som har fått et unikt preg av moderne nybygg som blandes med grå hus fra kommunisttiden og historiske bygninger med mer arabisk preg.

Fly til Pristina, Kosovo

Selv om det først er i de senere år at Pristina har vokst seg ordentlig stor, har byen alltid hatt en viktig rolle i det sydøstre Europa takket være sin beliggenhet mellom Dubrovnik, Kroatia, og Istanbul, Tyrkia. Når du flyr til Pristina, hovedstaden i Kosovo, lander du på den internasjonale flyplassen ca 20 km utenfor byen. Pristina ligger nordøst i landet, nær Goljak-fjellene, ca 650 m.o.h.


Fly til Pristina med SAS (sesongrute), og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 1 stykk bagasje på 23 kg uten ekstra kostnader. Sett deg i ditt valgte sete, og les en gratis avis og nyt en kopp kaffe/te mens vi flyr deg til Pristina. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn. Fly til Pristina med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Vær og klima i Pristina

Flyr du til Pristina på sommeren, er det liten sjanse for at du vil få regn mens du er der. Solen skinner som oftest varmt og godt, men det blir sjelden stekende varmt. Gjennomsnittstemperaturen fra juni til september er mellom 23-27 grader. Skulle du allikevel ønske å kjøle deg ned, kan du gjøre det i et av byens utendørsbasseng for en billig penge.

I vinterhalvåret ligger temperaturen mellom 0 og -5 grader, og klimaet byr ofte på snø.
 

Severdigheter i Pristina og omegn

Når du har flydd til Pristina er det verdt å ta seg tid til å se Boro Ramiz - en enorm bygning som ble oppført under kommunisttiden og er et perfekt landemerke i byen. 


Det er mange kafeer og spisesteder der du kan hvile føttene og titte på menneskelivet. Pristinas innbyggere liker å tilbringe de varme kveldene med å spasere og treffe venner i byens gater og på kafeer. På kveldene får byen en annen energi - du kan møte natten med musikk, dans og venner i en mengde klubber og barer.

Pristina er en by i stadig forandring, og byr på en stor blanding severdigheter innenfor bygrensen.
Et av de mest populære turistmålene utenfor byen er den lille byen Gracanica. Her ligger det godt bevarte Gracanica-klosteret fra 1300-tallet, som står på UNESCOs verdensarvliste. Men fly ikke til Pristina uten å sette av litt tid til å oppleve den vakre naturen rundt også! Severdighetene utenfor Pristina er ikke alltid menneskeskapte - her finnes det fosser, grotter og en storslått, frodig natur som byr på utmerkede fiskemuligheter i nærliggende sjøer og elver. I Goljak-fjellene er det flotte turområder, og er du klatrer kan du finne noen fjell å prøve deg på.

Fly til Pristina for en by i vekst, med livlig kaféliv og hyggelige mennesker, og flott natur like ved!Kort om Pristina

Valuta: dinarer (offisielt Euro, veksler til dinarer)
Tidsforskjell: ingen
Landskode: 381
Språk: albansk

Ambassade:
Kosovos ambassade, Birger Jarlsgatan 33, Stockholm, tlf.: 8 614 68 60

Norsk konsulat:
Rr. Sejdiu Kryeziu nr. 6, Pristina, tlf.: + 381 38 23211100

Turistinformasjon:
www.kosovoguide.com

billige flybilletter til Pristina

I lavpriskalenderen finner du våre billigaste flybilletter akkurat nå. Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.Annet

KosovoFLERE SAS-DESTINASJONER