Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies

ÉN VEI FRA
Aberdeen

Fly til Aberdeen

Aberdeen er Skottlands tredje største by og ligger ved Nordsjøen mellom elvene Dee og Don.

Byen kalles også "Granittbyen" fordi den i stor grad er oppført i granitt. 
I Aberdeen finner du spennende historie, flott arkitektur i granitt og kosmopolitisk stemning.

Fly til Aberdeen med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett, velge sete 22  timer innen avgang og mye mer. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Aberdeen med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Severdigheter

Fly til Aberdeen med SAS, og opplev byens historiske sus.

Kunstgalleriet, Det maritime museum, Duthie Park og Vinterhagen er verdt et besøk. I den gamle delen av Aberdeen finner du Den Kongelige Collegebygningen fra 1500-tallet.

St. Machar´s Katedralen ble oppført i 1131 og er et flott skue. 

 

Golf i Aberdeen

Fly til Aberdeen og tee off  på en av de 67 golfbanene i Aberdeen og Grampian-distriktet. Her er det noe for enhver "golfsmak". En annen smak er whisky, og det er flere whiskydestillerier som er åpne for publikum. Midt inne i Aberdeen finner du også en tre kilometer lang finkornet sandstrand med kafeer og barer. Her ligger også Skottlands største fornøyelsespark, Codonas.
Fly til Aberdeen med SAS for å spille golf, prøvesmake whisky eller bare for fornøyelsens skyld.

 

Shopping i Aberdeen

Aberdeens shoppinggate er Union Street . Her finner du alt fra moderne kjøpesenter til små spesialbutikker. Prisene er ofte lavere enn i London og her er et godt utvalg. De fleste butikkene i Union Street er nå også åpne på søndager, fra kl. 11.00 – 17.00.
Fly til Aberdeen med SAS, og du kan shoppe 7 dager i uken.

 

Mat i Aberdeen

Du finner et utall ulike restauranter i Aberdeen.  Her er det mat fra ulike verdenshjørner, mexicansk, italiensk, gresk, indisk, thai, fransk for ikke å forglemme skotsk husmannskost. Fly til Aberdeen med SAS, og smak mat fra hele verden.

Kort om Aberdeen

Valuta: GBP
Tidsforskjell: - 1 time
Landskode: 44
Språk: engelsk/skotsk

Ambassade:
British Embassy Oslo, Thomas Heftyes gate 8, 0244 Oslo,
tlf.: 23 13 27 00

Norsk konsulat:
Royal Norwegian Consulate, 14 Carden Place, Aberdeen AB10 1UR,
tlf.: +44 01224 632 464

Turistinformasjon:
www.visitaberdeen.com