Fly Bergen Venezia

Bestill fly fra Bergen til Venezia i vår lavpriskalender

Ved å kikke igjennom vår lavpriskalender kan du finne våre aller beste priser på fly fra Bergen til Venezia. Om du er ute i god tid så øker dine sjanser for å finne billige flybilletter mellom Bergen og Venezia som passer akkurat deg og ditt reiseselskap.

Finn billige flybilletter til alle våre destinasjoner i lavpriskalenderen. Priser og plasstilgang oppdateres hver gang et søk utføres.

Fly Bergen Venezia – Opplev romantiske Venezia 

Venezia er bygget på over 100 små øyer i Adriaterhavet, som gjennom utallige kanaler og broer er blitt koblet sammen til en eneste stor by. Selve bysentrum er inndelt i seks områder, alle med hver sitt særpreg og et unikt bybilde. Med et nettverk av kanaler og broer foregår det meste av transporten enten til fots eller til vanns. Det kan derfor være greit å vite hvor man skal og hvordan man skal komme seg dit. Her har vi samlet noen tips til hva du burde gjøre på din reise Oslo Venezia.

Markusplassen (Piazza San Marco) 

Markusplassen omtales gjerne som Venezias hjerte, og ikke uten grunn. Markusplassen dekker et stort område i bydelen San Marco, ved utgangen av hovedkanalen i byen. Her finner du også flere av de mest kjente severdighetene i byen, noe som gjør at du lett kan slå i hjel en hel dag bare i dette området. Det kan anbefales å ta turen innom den bysantinske Markuskirken (Basilica di San Marco), det gotiske Dogepalasset (Palazzo Ducale), St. Markus’ klokketårn (Torre dell'Orologio) og Museo Correr. I tillegg ligger Den kongelige hagen (Rio dei Giardinetti) rett i nærheten, som er en grønn og luftig oase blant byens mange mursteinsbygg.

Nyt en vandretur eller en gondoltur 

Mye av sjarmen med Venezia er nettopp å kunne vandre langs byens smale gater og mange broer. Det er gjerne fra byens broer at du får den beste utsikten og de fineste utkikkspunktene. Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri) kobler Dogepalasset med et gammelt fengsel og kan absolutt anbefales som gå over, men broen er vel så fin å se på fra utsiden.

Skal du ta en gondoltur vil du stort sett ha mulighet til dette langs hovedgatene, men det finnes også større stasjoner markert med et grønt skilt. Å være gondolbåtfører som yrke går ofte gjennom generasjoner. Opplæringen tar mange år, samtidig som det kreves både kurs, eksamen og lisens for å bli en av Venezias over 400 gondolførere.

Kunst og kultur 

Venezia har også sitt å by på hvis du foretrekker kunst og design. Kunstgalleriet Accademia og palazzoet Ca’Rezzonico huser venetiansk kunst fra 1400-tallet og frem til 1800-tallet. Accademia er en av byens mest besøkte attraksjoner og kan være ganske travel. Er du mer interessert i samtidskunst er både Guggenheimmuseet og Palazzo Grassi gode alternativer. Guggenheimmuseet ligger rett ved Accademia og har en anerkjent samling av moderne kunst, mens Palazzo Grassi er en privat samling samtidskunst som ligger langs Canal Grande. Også paviljongene i la Biennale di Venezia er internasjonalt anerkjente innenfor kunst- og arkitekturmiljøet og kan være verdt et besøk.  

Transport fra Venezia flyplass (VCE) 

Venezia Marco Polo flyplass (VCE) ligger på det italienske fastlandet, omtrent 12 km nord for Venezia sentrum. Flyplassen er koblet til både Nord-Italia og Veneto regionen. Skal du til Venezia kan du velge mellom flere reiseruter. Vi anbefaler enten direktebuss til Venezia sentrum, eller å ta vannveien til Venezia. Om du ønsker kan du også reise via Mestre, fastlandsområdet utenfor Venezia, eller leie bil på flyplassen.

Direktbusser 

Bussoperatørene ACTV og ATVO kjører begge direkte mellom Venezia og flyplassen. Busslinje 5 (ACTV) og Venezia Express (ATVO) tar begge 20 minutter og går omtrent hver halvtime. Bussene på flyplassen finner du utenfor ankomsthallen. 

Vannbuss og båt 

Fra flyplassen kan du også ta den noe uvanlige vannbussen inn til Venezia sentrum. Denne går fra flyplassens egne havneområde, som du kommer til ved å følge skiltingen til «Water Transport» fra terminalens første etasje. Fra flyplassen kan du også leie en privat båt som tar deg inn til byen. Dette må eventuelt bestilles på forhånd. 

Buss og tog via Mestre 

En siste mulighet er å reise til Venezia Mestre, og derfra videre inn til Venezia Santa Lucia. Ta buss nummer 15 (ACTV) eller Mestre Express (ATVO) mellom Venezia Marco Polo Lufthavn og Venezia Mestre.

Videre kan du ta buss nummer 5 (ACTV), Venezia Express (ATVO) eller en av de mange togoperatørene inn til Venezia Santa Lucia. 

En mer behagelig reiseopplevelse starter på Bergen flyplass

SAS Fast Track

Når du reiser fra Bergen til Venezia i SAS Plus eller hvis du er SAS EuroBonus Gull- eller Diamant-medlem, har du tilgang til Fast Track på Bergen Airport. Fast Track er den raskeste og smidigste måten å komme seg gjennom sikkerhetskontrollen på. Dette vil gi deg mer tid til avslapping, jobbing, et besøk til SAS-loungene våre eller til å komme deg til gaten raskere.

Alltid med SAS

Vi i SAS gjør alt vi kan for at kundene våre skal få en avslappet og komfortabel reise. Uansett hvilket billettype du har, vil du alltid nyte visse kundefordeler fra SAS.

Flygningen inkluderer alltid lett innsjekking via Internett, kaffe og te om bord, opptil 90 % rabatt for barn og bruk av SAS App.

Inkludert i din reiseklasse: SAS Go SAS Plus SAS Business*
24-timers åpent kjøp Ja Ja Ja
Håndbagasje
Light

Ja*

Smart/Pro

1 x 8 kg

2 x 8 kg* 2 x 8 kg
Innsjekket bagasje
Light

Nei

Smart/Pro

1 x 23 kg

Smart

1 x 23 kg

Pro

2 x 23 kg

2 x 32 kg
Fast Track** Nei Ja Ja
SAS Lounge** Kan legges til mot et gebyr Ja Ja
Mat og drikke
Langdistanseflyvninger til/fra Asia, Canada og USA:

Ja

Flyreiser innen Skandinavia / Europa:

Kan forhåndsbestilles

Ja Ja
WiFi Kan legges til mot et gebyr Kan legges til mot et gebyr Ja

*Flyreiser til/fra Asia, Canada og USA **Når tilgjengelig