Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies

ÉN VEI FRA
St. Petersburg

FLY TIL ST. PETERSBURG

Du kan fly med SAS til St Petersburg via København eller Stockholm. Få byer kan tilby så mange fantastiske attraksjoner som St. Petersburg – Tsarenes by.

Byen ble grunnlagt av Peter den store i 1703 og skulle være hans "vindu mot vest". St. Petersburg kombinerer sin fascinerende russiske arv med mye av det beste fra Europa. Fly til St. Petersburg, og du kommer til det som regnes som det kulturelle hjertet av det moderne Russland. I sine glansdager var St. Petersburg kjent som det nordlige Venezia med sine utallige kanaler, noe som gjør byen enda mer sjarmerende. Vakker og imponerende arkitektur gjør at du kan vandre rundt og beundre Vinterpalasset og andre fantastiske bygninger som overvelder selv de mest blaserte turister.


Fly til St. Petersburg med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og forhåndsvelge ditt sete uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå først om bord i flyet. Fly til St. Petersburg med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Kulturtilbud i St. Petersburg

Fly til St. Petersburg, og du har tilgang til et imponerende spekter av russisk og europeisk kultur. Ingen tur til St. Petersburg er komplett uten å ha sett en opera- eller ballettforestilling. Mariinsky er velkjent, men det er på ingen måte det eneste teatret i byen. Billetter selges i hele byen på kiosker og butikker kalt Teatralnaya Kassa. Du får også kjøpt billetter i teaterets egen billettluke, vanligvis for samme pris. Hvis det er utsolgt ett sted, er det mulig at det er billetter igjen andre steder. Så ikke gi opp, hvis et stykke som frister tilsynelatende er utsolgt.

GUIDE TIL ST. PETERSBURG

St. Petersburg ble grunnlagt av den russiske tsar Peter den Store i begynnelsen av 1700-tallet, og byen var i lang tid Russlands hovedstad. St. Petersburg har ofte blitt kalt ”Nordens Venezia” siden Peter den Store var sterkt inspirert av byer som nettopp Venezia og Amsterdam, og derfor bygget byen på 44 øyer med mer enn 300 broer. Peter den Store grunnla byen som hovedstad til det fremtidige Russland med visjon om å styrke forholdet mellom Europa og Russland. St. Petersburg var Russlands hovedstad fram til den russiske revolusjonen i 1918.


Russisk kulturby

På tross av at St. Petersburg ikke lengre er Russlands hovedstad, har byen beholdt sin posisjon som Russlands uoffisielle kultursentrum. Det finnes enorme mengder kunst og arkitektur i byen, som også er hjem for et av verdens største kunstmuseer, Eremitasjen med Vinterpalasset. Vinterpalasset, som opprinnelig var en beskjeden bygning, ble ombygget til et overdådig palass på midten av 1700-tallet. Det var keiserinne Elizabeth som ønsket seg et slott som kunne konkurrere med det franske Versailles. På 1800-tallet ble palasset rammet av en alvorlig brann, men i stedet for å bygge et nytt slott ble det gamle palasset fullstendig gjenoppbygget. Eremitasjen huser i dag over 3 millioner kunstverk, og Vinterpalasset er i seg selv et arkitektonisk mesterverk.I samme område som Eremitasjen ligger dessuten et annet arkitektonisk praktverk – Isak-katedralen - en av verdens største kuppelkirker. Katedralen er gigantisk og oppført i marmor og granitt. Inne i kirken kan man oppleve imponerende kunstverker på vegger og tak, og det sies at de store mengder gull som er brukt til byggingen av kirken, og særlig kuppelen, gjorde kirken enda dyrere å oppføre enn Eremitasjen!


Opplev den lyse sommeren i St. Petersburg

St. Petersburg er hjem for over 4,5 millioner mennesker og er den nordligste metropol i verden. På grunn av beliggenheten ved polarsirkelen er somrene helt spesielle i St. Petersburg. Dagene er lange, og natten blir aldri ordentlig mørk – fenomenet kalles Hvite netter. I sommerperioden, de Hvite netters tid, er mange butikker åpne til lagt på kveld, og byen sover egentlig aldri i denne perioden. På denne tiden er St. Petersburg vert for en kulturfestival der feirer De hvite netter med klassisk musikk, ballet og opera.Du kan fly med SAS til St Petersburg via København eller Stockholm.

 

 

ST. PETERSBURG SEVERDIGHETER

St. Petersburg var Russlands hovedstad frem til den russiske revolusjonen i 1917, og byen er i dag en slags russisk kulturhovedstad. St. Petersburg er fylt med kulturelle tilbud og bugner av både kunst og arkitektur.

 

Kunst i St. Petersburg - Eremitasjen – et av verdens største kunstmuseer

”Eremitasjen” er en samlebetegnelse for kunstsamlingene i Vinterpalasset og de tilknyttede eremitasjer, og er St. Petersburgs - og kanskje verdens – største kunstmuseum. Museet rommer over 3 millioner kunstverk, og her er det rik mulighet for å ta Rembrandt, Picasso og mange andre verdensberømte kunstneres arbeid i nærmere øyesyn. Selve museet er litt av et arkitektonisk kunstverk i seg selv – alt er gjennomført ned til minste detalj, og det er brukt gigantiske mengder gull til å pynte vegger, tak og gulv. Utenfor palasset står den imponerende Alexandersøylen til minne om seieren over Napoleon i 1812. Den knapt 50 meter høye søylen er i massiv granitt og skåret ut i et stykke. Søylen holdes utelukkende fast til sokkelen ved hjelp av sin vekt på ca. 600 tonn! Petershof - Sommerresidensen Ved floden Neva, ved Vinterpalasset, kan man ta båt til det gamle sommerpalasset Petershof i St. Petersburg. Petershof var Peter den stores sommerresidens, som ble bygget med inspirasjon fra det franske slottet i Versailles, og er like overdådig prangende som Vinterpalasset.

Petershof kan skryte av en av Europas mest imponerende parker – 800 hektar hageanlegg med springvann og skulpturer, selvfølgelig med en overflod av gull og er kanskje enda mer prangende enn Vinterpalasset!

 

Annet

Kjøp reiseforsikring
Russland
 

KORT OM ST. PETERSBURG

Valuta: rubler
Tidsforskjell: +2
Landskode: +7
Språk: russisk

Ambassade:
Den Russiske Ambassade, Drammensveien 74, 0274 Oslo, tlf.: 22 55 17 63

Norske ambassade:
Generalkonsulatet, Ligovskij prospekt 13-15 (3. etasje) 191014 St. Petersburg, tlf.: +7 (812) 6124100

Turistinformasjon:
www.saint-petersburg.com