T/R FRA
Beijing

Fly til Beijing

Beijing er hovedstaden i Kina og landets nest største by. Her finnes det moderne bygninger i herlig blanding med arkitektoniske og historiske perler. Beijing har en rik historie, mye kultur, dette er en by som er full av opplevelser.

Fly til Beijing med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 23 kg bagasje uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først.
 

Attraksjoner

Den Himmelske Freds Plass, hvor Mao Zedong utropte Folkerepublikken Kina i 1949, er et naturlig utgangspunkt for å komme seg rundt i denne enorme byen. Hovedgaten, Chang'an, strekker seg fire mil fra øst mot vest. Det sier noe om størrelsen. Nord for den Himmelske Freds Plass ligger Keiserpalasset, også kalt Den Forbudte By, med rundt 25000 besøkende hver dag. Navnet "Den forbudte by", kommer av at området kun var beregnet for keiseren og hans hoff, og strengt forbudt for alle utenforstående i mer enn 500 år. Byen ble påbegynt av den tredje keiser i Ming-dynastiet og var ferdig 14 år senere i 1420.

Sommerpalasset (Yiheyuan) er også verdt et besøk. Det ligger ca 5 km nordvest for Beijing-universitetet. Dette var "feriestedet" til keiseren og består av haller, tårn, gallerier, paviljonger og broer i vakkert åslandskap ved en innsjø.

Tiantan-parken er et vakkert område hvor keiserne gjennomførte ofringer til himmelen ved vintersolverv. Den ligger i Beijings sørlige utkant og dekker et område på 270 hektar.

Du kan ikke besøke Beijing uten å ta turen til Den kinesiske mur, som er en av verdens mest berømte arkitektoniske konstruksjoner. Muren var opprinnelig tenkt som forsvarsverk og er de fleste steder mellom 6 og 10 meter høy. Muren ble fullført på 1600-tallet under Ming-dynastiet og faller delvis sammen med en eldre mur som ble påbegynt på 300-tallet før Kristus. Fly til Beijing, og opplev verdens kanskje mest spennende historie.Museer

Beijing har selvfølgelig også mange museer. De mest kjente foruten Keiserpalasset, er Sommerpalasset og Himmelens Tempel. Et godt tips  er å få tak i siste utgave av "Beijing Scene" - en ukeavis på engelsk som har godt og aktuelt stoff om det som skjer rundt om i byen. Beijing er en annerledes storbyopplevelse.

Shopping

Beijing kryr av  livlige kvartaler med markeder, teateroppvisninger og et rikt utvalg i kunsthåndverk.

Et marked du bør få med deg er Silkemarkedet, hvor du virkelig kan gjøre et kupp når det gjelder klær - alt fra silkeplagg til sportsklær. Her gjelder det å prute. Kvaliteten er like høy selv om prisene går ned, men se opp for imitasjoner. Er du ute etter mer internasjonale butikker, så finner du det også. Butikkene er forholdsvis dyre, men mange kinesere handler her likevel. Den aller enkleste måten å komme seg rundt på, er med sykkel. Du får leid sykler på de fleste hoteller eller i egne sykkelutleierbutikker. Husk kart. Fly til Beijing, og gjør et shoppingkupp.

Fly til Beijing med SAS

Fly til Beijing med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 23 kg bagasje uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først.

Ta en rundtur i vår nye kabinMat

Beijing er også byen for de store matopplevelsene. Ikke nødvendigvis kinesisk mat, men mat fra alle verdens hjørner. Du bør likevel prøve selve symbolet på kinesisk gourmetkunst; Pekingand, glassert i sirup og stekt i stenovn med ved fra frukttrær. Denne serveres gjerne hel med alt inntakt. Et besøk på et av byens mange Tehus er også å anbefale. Her får du presentert kinesisk kultur, akrobatikk og annen underholdning. Pluss så mye te du bare orker.

Transport

Flyplassinformasjon (avstand til sentrum ca 25 km).

Taxiholdeplass ved terminal 1 og 2 Buss - Utenfor terminalbygget (tar ca 60 minutter til sentrum).

billige flybilletter til Beijing

I lavpriskalenderen finner du våre billigaste flybilletter akkurat nå. Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.Annet

Kina
Kjøp reiseforsikringFLERE SAS-DESTINASJONER