søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise

Martin var bonusjeger i åtte måneder. Reiste på 1. klasseMindre enn ett år etter at Martin Schlander begynte å samle bonuspoeng, kunne han reise til Thailand på 1. klasse.

Danske Martin Schlander reiser jevnlig i jobben som speditør, men aldri på Business Class. Så forventningene var store da han i mars 2015 ble oppgradert til Business og hadde sin første langtur i et av setene foran forhenget.

- I mitt hode var Business forbeholdt de rike, og 1. klasse var bare for milliardærer og rockestjerner, sier 36 år gamle Martin Schlander, som til daglig bor og jobber i Norge.

Siden det var første gang han skulle sitte i et av de bedre setene om bord i flyet, søkte han rundt på nettet om det å reise på Business Class.


Oppdaget luksus

Martin leste anmeldelser, så på bilder og videoer på YouTube, og forventningene ble ikke mindre. Men det skulle bli enda bedre. På sin ferd rundt på nettet kom han over hjemmesidene til insideflyer.dk. Via et debattforum oppdaget han hvordan han med enkle grep kunne gjøre opptjeningen av bonuspoengene sine mer effektiv.

- Til nå har jeg brukt bonuspoengene mine på reiser rundt i Europa, men da jeg leste de ville historiene der inne, var jeg ikke i tvil, og jeg satte meg et mål: Jeg skulle tjene opp nok poeng til en reise på 1. klasse, og mine åtte måneder som bonusjeger var i gang, sier Martin Schlander.


Bonus med kredittkort

Til nå hadde Martin trodd at bonuspoeng var noe man bare kunne opptjene gjennom flyreiser. Han hadde tjent opp en del poeng på forhånd gjennom jobbreiser og hotellovernattinger som ga bonuspoeng. Men så oppdaget han at hvis han skaffet seg et kredittkort som var knyttet opp mot SAS EuroBonus, ville han opptjene bonuspoeng på alt han kjøpte i hverdagen. Med andre ord –ingen ekstra omkostninger, bare ekstra bonus. I Norge får man minst 10 poeng for hver 100-lapp man handler for hvis man betaler med et Mastercard med EuroBonus-tilknytning.

Masse poeng

Martin fant fort ut at hvis han brukte sitt nye kredittkort til å betale alt fra flybilletter til agurker, ville poengkontoen vokse raskt. Faktisk så raskt at halvparten av de 190.000 poengene som en tur på 1. klasse ville koste, kom fra kredittkortet.

I tillegg til flyreiser og hotellopphold, brukte jeg kortet til å betale en garasjeport, sommerferie for hele familien og de daglige innkjøpene, sier Martin Schlander.

 

Målet nådd

Resten av poengene samlet Martin gjennom flyreiser og diverse kampanjer på billeie, hotellopphold og lignende, samt en SAS EuroBonus challenge som ga 30.000 poeng.


Etter åtte måneder var målet nådd. Kontoen viste 190 000 poeng, opptjent gjennom arbeidsreiser og kredittkortbruk. Nå var oppgaven å finne ut hvor turen skulle gå. Valget falt på Bangkok med Thai Airways. Som SAS, er Thai Airways medlem av Star Alliance, og dermed kan man som SAS-kunde bruke de oppsparte SAS EuroBonus-poengene hos dem også.

- Den 11. januar 2016, mindre enn et år etter at jeg tilfeldigvis oppdaget InsideFlyer, satt jeg på 1. klasse og hadde en uforglemmelig reise foran meg, forteller Martin Schlander og fortsetter:

- Det beste er at det ikke kostet meg mer enn en reise på økonomiklasse. Hele turen ble betalt med bonuspoeng, som skal tas for det er – nemlig en bonus.


Info

En reise på 1. klasses til Asia med Star Alliance koster 190.000 EuroBonus-poeng pr. person pluss 4.100 kr. i skatter og avgifter. Start din reise som bonusjeger her

 

LES OGSÅ