LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  T/R FRA
  München

  FLY TIL MÜNCHEN

  Fly til München - Oktoberfestens hovedstad

  München er den tyske byen nordmenn flest har et forhold til, og for flere grunner enn den mest åpenbare; Oktoberfest. SAS tar deg direkte med fly til München og hjem igjen. Det kanskje aller mest sjarmerende med München, er at byen fremdeles er erketysk. Der andre tyske byer har blitt internasjonale metropoler, er München fremdeles stolt av sin øl, lederhosen og tubamusikk. Fly til München og du får oppleve det genuine Tyskland, slik det engang var. I tillegg byr byen på en mat- og drikkekultur få andre byer har maken til.

  Fly til München med SAS

  Fly til München med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du sjekker inn via internett og velger sete 22 timer før avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn. Med SAS kan du også slippe slitsomme mellomlandinger; flere av våre fly til Moskva går direkte.

  Fly til München med SAS, og la reisen bli en del av opplevelsen!

  Severdigheter i München

  Når du setter deg på et fly til München kan du forvente deg å oppleve storslagen arkitektur. Her finner du en god blanding av moderne og gotisk arkitektur, noe som setter sitt preg på byen. Frauenkirche er den kanskje aller mest kjente bygningen i München, bygget i rød murstein i gotisk stil. Det Nye Rådhuset og Peterskirken er også kjente landemerker, i tillegg til moderne bygg som Olympiaparken. Deutsches Museum er et av verdens største tekniske museum, og anbefales for både store og små. For bilentusiaster kan BMW museet være en opplevelse. München har også mange vakre parker som bør vies et besøk.

  Shopping i München

  Tar du fly til München med planer om å shoppe, blir du ikke skuffet. I gågatene rundt omkring i sentrum finner du alt fra lokale, tyske produkter til kjente merkevarer. Er du ute etter designermerker, bør du ta turen opp Theatinerstrasse og Maximilianstrasse. Det finnes også en del kjøpesentre og billigere kjeder i området rundt Rådhusplassen.

  Mat og drikke i München

  München er verdens øl-hovedstad. Tar du fly til München på høsten, kan du regne med selskap av mange øltørste turister. Da arrangeres nemlig Oktoberfest, verdens største og mest berømte ølfestival. Oktoberfest er Münchens egen, stolte tradisjon, og arrangeres hvert år i månedsskiftet september / oktober. I 16 dager forvandles München til et stort festivalområde, der det serveres øl og mat i telt som rommer fra 3- til 10.000 mennesker. Festivalen er en opplevelse i seg selv, men vær tidlig ute med å bestille flybillett og hotell! Byen er gjerne fullbooket et år på forhånd for disse 16 dagene på høsten.
  Men München er så mye mer enn Oktoberfest. Hele året kan du nyte tradisjonell, tysk mat og god, rimelig øl over hele byen. Byen er også kjent for sin kebab, som har blitt verdensberømt på grunn av stor innvandring fra Tyrkia.

  Fly til München og opplev tysk mat og drikke på sitt beste!

  GUIDE TIL MÜNCHEN

  Spør du tyskere hvor de helst vil bo, er det sannsynlig at svaret er München. Byen har kvaliteter som g at de aller fleste stortrives. Noe av det første som imponerer besøkende er den flotte arkitekturen. Mange vakre bygninger ble riktignok ødelagt under andre verdenskrig, men historiske stoltheter er gjenreist med tysk grundighet slik at sentrum stort sett ser ut slik det gjorde på slutten av 1800-tallet. Flyr du til München finner du flotte eksempler på gotisk, renessanse, barokk og neoklassisk arkitektur.

   

  Kulturbyen München

  English Gardens, München. Foto fra Tourismusamt München, Max PruggerMünchens størrelse er også noe som tiltaler besøkende og fastboende. Byen føles kompakt og overkommelig også for bygde- og småbyfolk fra Norge. I sentrum kan du spasere rundt og utforske noen av de mange kunstneriske opplevelser München kan by på. Her kan du suge til deg impulser fra samtidskunst eller tidligere tider. Du kan uansett boltre deg i Münchens mer enn 100 museer og gallerier. De tre pinakotekene er blant de mest populære, men mange tar også turen innom Das Deutsche Museum, det største naturvitenskapelige museet i Europa. München har mer enn museer å by på. På de nærmere 50 teatrene i München fremføres alt fra gamle klassikere til eksperimentelle og nyskapende stykker. Musikkinteresserte kan nyte lyd og stemning i Bayerische Staatsoper eller et av de andre operahusene du finner i München.

   

  Mat og fest

  München er en by for livsnytere. Oktoberfest er kanskje det mest kjente eksempelet på hvordan den bayerske festgleden kan utspille seg. Tar du turen til München under festivalen er du garantert en stemning du ikke finner noe annet sted. Men uansett om du tar turen til München i eller utenfor festivaltiden, er det et mekka for god øl som passer perfekt til den tradisjonelle tyske maten. Skulle du trenge avveksling fra det tradisjonsrike tyske, florerer det med restauranter som serverer lekre retter fra de fleste verdenshjørner. Føler du behov for litt bevegelse innimellom god mat og drikke, er veien kort til alpene hvor vakre og spektakulære fjell venter på å bli besteget.

  Kort om München

  Innbyggere: 1,2 millioner
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 49
  Språk: tysk

  Ambassade:
  Tysklands ambassade, Uranienborg , 0258 Oslo, tlf.: 23 27 54 00

  Norsk konsulat:
  Maffeistraße 3, U-Bahn Marienplatz, utgang Marienhof 80333 München, tlf.: +49 089 224170

  Turistinformasjon:
  www.muenchen.de/int/en/tourism/

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies