søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Birmingham

FLY TIL BIRMINGHAM

guide til Birmingham

Birmingham er Englands nest største by, og ligger i området West Midlands. Byen kombinerer eldre engelsk sjarm med en ungdommelig pulserende stemning, som i stor grad stammer fra byens mange studenter.

Birmingham begynte å spire som by da kongen på 1100-tallet ga byen rett til å ha marked i sentrum. Markedet ble kjent som ”The Bull Ring”. ”The Bull Ring” danner også i dag rammen for handel – her ligger et av byens største kjøpesentra. I løpet av det 16. og 17. århundre ble Birmingham en industriby, men i de senere år har Birmingham forandret seg. Det har blitt  bygget nye torv, og eldre gater og bygninger har blitt restaurert. I dag har Birmingham et omfattende tilbud av shoppingmuligheter og spennende kulturtilbud, og om kvelden blir byen virkelig livlig. Gas Street Basin, hvor flere kanaler møtes, er et knutepunkt for barer, kaféer og restauranter. Birminghams klubbscene er stor og levende og varierer fra mindre indie-rock-barer til store klubber, som lett kan måle seg med dem i London.

Fly til Birmingham med SAS!

 

Sutton Park – Birminghams grønne oase

I Birmingham ligger en av Europas største byparker, Sutton Park. Bortimot 2 millioner mennesker besøker parken årlig, og parken fremstår som en grønn oase i en ellers travel storby. Parken er vakker året rundt – om sommeren blir den flittig brukt til piknik. Det er masse aktiviteter; blant annet ridning, fiske, drageflygning og vannsport. Om høsten viser parken seg fra sin kanskje vakreste side, når trærne står badet i gule og røde nyanser. I de kalde hvite vintermånedene står urter og busker i skjul, mens våren innebærer at parkens mange trær og blomsterbusker springer ut i fullt flor. Uansett hvilken tid på året man besøker Birmingham, er Sutton Park et besøk verdt.

 

Utflukt til Det Gamle England

Et opphold i Birmingham kan enkelt kombineres med en utflukt til den engelske countryside, som i tidenes løp har inspirert utallige forfattere og malere. De nærliggende byene Shropshire, Warwick og Stratford-Upon-Avon oser av stemningen av det sjarmerende ”Old England”. Stratford-Upon-Avon er en historisk by ved elva Avon. Byen er stolt av sin kulturelle status som William Shakespeares fødeby, og er i dag et teatersentrum og hjem for Royal Shakespeare Company.

Fly til Birmingham og du havner i Storbritannias nest største by. Den ligger i hjertet av England, omtrent midtveis mellom London og Liverpool. Det er en by med blandet kultur, livssyn og livsstil, og har nylig blitt et fasjonabelt sted å opprette virksomhet eller avholde konferanser. Men Birmingham er fortsatt stolt over å være en by bygget på industri.

Fly til Birmingham hvis du vil oppleve en svært livlig by med flotte gamle bygninger som The Town Hall og Council House. Byen er full av teatre, restauranter, barer og puber, og det er alltid noe som skjer. Kulturlivet er rikt med mange gode museer, og det er absolutt verdt å besøke blant annet Birmingham Museum og Ikon Gallery.

I det siste har Birmingham blitt kjent for ”Spagettikrysset” - et beryktet og komplekst motorveisystem i utkanten av byen. Men Birmingham har også oppnådd et godt rykte for kunst, med Barber Institute, Rep Theatre og spesielt, City of Birmingham Symphony Orchestra, som blomstrer under sin dirigent Simon Rattle. Den moderne Symphony Hall er kjent for å ha den beste akustikken i Europa.

 

Fly til Birmingham med SAS

Fly til Birmingham med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du har 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå først om bord i flyet. Fly til Birmingham med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

 

Birmingham – en fornyet by

Hele sentrum har gjennomgått en ansiktsløftning, man har renovert rådhuset, Victoria Square og nye gangområder. Kanalene har igjen blitt en viktig del av byen, med Gas Street Basin Development og Brindley place som avsanner Birminghams rykte om at den er en kjedelig, industriell forstad. Du kan også fly til Birmingham å få gastronomiske opplevelser. Birmingham er kjent for sin balti, som er en engelsk versjon av curry. I tillegg er byen kjent for å huse Cadbury's konditori, hvor sjokoladeelskere kan besøke fabrikken og nyte herlighetene.

Kort om Birmingham

Valuta: Engelske pund

Tidsforskjell: - 1

Landskode: + 44

Språk: engelsk

Turistinformasjon

Mer om Birmingham

Fly til England

Kjøp reiseforsikring

 

FLERE SAS-DESTINASJONER