søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Umeå

FLY TIL UMEÅ

Fly med SAS til Umeå via Stockholm

Det tar omtrent 3 timer å fly til naturskjønne Umeå fra Oslo, og under hele reisen gjør vi vårt beste for at reisen blir behagelig. Derfor servere vi både kaffe og te om bord, og du kan dessuten lese digitale aviser – helt uten ekstra kostnader.

Du får alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt:

 

Flere daglige flyavganger til Umeå

Vi flyr til lufthavnen Umeå som ligger 4 km sør for byen, og vi flyr både morgen, middag, ettermiddag og kveld, så du alltid kan finne et fly som passer med dine planer i Umeå.

 

Billige flybilletter til Umeå – bestill i god tid

Du kan enkelt reise billig til idylliske Umeå. Men husk å bestille billettene i god tid, da kan du nemlig sikre deg de billigste billettene.

Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter. Derfor kan du kjøpe billige billetter med en gang, og deretter høre med familie og venner.

 

Få gode tilbud og rabatter

Bruk gjerne vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. I tillegg får du masse unike fordeler - bl.a. ekslusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise. Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos våre mange EuroBonus-butikker.

Opptjen poeng på din tur til Umeå – påmeld deg EuroBonus gratis

Severdigheter og kultur i Umeå

Bare en byvandring på egenhånd er en kulturopplevelse i Umeå, men du bør også besøke byens museer og utstillinger.

Start med å avlegge Gammlia og Västerbottens Museum i Umeå en visitt for å bli kjent med det opprinnelige og historiske Västerbotten. Gammlia er et folkemuseum med samlinger av gamle hus fra hele Sverige. Om sommeren er det stor aktivitet med husdyrhold og mennesker som bor i husene og er kledd og lever som i gamle dager.

Bildmuseet i Umeå er et av landets ledende innen fotografi og installasjoner, men omfatter også grafitti, videokunst og arkitektur. Har du tid og mulighet bør du også avlegge Skulpturparken et besøk.

 

På eventyr i Umeå

Umeå har med sine skoger, elver og hav nok av eventyr å by på. White-water rafting i elva Vindel kan være en halvdags fredfull opplevelse eller en ekstremopplevelse for spesielt interesserte. Elva er kjent som en av verdens beste for rafting.

Å kjøre hundeslede i Umeå gir minner for livet. Du sitter godt pakket inn i varme tepper bak hundesleden som trekker deg gjennom Norrlands fantastiske landskap. Er du heldig møter du skogens konge, elgen, på din ferd. Om han ikke dukker opp kan du dra hjem til ham i Älgens Hus lit utenfor Umeå. Her er det mulig å få nærkontakt med Sveriges nasjonaldyr, og kanskje kjøper du med deg litt elgost hjem.

 

Til fots eller til vanns

Utenfor Umeå kan du legge ut på i 8 mils trekkingløype. Løypa går gjennom skogsterreng og nær vannkanten ved elva Lögde, med masse bever. Det fins gratis overnatingsmuligheter i hytter langs løypa. Husk kart. Det får du på turistkontoret i Umeå. Foretrekker du å bevege deg i vann kan du leie kajakk og padle i elv eller sjø. I Umeå er det mulig å leie kajakk eller bli med på guidet tur. Eller hva med å svømme med seler? Alt er mulig i Umeå og områdene rundt.

 

Mat og uteliv i Umeå

Umeås og Västerbottens kjøkken, med råvarer som multer, mandelpotet, sopp, reinsdyr, laks og ørret kan smakes mange steder i Umeå. Og gå ikke glipp av områdets berømte stolthet – Västerbotten ost!

På lik linje med Stockholm har også Umeå en Opera bar, nemlig The Opera Bar med Restaurant Norrlandsoperan. Dette er et populært sted med stil som også frekventeres av Sveriges toppartister, som gjerne opptrer her.

Kort om Umeå

Valuta: svenske kroner

Tidsforskjell: ingen

Språk: svensk

 

Ambassade:

Sveriges ambassade, Nobels gate 16, 0244 Oslo, tlf.: 24 11 42 00

 

Norske ambassade:

Skarpögatan 4, 115 27, Stockholm, tlf.: + 46 587 236 00

 

Turistinformasjon:

www.visitumea.se