søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Luleå

FLY TIL LULEÅ

Fly med SAS til Luleå via Stockholm

Fly til Luleå hvor du kan oppleve Europas siste villmark med vidstrakt, dramatisk og urørt natur som venter på deg som vil oppleve det fredfulle og storslagne landskapet. Midnattssolen kan du oppleve om sommeren, og om vinteren trollbinder nordlyset.

Det sies at det finnes åtte distinkte årstider i Norrbotten, hver årstid har i tillegg sin egen «for-årstid». Om sommeren er det varme dager, mens vinteren byr på mengder av snø. Besøkende i Norrbotten kan også sjekke inn på is-hotellet i Jukkasjärvi. Landskapet omkring Luleå består av kyst, skog, elver og fjell. Fly til Umeå for et villmarkseventyr.

 

Ta med barna og fly til Luleå

I Luleå finner du aktiviteter og utfluktsmål som passer spesielt bra for barnefamilier.  Leos Lekland er et stort lekeland med klatrestativ, sklier, fotballbaner, trampoliner og ballbasseng. Mens barna leker kan mor og far slappe av i foreldreloungen som er utstyrt med tv, internett og aviser.

I Teknikens hus finner dere en blanding av kunnskap og moro. Her kan barna lage sitt eget papir, bedrive gruvesprengning eller skyte en rakett ut i verdensrommet. Om sommeren flyttes en del av aktivitetene utendørs i naturparken.

I friluftsområdet Hägnan kan barna lære å bake, snekre og smi på gamlemåten. Men det er også teater, evntyrvandringer og mulighet for å kjøre hest og vogn. Norrbottens museum har en egen utstilling spesielt tilpasset barn. Og Kulturens hus har et eget barnebibliotek for de minste.

guide

Vil du oppleve den fantastiske skjærgården i Norrbotten er Luleå et godt utgangspunkt. Reis med båt fra Luleå og finn din egen øy. Her kan du overnatte på pensjonat eller leie hytte. På mer enn 700 øyer, holmer og skjær finner du kapeller, små fiskevær og fantastiske strender. Om vinteren fryser havet utenfor Luleå til, og da bytter du båt med snøscooter eller ski.

 

Kirker og kultur i Luleå

Luleå er kirkenes by, og er den største og best bevarte kirkebyen i Sverige. Den er med på Unescos liste over verdens kulturarv. Reisende fra fjern og nær har valfartet kirkene i Luleå siden 1500-tallet. Gå heller ikke glipp av Hägnan – et historisk friluftsmuseum med røtter tilbake til 1400-tallet.

Kulturens hus i Luleå ligger bare en kort spasertur fra sentrum. Her fins konserthall, bibliotek, kunstutstillinger og selvfølgelig kafé og restaurant.

 

Aktiviteter i og rundt Luleå

Luleå kan by på spektakulære omgivelser og opplevelser sommer som vinter. Vi nevner i fleng: snøscooterkjøring på pakkis, hundekjøring i nordlys, havfiske og møter med samisk kultur.

Mulighetene i Luleå er mange, det er bare å velge.

Ferdes du langs Råne elva, som er Sveriges største skogselv, bør du være litt som Lars Monsen, for her er det muligheter for møte med både elg og bjørn. Er du av det mer bedagelige slaget tar du inn på et vandrerhjem med villmarksbadstue og lar det bli med det.

 

Mat og drikke i Luleå

I Luleå finner du mer enn 30 restauranter å velge mellom. Tilbudet er internasjonalt og multietnisk, du kan få sushi og cous cous, men er du en tøffing velger du surströmming, som har et ufortjent dårlig rykte. Surströmming blir gjerne servert fra den tredje tirsdagen i august hvert år.

Du kan fly med SAS til Luleå via Stockholm

Kort om Luleå

Valuta: svenske kroner

Tidsforskjell: ingen

Språk: svensk

 

Ambassade:

Sveriges ambassade, Nobels gate 16, 0244 Oslo, tlf.: 24 11 42 00

 

Norsk konsulat:

Skarpögatan 4, 115 27, Stockholm, tlf.: + 46 587 236 00

Turistinformasjon: www.lulea.nu