LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Pula

  Fly til Pula

  Fly til Pula, Adriaterhavets lille Roma. Rikt på historie, en livlig by, og med flott natur og azurblått hav kan Pula tilfredsstille de flestes interesser!

  Fly direkte til Pula med SAS

  Pula er den tredje største byen i Kroatia, og ligger på halvøya Istria syd i landet ved Adriaterhavet. Regionen er kjennetegnet av mildt klima, rolig hav, urørt natur og rik historie.

  Nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og i lufta får du servert kaffe & te. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn. Fly til Pula med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

  Pula - rikt på historie

  Når du flyr til Pula, kommer du til et område hvor det var bosetting allerede i yngre steinalder. Pula by ble trolig grunnlagt rundt år 900 f.Kr. Når du vandrer i den flotte, populære Gamlebyen, tenk så mange føtter som har tråkket og slitt på brosteinen gjennom mange hundre år!
  Havnen i Pula er godt beskyttet, der byen ligger mellom sju fjell, og var et transittpunkt på veien mellom Venezia og Levanten (Midtøsten, mot Middelhavet).

  Attraksjoner og aktiviteter i Pula

  Noen synes Pula kan kjennes litt som en liten utgave av Roma, og da spesielt langs hovedgaten Giardini - her er det brede fortau, de mange utekafeene serverer pizza, pecorino og prosciutto, og reklamerer for Illy kaffe, mens gateskiltene er både på kroatisk og italiensk. Byen ligger også mellom syv åser/fjell, slik som Roma.
  Det blågrønne Adriaterhavet lokker mange til å snorkle, dykke og seile når de flyr til Pula.

   

  Amfiteateret, Arenaen

  Bygget i midten av første århundre f.Kr. er Amfiteateret i Pula et av de største i verden, og best bevarte monumenter av antikk byggekunst i Kroatia. Amfiteateret hadde i sin tid plass til 25 000 mennesker, og det ble avholdt underholdning som gladiatorkamper og kamper med ville dyr der i romertiden. I dag arrangeres det konserter og festivaler der, bl.a. Pula Filmfestival i juli.

   

  Zlatna Vrata (Triumfbuen)

  Triumfbuen fra det første århundre f.Kr.


  Kastel

  Slott fra 1600-tallet som huser museum med historie fra Istria.


  Medulin

  Forstaden til Pula er kjent for sine strender.

   

  Brioni (Brijuni)

  Øy litt nordvest for Pula, som på slutten av 1800-tallet ble et populært feriemål for rike europere, og i mer moderne tid sommerresidens for den jugoslaviske presidenten Josip Tito. Her finnes nasjonalpark med masse å se, bl.a. fotspor av dinosaurus og en liten dyrehage.

   

  Kamenjak, Premantura

  Det sydligste punktet på Istria (ca 8 km fra Pula) er verdt en dagsutflukt, med sine flotte strender og vakre natur.

   

  Mat, drikke og uteliv i Pula

  Pula by er full av små kaféer og gaterestauranter. I tillegg til hva vi forbinder med typisk italiensk mat (pizza, pasta o.l.), er Pula regionen kjent for trøfler, prsut (tørket skinke), vin og sjømat.

  På kveldene er det livlig i Kandlerova gaten, med fortausrestauranter, kveldsåpne butikker og musikk.
  Det sies at James Joyce bodde en periode i bygningen som nå huser Uliks Bar. Populær for utsikten mot Triumfbuen.
  Vil du danse natten vekk, bør du ta turen til Verudela-området.

  Fly til Pula for azurblått hav og gastronomiske spesialiteter!

  Du kan også fly med SAS til Dubrovnik og Split i Kroatia.

  Kort om Pula

  Valuta: Kroatiske Kuna
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 385
  Språk: kroatisk

  Ambassade:
  Kroatias ambassade, Frogner, 0271 Oslo, tlf.: 23014050

  Norsk konsulat:
  Zagreb ambassade, Hektoroviceva 2/3, HR10 000 Zagreb, tlf.: + 385 1 6273 8000

  Turistinformasjon:
  www.pulainfo.hr

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies