søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Athen

Fly til Athen

Hellas hovedstad Athen blir ofte kalt ”Sivilisasjonens vugge”, siden europeisk kultur i stor grad bygger på kulturen i det gamle Hellas, der Athen var det absolutte sentrum.

Europeisk filosofi oppsto i og omkring Athen for omring 2500 år siden, da det begynte å dannes bystater i Hellas og handel og økonomi blomstret. Denne samfunnsutviklingen dannet grobunn for mer moderne og abstrakte tanker, og filosofien ble født.

Den moderne filosofi ble særlig sentrert rundt Athen, kanskje fordi byen allerede omkring år 500 f. Kr hadde verdens første velutviklede demokrati. Byen ble samlingssted for flere store filosofer bl.a. Sokrates og hans elev Platon, som grunnla Akademiet – det første ”universitet” i den vestlige verden.

Sokrates og Platons tanker ble grunnleggende for europeisk tankegang, og har inspirert senere filosofi. Spor etter antikk gresk kultur fins overalt i den europeiske kulturen – i språkene, i arkitekturen og i kunsten, og derfor står Europa i stor gjeld til Athen og det antikke Hellas.

Fly til Athen med SAS

 

Sporene av Det antikke Athen

Athen er stolt av sin innflytelsesrike kulturarv, og sporene etter antikken er synlige overalt i byen gjennom kunst og monumenter. Som en av verdens eldste byer, spenner Athens historie over minst 3000 år, og byen var i flere århundre den vestlige verdens absolutte sentrum.

På byens Akropolis, et tempelkompleks bygget på en høyde, står ruinen av Parthenon-monumentet, bygget 500 år f. Kr, og var i det klassiske Athen et tempel for tilbedelse av Pallas Athene, byens mytologiske leder. Parthenon er i dag et symbol på betydningen det klassiske Hellas har hatt på europeisk tankegang, og den greske regjering har igangsatt et restaureringsarbeid, som skal bevare det 2500 år gamle monumentet for ettertiden.

 

Det moderne Athen

Athen er i dag langt mer enn bare ”den vestlige sivilisasjons vugge”. Den moderne greske hovedstaden er en pulserende storby med knapt en million innbyggere i bykjernen, og ca. 3,5 millioner medregnet de omkringliggende byområder. Byen byr på tallrike shoppingmuligheter bl.a. gammeldagse markeder med kjøtt, fisk og grønnsaker og hippe designbutikker i Kolonaki-området.

I de varme sommermånedene syder gatene av liv, og kaféer, restauranter og barer flytter utendørs. Litt syd for byen fins lange strender, hvor både de lokale og turister søker tilflukt når sommerdagene blir for varme. Mange av byens nattklubber flytter dessuten til stranden i sommermånedene, og byr på ekte fest- og sommerstemning i sanden.

fly til athen

Fly til Athen om du vil oppleve gatemarkeder, tavernaer, suvenirboder og fortidsminner som sammen danner et konglomerat av gamle og nye bygninger. For turister er det en fordel at de fleste severdigheter kan nås til fots i det sentrale området rundt landemerket Akropolis. Å spasere er den beste måten å oppleve den athenske atmosfæren, men man bør kanskje holde seg unna sentrumstrafikkens kaotiske univers.

Fly til Athen med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via internett, velge sete 22 timer innen avgang og du har 24 timers åpent kjøp. Sett deg i ditt valgte sete, og les en gratis avis i appen og nyt en kopp kaffe/te mens vi flyr deg til Athen. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn. Fly til Athen med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

Athen fikk seg en skikkelig overhaling i forbindelse med OL i 2004. Dette betyr at byen er enda bedre tilrettelagt for besøkende enn tidligere. Blant annet gjør et flott og moderne t-banesystem at det har blitt adskillig triveligere å bevege seg kollektivt i Athen.

 

Visdommens by

Athen er oppkalt etter Athene, den greske gudinnen for visdom, som ifølge mytologien vant byen som premie etter en duell mot Poseidon. I tillegg var hun også gudinne for kunst og håndverk. Med sin visdom var hun krigsgudinnen som hadde mer fokus på strategi enn blodbad i den trojanske krigen. Hun ga Athen oliventreet i gave og sikret dermed olje, mat, og tre for befolkningen. Hvis du ønsker innblikk i Athens fantastiske historie i ditt eget tempo, er det mulig å leie digitale lydspillere fra pocket-tours som guider deg der du ønsker.

Fly til Athen med SAS, og du får oppleve visdommens by og dens stolte historie!

Kort om Athen

Valuta: euro

Tidsforskjell: + 1 time

Landskode: +30

Språk: gresk

 

Ambassade:

Hellas ambassade, Nobels gate 45, 0266 Oslo

tlf.: 22 44 27 28

 

Norsk ambassade:

Vas. Sophias Avenue 23, 6th floor, 106 74 Athens

tlf.: +30 210 72 46 173

Turistinformasjon

Annet

Hellas

Kjøp reiseforsikring

 

Flere SAS-destinasjoner