LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Helsinki

  Fly til Helsinki

  Alltid inkludert i din flybillett til Helsinki: 24 timers åpent kjøp, setevalg og mye mer…

  Den korteste reisetiden til Helsinki tar under 2 timer, og selv om det er kort reisetid så gjør vi alt vi kan for at reisen blir behagelig for deg. Derfor serverer vi kaffe og te om bord, og dessuten digitale aviser - alt dette er naturligvis helt gratis. 

  Faktisk er alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss til Helsinki. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt:  

  • Online sjekk inn 
  • Kaffe, te. Dagens aviser i appen 
  • Opptil 90 % barnerabatt

  Finn din flyavgang og pris med det samme eller last ned vår app – med appen kan du finne et fly til Helsinki raskt og direkte på mobilen..


  Fly til Helsinki med SAS

  Helsinki er trendy, og shoppingmulighetene er upåklagelige! I tillegg til kjøpesentre og butikker har byen en rekke markeder, og lørdag morgen anbefales en tur til Salutorget og Saluhallen.

  Design, kaffe på Esplanaden, marked på havnen og et yrende publiv. Helsinki har en fin blanding av øst og vest. Utstillinger, kunst og musikk er en del av byens sjel. Her er det ikke spørsmål om du finner på noe å gjøre, men snarere om du har tid til alt.

  Fly til Helsinki med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: 24 timers åpent kjøp, du kan sjekke inn via Internett og du kan velge sete 22 timer innen avgang.  Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først. Fly til Helsinki med SAS, og la reisen være en del av opplevelsen.

  Severdigheter i Helsinki

  Helsinki med omegn kan by på rundt seksti museer. Og arkitekturen er flott. Tempelplassens kirke, som er sprengt inn i fjellet, er et av de aller mest populære turistmålene i Helsinki. Andre severdige bygninger er operahuset, Finlandiahuset som er tegnet av Alvar Aalto, og samtidskunstmuseet Kiasma med sin hypermoderne arkitektur. Har du lyst på sightseeing i byen, ta trikk nr 3T. Den passerer en rekke av severdighetene. Fly til Helsinki for et annerledes storbyeventyr.

   

  Shopping i Helsinki

  Små gater med designbutikker, antikvitetsbutikker, markeder og kjøpesentre lokker til lange shoppingrunder. De kjente finske merkene har sine egne butikker, og varehuset Stockmann har det meste. Populære produkter er porselen, strikkevarer, kniver, kjøkkenutstyr, keramikk, tekstiler og smykker. Finnene er kjent for design, noe Alvar Aalto og Nokia-telefonene er et godt eksempel på.
  Fly til Helsinki, og opplev nordisk design på sitt beste.

   

  Mat og drikke i Helsinki

  Det finske kjøkken er påvirket av både det svenske og det russiske. Østens påvirkning gjør mange av rettene spennende, og det er mange gode restauranter å velge mellom i byen. Reinsdyr og elgkjøtt er på de fleste menyer. Det finske ølet er utsøkt på smak. Chez Dominique er byens beste restaurant, med to stjerner i Guide Rouge. Fly til Helsinki, og smak viltkjøtt med en touch av Østens påvirkning.

  Mange daglige flyavganger til Helsinki

  Vi flyr til Helsingfors-Vanda lufthavn både morgen, middag, ettermiddag og kveld, og dermed kan du alltid lett finne et fly som passer med dine planer i Helsinki.


  Billige flybilletter til Helsinki – bestill i god tid og spar penger

  Du kan enkelt reise billig til Finlands hovedstad med oss. Bare husk at de billigste billettene får du når du bestiller tidlig.

  Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter. Slik at når du finner billige billetter, så kan du bare slå til. Senere kan du høre hva familie og venner sier om datoen, avgangstider og pris.


  Få gode tilbud og rabatter – bli medlem av vårt fordelsprogram EuroBonus

  Ikke gå glipp av vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. Dessuten får du masse fordeler - bl.a. ekslusive tilbud kun for medlemmer via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise.

  Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos vår egne EuroBonus butikker.

  Opptjen poeng på din tur til Helsinki – påmeld deg EuroBonus gratis.

   

  Design og kunst i Helsinki med SAS

  Fly til verdens designhovedstad, Helsinki, med SAS – og opplev nordisk kunst i verdensklasse!

  Helsinki er en by med dype røtter i historie og kultur og fremstår som et symbol på det estetisk rene, siviliserte, nordiske tankesettet. Design og kunstbyen Helsinki har en fantastisk bredde av kunstgallerier som viser alt fra nye finske talenter til noen av de største verkene til europeiske mestere. Sjekk inn og velg sete på forhånd, så er hele reisefølge sikret å sitte sammen på flyturen.


  Helsinki - Verdens designhovedstad

  Annethvert år utnevnes en by som årets designhovedstad. I 2012 var det Helsinki som fikk æren. Finsk design har et internasjonalt godt rykte, og Helsinki er et viktig arkitektur- og designsentrum. For deg som vil fråtse i formgivning er Helsinki et naturlig valg – og du finner atelierer, butikker, bygninger, gallerier og museer som byr på det beste fra før og nå designverden.

   

  78 museer for enhver smak

  Den store samlingen av museer i Helsinki gjenspeiler hvert hjørne av historien til Finland, Europa og verden. Det eldste kunstmuseet i Helsinki, Cygnaeuksen Galleria, åpnet i 1852 og har en solid samling malerier og skulpturer fra det 19. århundre. Seurasaari Open-Air Museet er en fredelig oase midt i byen - og noe du må oppleve når du reiser til Helsinki. Her er det hytter, tun og herregårder som viser gammel og tradisjonell finsk livsstil. Designmuseet gir deg et overblikk over finsk design, og museet for samtidskunst, Kiasma er også verdt et besøk.

   

  Turistvennlig strøk for design og kunst i Helsinki

  For en vanlig Helsinki-turist er den enkleste måten å oppleve dette skattekammeret av design og kunst å ta en tur til «Design District». I sentrum av Helsinki finner du et område med rundt hundre interiørbutikker, moteforretninger og antikvitetsforhandlere, og en rekke gallerier.  Her ligger også Finlands to ledende designrelaterte museer: Designmuseet og Museet for finsk arkitektur.


  Tips til design og kunst i Helsinki:

  • Cygnaeuksen Galleria – det eldste kunstmuseet i Helsinki
  • Seurasaari Open-Air Museet – friluftsmuseum med gamle hus og bygninger
  • Suomenlinnan Nukke- ja lelumuseo –  dukke og leketøysmuseum
  • Aralis galleria – moderne finsk  kunst
  • Ateneum Art Museum  -  finsk kunst og kulturarv

  Husk at du alltid har åpent kjøp i 24 timer med SAS, så du kan trygt bestille din flybillett til Helsinki med det samme.

  Helsinki - en annerledes by rett i nærheten

  Helsinki vil nok gi deg en annerledes opplevelse enn de fleste andre nordiske byer du har vært innom. Med en plassering nær Baltikum og ikke minst sin mektige nabo Russland, har påvirkingen vært helt annerledes enn hva vi lenger vest har opplevd. Foruten å ha et språk som er helt annerledes, finnes det forskjeller innen matkulturen, arkitekturen og historien som er verdt å få med seg.

  Mye av Helsinkis sentrum er bygget i løpet av forrige århundre. Dette har gjort at finske arkitekter i verdensklasse har fått sette sitt preg på byen. Spesielt har Alvar Aalto og Carl Ludvig Engel gjort at sentrum av Helsinki er vakker, spesiell og interessant for alle som setter pris på arkitektur. Finlandia-huset av Aalto er et av byggene det er verdt å kikke på hvis du er på vandring i Helsinki. Aaltos modernisme er imidlertid bare en av mange varierte stilarter som preger den finske hovedstaden.

  Den russiske tsaren var også direkte innblandet i byplanleggingen på 1800-tallet, og det har bidratt til at Helsinki kunne brukes til filminnspillinger med handling i Russiske byer da Sovjet-tiden gjorde at vestlig filming i Sovjet var problematisk.

   

  Hundre øyers by i tusen sjøers land

  De fleste kjenner nok til at Finland er de tusen sjøers land med sine mange idylliske vann og innsjøer. Det er nok færre som har fått med seg at det i Helsinki er over 300 øyer. Helsinki har med andre ord en skjærgård som få andre byer kan måle seg med, og som strekker seg helt til Åland.
  Kommer du deg ut i båt, finner du raskt ut hvor kallenavnet ”Den hvite by” stammer fra. Inntrykket av Helsinki er lyst og vakkert, med domkirken som et kritthvitt og ruvende landemerke over resten av den lyse byen.

   

  Heftig uteliv

  Finner kan feste, det er det ingen tvil om, men utelivet i Helsinki er ikke utelukkende preget av vodka slik mange kanskje forestiller seg. Utvalget av utesteder, restauranter og klubber er så variert at de fleste klarer å finne noe som faller i smak. Noe som kan være overraskende for oss nordmenn, er hvor sterkt tangoen står i Finland. Hvis du vil oppleve ekte finsk tangokultur kan du ta turen innom Vahna Maestro.

  Brødrene Kaurismaki er filmskaperne som kanskje har gitt oss det særeste og mest interessante innsynet i finsk samfunn og mentalitet på filmlerretet. Det kritikerroste brødreparet som har stått for store deler av finsk filmproduksjon, har et eget utested som i likhet med filmene også kommer til å gi deg en spesiell opplevelse. Stikk innom Moskva bar og la skaperne av filmen om Leningrad Cowboys gi deg en spesiell kveld i Helsinki.

  Transport i Helsinki

  Å komme seg rundt i Helsinki en enkelt! Kollektivtilbudet er bra, og det driftes av ett selskap – noe som gjør billettsystemet enkelt og oversiktlig på tvers av trikk, buss, T-bane og ferger. Her en enkel guide til transport i Helsinki. Flybilletter til Helsinki bestiller du enkelt hos SAS.

   

  T-bane i Helsinki

  Undergrunnsbanen i Helsinki passer best hvis du skal ta deg fra sentrum til de østlige forstedene. Det er langt mellom turistattraksjoner i nærheten av T-baneholdeplassene, så ønsker du å oppleve byen er det annen transport i Helsinki som passer bedre.

   

  Trikk i Helsinki

  Det kanskje beste alternativet for transport i Helsinki er trikken, som stort sett bringer deg over hele byen. Trikkelinjen 3T er turistlinjen i sentrum, og kan anbefales for deg som vil oppleve byen. Linje 3B er omtrent samme rute, men går motsatt vei. Har du lyst på en litt utradisjonell trikketur bør du ta pub-trikken, hvor det er mulig å kjøpe øl om bord. Den går fra onsdag til lørdag på sommeren og tar omtrent 40 minutter. Reisen er litt dyrere enn ordinær trikk, men mye morsommere!

   

  Buss i Helsinki

  Dit trikken ikke tar deg, gjør bussen det i Helsinki. Det er et godt samspill mellom buss og trikk, og de to hovedholdeplassene ligger ved sentralbanestasjonen og ved Kamppi-metrostasjon. Det samme billettsystemet gjelder på all kollektivtrafikk, så det er enkelt å veksle mellom ulike former for transport i Helsinki.

   

  Taxi i Helsinki

  Som i resten av Norden er taxi i Helsinki relativt dyrt. Sent i helgene kan det oppleves litt vanskelig å få tak i taxi, men på hverdager og på dagtid er det ikke noe problem å finne taxi på en av taxiholdeplassene i sentrum.

   

  Ferger i Helsinki

  Som i resten av Norden er taxi i Helsinki relativt dyrt. Sent i helgene kan det oppleves litt vanskelig å få tak i taxi, men på hverdager og på dagtid er det ikke noe problem å finne taxi på en av taxiholdeplassene i sentrum.

   

  Enkel transport i Helsinki med Helsinkikortet

  Helsinkikortet gir deg fritt antall kollektivreiser og inngang til en rekke museer og attraksjoner i Helsinki og anbefales hvis du vil oppleve mye for lite. Endagskort koster 38 euro for voksen. Ta med barna til Helsinki! SAS tilbyr gunstige barnerabatter på en rekke flyvninger.

  Kort om Helsinki

  Innbyggere: ca. 621 000
  Valuta: Euro
  Tidsforskjell: + 1 time
  Landskode: +358
  Språk: finsk

  Ambassade:
  Finlands ambassade, Thomas Heftyes gate 1, Oslo
  Tlf.: 22 12 49 00

  Norsk ambassade:
  Den norske ambassade, Östra Allén 17, 00140 Helsingfors
  Tlf.: +358 (0)9 686 0180

  Turistinformasjon:
  www.visithelsinki.fi/sv

  Mer om Helsinki

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies