Spesialbagasje

Bagasjen din anses som spesialbagasje når den overstiger totalt 158 cm. Spesialbagasje er for eksempel barnevogner, sportsutstyr, musikkinstrumenter, rullestoler og andre gjenstander i uvanlige størrelser.

Hvis du planlegger å ta med sykkel, golfbag, ski/snowboard eller rullestol på reisen, må du legge dette til når du bestiller eller, hvis du allerede har kjøpt en reise, via Mine bestillinger minst 24 timer før avgang. Hvis du har andre typer spesialbagasje, kan du kontakte oss, så hjelper vi deg.

Godt å vite

 • Du kan ta med spesialbagasje på SAS, men plassen i hvert fly er begrenset.

 • Jo tidligere du sender en forespørsel, jo bedre sjanse har du til å sikre deg plass for spesialbagasjen. Alt av forespurt spesialbagasje må bekreftes før avgang.

 • Spesialbagasje er inkludert uten ekstra kostnad hvis det får plass i kvoten for innsjekket bagasje som er inkludert i billetten. Dersom den ikke får plass, må du betale for ekstra bagasje.

 • Hvis du må legge til spesialbagasje og du har en flygning med avgang innen 24 timer, må du kontakte kundeservice.

Grenser for vekt og størrelse

Bagasje som overstiger målene (lengde + bredde + høyde) på 158 cm, inkludert håndtak og hjul, anses som spesialbagasje.

Maksimal vekt per kolli innsjekket bagasje er 32 kg. Bagasjegjenstander som veier mer, kan sendes som last.

Slik kan du legge til / bestille

Be om å ta med bagasjen din når du bestiller reisen eller senere via Mine bestillinger. Transporten må bekreftes og godkjennes før avgang.

Når du bestiller

 • I trinn 4, tilvalg, velger du Legg til bagasje.

 • Velg type innsjekket bagasje i rullegardinmenyen.

 • Legg til / lagre bestillingen din.

Via Mine bestillinger

 • Angi bestillingsreferanse og etternavn, eller logg inn.

 • Velg Legg til / endre bagasje.

 • Velg type innsjekket bagasje i rullegardinmenyen.

 • Legg til / lagre bestillingen din

For andre typer spesialbagasje / sportsutstyr og for billetter som inkluderer flygninger med andre flyselskaper enn SAS, må du kontakte oss.

Typer bagasje

Du kan ta med deg musikkinstrumenter på SAS-flygninger som håndbagasje eller innsjekket bagasje hvis det er plass i bagasjekvoten. 

Se mer informasjon om musikkinstrumenter.

Barnevogn

Hvis du reiser med spedbarn eller barn på to til elleve år, kan du sjekke inn en barnevogn og et bilsete i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten din, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også for SAS Go Light-billetter.

Barnevogner av todelt modell må pakkes i to deler.

Når du sjekker inn barnevogner og / eller bilseter, må du bruke en plastpose eller en egnet, hard beholder for å beskytte dem. Vi anbefaler at du bruker en hard beholder for å unngå potensiell skade. Det er ikke tillatt å pakke noe annet i samme plastbag / beholder.

Stedet hvor du sjekker inn og henter barnevogner og bilseter, varierer fra flyplass til flyplass. På noen flyplasser skal de sjekkes inn ved samme bag drop / innsjekkingsskranke som annen bagasje, og på noen flyplasser må du levere dem i skranken for spesialbagasje. Spør på flyplassen.

Bilsete

Du kan ta med deg et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også for SAS Go Light-billetter.

Hvis du vil at spedbarnet ditt, hvis under to år, skal sitte i et bilsete om bord, må du bestille barnebillett. Bilsetet festes til setet ved siden av deg. Det kan vende fremover eller bakover. Kontakt SAS kundeservice for å bestille et sete for bilsetet.

Alt av sportsutstyr må bes om og godkjennes på forhånd. Du må gjøre en reservasjon så snart som mulig og senest 24 timer før avgang.

Se mer informasjon om sportsutstyr.

Melding og forhåndsgodkjenning kreves

Det er tillatt å reise med jakt- og sportsvåpen som innsjekket bagasje. Dette må varsles om og godkjennes på forhånd. Det følger et tilleggsgebyr for å reise med våpen, som betales når du ankommer flyplassen.

Du kan be om å medbringe våpen frem til 48 timer før avgang. Hvis avgangen er om mindre enn 24 timer, ring SAS Customer Service. Hvis du har bestilt reisen via et reisebyrå, kan du kontakte byrået for å få hjelp.

Krav knyttet til transport av våpen og ammunisjon

 • Du har en gyldig våpenlisens.

 • Våpenet er ikke ladd.

 • Våpenet er demontert hvis mulig, og hver del er pakket i separate bager som sjekkes inn.

 • Ammunisjon er klassifisert som farlig gods og må sendes i sin originalforpakning som beskytter mot harde støt.

 • Ammunisjon må pakkes i et separat kolli med innsjekket bagasje og ikke i samme bagasje som våpenet.

 • Du kan ta med deg opptil 5 kg ammunisjon.

 • Hvis du reiser fra Italia, krever italienske myndigheter at ammunisjon pakkes trygt i en separat, solid / ubøyelig beholder som kan låses. Reserveammunisjon i vanlig bagasje er ikke tillatt.

Du må sjekke inn minst to timer før avgang for å ha nok tid til å fullføre nødvendig papirarbeid og gå gjennom sikkerhetskontrollen. Du må også beregne ekstra tid hvis du har mellomlanding på andre flyplasser. Når du ankommer destinasjonen din, må du kontakte SAS ankomst service eller en håndteringsagent for levering av våpenet ditt.

Du kan alltid ha med deg rullestol gratis på SAS-flygninger.

Mer informasjon om redusert bevegelighet / rullestol

Du må registrere rullestolen minst 48 timer før avgang.

Andre regler gjelder for spesialbagasje på charterreiser med SAS. Kontakt turoperatøren din i god tid før avgang for å rapportere spesialbagasje, siden transport er underlagt tilgjengelighet.