Om bord

Velkommen om bord

I SAS ønsker vi at du skal føle deg hjemme – selv når du er på reise. Len deg tilbake og slapp av. Vi er her for å gjøre tiden om bord akkurat så komfortabel som du ønsker den skal være.

Våre kabiner for langdistanseflygninger

Kabinene på våre interkontinentale fly byr på en ekte reiseopplevelse i verdensklasse. 


SAS Business – når kun det beste er godt nok

Med SAS Business nyter du komfort utenom det vanlige. Nyt ekstra benplass eller strekk deg ut på helt flate seter. Eller arbeid mer effektivt hvis du vil.

 • Eksklusivt sengetøy fra Skandinavias produsent av luksussengetøy Hästens (puter, toppmadrasser og laken)

 • Gratis WiFi

 • On-demand underholdningssystem

 • Stort utvalg av spesielt utvalgte måltider

 • Du kan foreta anrop og bruke telefonen med en tilkobling via standard GSM (du vil betale internasjonale roaming-kostnader til din mobiloperatør)

 

SAS Business cabin


SAS Plus – Forbedret komfort og service

Når du reiser med SAS Plus på våre langdistansefly, får du bredere seter i en separat kabin, ekstra benplass og førsteklasses underholdning og mat.

 • Gratis WiFi 

 • On-demand underholdningssystem

 • Bredt utvalg av mat og drikke

 • Du kan foreta anrop og bruke telefonen med en tilkobling via standard GSM (du vil betale internasjonale roaming-kostnader til din mobiloperatør)

 

SAS Plus cabin


SAS Go – mer komfortabelt enn noensinne

 • Mat og drikke 

 • Gratis WiFi for EuroBonus Gull- eller Diamant-medlemmer 

 • WiFi om bord mot et gebyr (DKK 37 / NOK 45 / SEK 49 / EUR 5 / USD 5 innen Skandinavia og Europa, DKK 111 / NOK 136 / SEK 149 / EUR 15 / USD 16 i resten av verden)

 • Du kan foreta anrop og bruke telefonen med en tilkobling via standard GSM (du vil betale internasjonale roaming-kostnader til din mobiloperatør)

 

SAS Go cabin


Mat og drikke

Kos deg med maten når du flyr. Vi tilbyr en spesielt utformet meny med spennende nye smaker og velkjente klassikere. Vi serverer også et bredt utvalg av drikke både med og uten alkohol, så vi har noe for enhver. Som du sikkert allerede vet, er kaffe og te gratis på alle flygninger, uansett hvor du reiser.

SAS Business

Hvis du reiser i SAS Business, får du et glass champagne og et treretters måltid med et valg mellom fire ulike hovedretter. Du kan også forsyne deg av vårt utvalg av god vin, alkoholfrie alternativer, frukt og snacks under flygningen. Alt inkludert.

 • Hvis du har spesielle diettbehov, kan du bestille et av våre spesialmåltider opptil 24 timer før avgang. Se vårt avsnitt om spesialmåltider under.

SAS Plus

 • Snacks, lette måltider og drikke er inkludert på våre flygninger i Europa eller til Eilat eller Beirut. Se meny

 • På flygninger til Asia og USA kan du nyte et treretters måltid med et valg mellom to ulike hovedretter og all drikke inkludert. Se meny

 • Du kan bestille spesialmåltider for europeiske flygninger på over 80 minutter. Spesialmåltider tilbys ikke på flygninger i Norden. Se vårt avsnitt om spesialmåltider under.

SAS Go 

 • Hvis du reiser med SAS Go i Europa eller til Eilat eller Beirut, kan du kjøpe snacks, lette måltider og drikke fra vår inflight-meny. På flygninger som er lengre enn 120 minutter, kan du også forhåndsbestille et bredt utvalg av måltider på de fleste flygninger opptil 18 timer før avgang. Merk at hvis du reiser i Skandinavia eller Finland, kan du kun forhåndsbestille frokost. 
   


 • Måltider og én drikk uten alkohol (servert sammen med hovedmåltidet) er inkludert.* Du kan også kjøpe snacks, måltider og drikke fra vår inflight-meny. Hvis du har spesielle diettbehov, kan du bestille et av våre spesialmåltider opptil 24 timer før avgang. Se vårt avsnitt om spesialmåltider under. 


* På flygninger til/fra Tokyo er all drikke (inkludert alkoholholdig drikke, med unntak av musserende vin) inkludert i den første serveringen.
SAS Charter

Informasjon om SAS charterreiser

Spesialmåltider

Du kan bestille spesialmåltider på flygninger til USA og Asia og hvis du reiser med SAS Plus på flygninger over 80 minutter innen Europa eller til Eilat eller Beirut. Spesialmåltider er ikke tilgjengelige på innenriksflygninger eller flygninger i Norden. Spesialmåltider må bestilles minst 24 timer før avgang ved å kontakte SAS Sales & Service

Vegetarmåltider

Kode Beskrivelse
AVML Asiatisk vegetarmåltid:
Sterkt vegetarmåltid med begrenset bruk av meieriprodukter
VGML Vegansk måltid:
Måltid uten kjøtt, meieriprodukter, honning eller egg
VLML Vegetarisk måltid med melkeprodukter og egg:
Vegetarmåltid som kan inneholde meieriprodukter og egg


religiøse måltider

Kode Beskrivelse
HNML Hindu-måltid:
Uten svin, okse eller rå/røkt fisk
KSML Kosher-måltid:
Måltid tilberedt etter jødiske matskikker og tradisjoner
MOML Muslimsk måltid:
Måltid uten svin, gelatin eller alkohol. Hovedsakelig vegetariske måltider, ikke halal


diett/medisinske måltider

Kode Beskrivelse
GFML Glutenfritt måltid:
Måltid tilpasset reisende med glutenintoleranse
NLML Laktosefritt måltid:
Måltid tilpasset reisende med laktoseintoleranse
LGML Laktosefritt og glutenfritt måltid:
Måltid tilpasset reisende med laktose- og glutenintoleranse
BLML Mildt måltid:
Lett måltid for reisende med mage- og tarmproblemer


andre måltider

Kode Beskrivelse
BBML Babymat:
Måltid for spedbarn (0–2 år) 
CHML* Barnemåltid:
Måltid tilpasset barn (2–11 år) 

* CHML-frokost er det samme som vanlig frokost


Allergier og intoleranse

Peanøttallergi

 • Vi serverer ikke peanøtter som snacks om bord eller som en ingrediens i måltider. Hvis du er allergisk mot peanøtter, bør du alltid opplyse kabinpersonalet når du går om bord i flyet slik at de kan informere andre reisende om din nøtteallergi.  
   

Andre allergier

 • Andre typer allergener, som nøtter, frø og belgfrukter, er tilgjengelig som snacks eller er ingredienser i måltider på SAS-flygninger. Vi har dessverre ikke mulighet til å begrense disse.

Merk at alle våre måltider er tilberedt av leverandører i anlegg hvor nøtter og andre allergener er til stede. Av den grunn er det en risiko for at spor fra nøtter og andre allergener kan være til stede, selv i tilfeller hvor allergenet ikke er en del av oppskriften eller oppgitt som ingrediens.

Allergier mot dyrehår/pels

 • Hvis du er allergisk mot dyrehår/pels, må du kontakte SAS Sales & Service når du bestiller slik at vi kan bekrefte at det ikke er noen dyr i kabinen på din flygning.

Husk å alltid ha medisinen du trenger i din håndbagasje.


Shopping

Ta en bit av Skandinavia med deg hjem – eller et annet sted. På lengre flygninger kan du se i vår STORE etter gode parfymer, skandinavisk design og morsomme gaver til en god pris. 

 • Du kan handle på europeiske flygninger til/fra Stockholm, Oslo og København som er over 1t 45 min, og på flygninger til/fra Stockholm og Oslo som er over 1t 45 min. Dessverre tilbyr vi ikke shopping på flygninger innenlands i Skandinavia eller Finland.  

 • Du kan betale med kredittkort (ikke VISA Electron eller MasterCard Maestro) og kontanter i følgende valutaer: SEK, DKK, SEK, EUR, GBP og USD. Du kan også betale med EuroBonus-poeng

WiFi

Vi har nå aktivert 3G-tilgang på de fleste av våre interkontinentale fly. Det betyr at du kan bruke telefonen selv uten WiFi i luften, fra 20 000 fot. Slå av flymodus, og så kan du ringe, surfe og sende tekstmeldinger. Du trenger ikke å logge inn, og eventuelle kostnader legges til din vanlige telefonregning. Når du slår den på, vil du få en tekstmelding fra nettverksoperatøren, akkurat som når du reiser utenlands. Bare sjekk at leverandøren din er partner med AeroMobile.

Nå tilbyr vi også WiFi på flere og flere av våre interkontinentale fly.

 • WiFi er gratis om bord for EuroBonus Gull- og Diamant-medlemmer samt for reisende i SAS Business og SAS Plus. Hvis du reiser med SAS Go betaler du kun DKK 39 / NOK 49 / SEK 49 / EUR 6 / GBP 5 / USD 7 (eller 1000 EuroBonus-poeng) innenfor Skandinavia og Europa, og kun DKK 119 / NOK 148 / SEK 149 / EUR 15 / GBP 13 / USD 19 (3000 EuroBonus-poeng) når du reiser til resten av verden.

 • Kostnaden for mobiltjenester (SMS, anrop og GPRS) baseres på roaming-kostnader fra mobiloperatøren din. Når du flyr SAS, er all dataroaming internasjonal, selv på innenlandsflygninger.

 

Underholdning

På flygninger til Asia og USA kan du nyte filmer, musikk og spill på din personlige videoskjerm. Vi gir deg selvfølgelig hodetelefoner hvis du ikke har noen med deg (selv om det er mer miljøvennlig å ta med dine egne). 

 • I våre nye kabiner på interkontinentale fly kan du nyte et nytt og forbedret underholdningssystem som tilbyr:
  • Over 200 timer med populære TV-serier og filmer
  • Video on-demand for alle reisende 
  • Strømuttak med ekstra USB-uttak ved alle seter
  • WiFi om bord (gratis hvis du reiser i SAS Plus eller SAS Business)
    
 • Du kan også møte noen av Skandinavias beste forfattere og fotografer i vårt reise- og livsstilsmagasin om bord, Scandinavian Traveler. Les det her, om bord eller i SAS App