søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise

Barn som reiser alene

Hvis reisen din er i Norge og inkluderer Widerøe (WF), må du gjøre bestillingen din her.

Med vår tjeneste for barn som reiser alene er barnet ditt i trygge hender før, under og etter flygningen. Vår tjeneste for barn som reiser alene sørger for at barnet følges gjennom sikkerhetskontrollen , til gaten, om bord på flyet, blir introdusert for flyverten, blir fulgt under alle mellomlandinger, får hjelp med bagasjen, gjennom toll- og passkontroll og overlatt til en ansvarlig person på bestemmelsesstedet (som en forelder/verge har autorisert skriftlig). Barnet ditt vil også få mat og drikke om bord på flyet.

  • Bestill ovenfor for barn fra 5 til 11 år som skal reise i Skandinavia og Europa.
  • Forelderen/vergen må fylle ut et skjema med barnets personinformasjon, rute og navn på personen som henter barnet ved ankomst. Klikk på dette skjemaet: handling-advice-unaccompanied-minor.pdf
  • For barn fra 12 til 17 år og for reisende til andre deler av verden, kontakt SAS Sales & Service.

REGLER FOR BARN SOM REISER ALENE


For barn mellom 12 og 16 år som reiser alene uten assistanse, krever visse land skriftlig samtykke fra en forelder eller foresatt.

Forelderen/vergen må fylle ut et skjema med barnets personinformasjon, rute og navn på personen som henter barnet ved ankomst. Klikk på dette skjemaet: handling-advice-unaccompanied-minor.pdf

En forelder/verge må hjelpe barnet med å sjekke inn og levere bagasjen. Merk at forelderen/vergen må vise gyldig legitimasjon ved innsjekking og vente på flyplassen til flyet har tatt av.

I henhold til EU-forskrifter kan kun personen som reiser og som innehar et boardingkort, gå gjennom sikkerhetskontrollen og oppholde seg i transittområdet.  

Personen som møter barnet ved ankomst må også vise gyldig legitimasjon.

Barnet blir passet på ved forsinkelser eller andre uforutsette forhold, og vi vil oppdatere deg som forelder/foresatt underveis. Merk at vi ikke tillater barn som reiser alene om bord på flygninger dersom det oppstår værforhold eller andre ekstraordinære forhold som forårsaker usikkerhet omkring landing på en destinasjon.