søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise
Gdansk

FLY TIL GDANSK

Alltid inkludert i din flybillett til Gdansk

Det tar ca 3 timer å reise til Gdansk fra Oslo. Under hele turen så skal vi ta godt vare på deg, og yter det lille ekstra slik at reisen blir svært behagelig. Derfor tilbyr vi både kaffe og te om bord, og dessuten digitale aviser – alt sammen uten ekstra betaling, naturligvis.

Faktisk er alt inkludert i din flybillett når du flyr med oss til Gdansk. Både før, under og etter din reise, har vi tenkt på alt:

 

Mange daglige flyavganger til Gdansk

Vi flyr deg til Gdansk Lech Wałęsa lufthavn både morgen, middag, ettermiddag og kveld, så det er alltid lettvint å finne et fly som passer med dine planer i denne spennende polske byen.

 

Billige flybilletter til Gdansk – bestill i god tid

Du kan enkelt reise billig til Gdansk med oss. Alt du trenger å gjøre er å bestille billettene i god tid. Da kan du sikre deg de beste prisene.

Vi gir deg alltid 24 timers åpent kjøp når du bestiller flybilletter hos oss. Slik at når du finner billige billetter, så kan du alltid slå til. Senere kan du høre hva familie og venner sier om datoen, avgangstider og pris.

 

Bli medlem av vårt fordelsprogram EuroBonus

Meld deg på vårt fordelsprogram EuroBonus (det er gratis!) og få poeng hver gang du flyr med oss. I tillegg får du masse fordeler - bl.a. flere ekslusive medlemstilbud via mail og sms-tjenester med praktisk informasjon under din flyreise.

Dine poeng kan du bruke på alt fra flyreiser, hotellopphold, leiebil til shopping hos vår egne EuroBonus butikker

Opptjen poeng på din tur til Gdansk – påmeld deg EuroBonus gratis

Guide til Gdansk

 

Reis til Gdansk og bli sjarmert

Hvis du liker å rusle rundt i vakre omgivelser, er Gdansk en by du bør ta turen til. Selv om byen ble hardt rammet etter at den andre verdenskrig startet her, har den møysommelig blitt gjenskapt til en sjarmerende gammel by. Med sin gunstige plassering ved det Baltiske Hav, var det naturlig at den ble en viktig by for Hanseatene. Selv om jernteppet la en grå skygge over Polen i forrige århundre, har Gdansk beholdt sin sjarm og vakre arkitektur. Som en sentral havneby har Gdansk har aldri sluttet å være utadvendt slik en ekte havneby gjerne skal være. Havneområdet er fremdeles livlig og verdt et besøk. Her kan du nyte god mat på en av de mange fortauskafeene eller i flotte restauranter.

 

Uteliv i Gdansk

Med sin tradisjon om åpenhet mot verden, har Gdansk utviklet seg raskt etter at Sovjet løsnet grepet. Dette betyr blant annet at underholdningstilbudet har vokst og blomstrer. Utelivet kan være livlig i sommermånedene juli og august. Utenom denne tiden kan Sopot anbefales om du vil nyte drinker og danse deg gjennom sene nattetimer. Sopot er en fasjonabel liten kystby rett nord for Gdansk hvor uteliv og underholdning er i fokus. Dette er en av flere vakre badebyene langs Gdanskbukten hvor flotte strender bidrar til at man kan slappe av, nyte tilværelsen og samle overskudd.

 

Vakker arkitektur og rik historie

Den flotteste arkitekturen i Gdansk finnes i den historiske delen av Hovedbyen. Her kan du oppleve ”The Royal Way” som er den historiske hovedgaten i Gdansk. Dette har vært paradegaten til de polske kongelige, og den går gjennom et av de aller vakreste områdene i Gdansk. Her kan du vandre langs vakre fasader i malt i flotte farger. Golden House er en av de aller flotteste bygningene i Gdansk.

I Gdansk kan du også se en av verdens største teglsteinskirker fra 1300-tallet. Dette imponerende bygget rommer over 20 000 mennesker. Det anbefales også å gå opp den over 400 trinn lange trappen og nyte den flotte utsikten over Gdansk fra toppen.

Hvis du flyr til Gdansk med SAS, kan du få innblikk i byens sjø- og havnehistorie. På sjøfartsmuseet finnes blant annet en imponerende heisekran fra 1400-tallet.

KORT OM GDANSK

Valuta: Polsk złoty

Tidsforskjell: ingen

Språk: polsk

 

Ambassade:

Republikken Poels ambassade, Olav Kyrres gate 1, 0244 Oslo

Tlf.: 24 11 08 50

 

Norsk ambassade:

Königlich Norwegisches Honorarkonsulat

Neue Mainzer Straβe 75, 60311 Frankfurt am Main

Tlf.: +47 (06)9 - 131 08 15

 

Annet

Polen

Kjøp reiseforsikring