LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ENKELTREISE FRA
  Amsterdam

  Fly til Amsterdam

  Reis til Amsterdam fra hele Norge med SAS – 9 daglige avganger fra Oslo. Få billige flybilletter når du bestiller i god tid. Du får mye inkludert i flybilletten din før, under og etter flyreisen.

   

  MANGE DAGLIGE FLYAVGANGER TIL SCHIPHOL LUFTHAVN I AMSTERDAM 

  Du kan fly med SAS til Amsterdam (AMS) på én av de mange daglige flyreisene våre. Vi flyr gjennom hele dagen, så du kan reise morgen, middag eller kveld.

  Schiphol lufthavn befinner seg bare 16 kilometer fra Amsterdam, noe som gjør det lett å komme seg til og fra flyplassen. Det finnes busser, tog og hotellbusser som tar deg videre til det endelige reisemålet ditt – og tilbake.

  Finn din flyreise

   

  BILLIGE FLYBILLETTER TIL AMSTERDAM – BESTILL I GOD TID OG SPAR PENGER 

  Det er enkelt å finne de billigste flyvningene til Amsterdam hvis du bruker lavpriskalenderen vår. Vi oppdaterer prisen og tilgjengeligheten hver gang du utfører et nytt søk. Prisene kan endre seg når du går videre til bestilling. 

  Vi har en 24-timers angrerett hos SAS når du bestiller billetter. Dermed kan du kjøpe flybillettene dine i god tid på forhånd hvis du finner en god pris i bestillingssystemet vårt – det sparer deg tid og penger.

  Sjekk lavpriskalenderen vår

   

  OPPTIL 9 DAGLIGE FLYAVGANGER MELLOM OSLO OG AMSTERDAM 

  Vi har opptil 9 daglige flyavganger tilgjengelig mellom Oslo og Amsterdam. Det er en enkel måte på å finne en flyreise som passer forretnings- eller feriebehovene dine.

  Du kan oppgradere flybilletten din og nyte ventetiden i loungen. En SAS Plus-billett gir deg tilgang til loungeområdet vårt, hvor du kan nyte en smakfull buffet, vin, øl og vann. 

   

  FLY TIL AMSTERDAM FRA HELE NORGE

  Du kan fly til Amsterdam fra hele Norge. Dette er byene i Norge hvor du kan kjøpe en flybillett til og fra den nederlandske hovedstaden. 

  Fly til Amsterdam fra f.eks.:

   

  • Bodø (BOO)

  • Oslo (OSL)

  • Tromsø (TOS)

  • Trondheim (TRD)

  • Stavanger (SVG)

  • Ålesund (AES)

  Finn en flyvning til Amsterdam fra der du bor

   

  INKLUDERT I FLYBILLETTEN DIN HOS SAS – 23 KG BAGASJE, FRITT SETEVALG OG MYE MER 

  Vi har alt dekket før, under og etter flyreisen din. Du får mye inkludert i flybilletten din når du flyr med oss. Du får: 

   

  • 23 kg bagasje

  24-timers angrerett

  Innsjekking på nett

  • Setevalg

  • Te og kaffe

  • Aviser i appen vår

  Barnerabatt på opptil 90 %

  Finn flyreisen og prisen som passer deg på sas.no eller last ned appen vår – da vil du raskt kunne finne flyreisen din direkte på smarttelefonen. 

  Les mer om SAS Go og SAS Plus

   

  BARNERABATT PÅ OPPTIL 90 %

  Vi har generøse rabatter for barn som reiser med en forelder. Barn under 2 år (0–23 måneder) får 90 % rabatt. For å få denne rabatten må barnet sitte på forelderens fang under flyreisen. 

  Barn under 12 år kan få opptil 25 % rabatt på flybilletten når de reiser i Europa og på interkontinentale ruter.

  Les mer om å reise med barn

   

  SPESIALTILBUD OG RABATTER MED EUROBONUS 

  Meld deg på EuroBonus i dag og gjør det enklere, mer komfortabelt og rimeligere å reise – det er helt uten kostnad. Du tjener poeng på alle flyreiser, hotellopphold, billeie og daglige kjøp. 

  Du kan løse inn poengene hos enten SAS eller de mange partnerne våre. Du kan få spesialtilbud og rabatter jo mer du flyr. 

  Tjen poeng på flyreisene dine til Amsterdam - meld deg på Eurobonus kostnadsfritt

   

  SCHIPHOL LUFTHAVN I AMSTERDAM (AMS)

  Den internasjonale flyplassen er den travleste i Nederland og blant de største i Europa. Det viktige sentrumet for Europeisk flytrafikk befinner seg bare 16 km sørvest for Amsterdam. 

  Schiphol lufthavn i Amsterdam byr på gratis og ubegrenset Internett på alle offentlige steder. Dersom du ikke har din egen enhet, kan du bruke én av flyplassens mange Internett-sentre – der kan du også skrive ut, kopiere og skanne dokumenter. 

   

  TRANSPORT TIL OG FRA SCHIPHOL LUFTHAVN I AMSTERDAM

  Det er enkelt å komme seg til og fra flyplassen. Du kan enten bruke offentlig transport, slik som busser eller tog, eller hotellbusser. 

  Du kan også bli hentet på hotellet ditt og hoppe av utenfor avgangshallen med en Schiphol Travel Taxi.

  Schiphol byr også på forretningsdrosjer. Det er en komfortabel og luksuriøs drosjetjeneste – en behagelig måte å starte forretningsreisen eller ferien på. De er komfortable, fleksible og gir ekstra komfort. 

  Les mer på flyplassens nettsted om transport til og fra Schiphol: http://www.schiphol.nl/

   

  BILUTLEIE VED SCHIPHOL LUFTHAVN I AMSTERDAM

  Lei en bil for å komme deg rundt i Amsterdam raskt og enkelt. SAS kan hjelpe deg med leiebiler når du kjøper flybilletten din – søk etter bilutleie. 

  Du kan hente og levere leiebilen din ved flyplassen. Det er enkelt å komme deg til og fra flyplassen i en bil, og du vil føle deg fri på feriereisen din.

   

  Kontakt 

  Luchthaven Schiphol

  Postbus 7501

  1118 ZG Schiphol

  Nederland

  Telefonnummer: i Nederland: 0900-0141 – utenfor Nederland: +31 20 79 40 800

  Nettside: http://www.schiphol.nl/

  Billige flybilletter til Amsterdam

  TRANSPORT I AMSTERDAM

  Du kan reise rundt i Amsterdam på mange forskjellige måter med offentlig transport. Der finnes trikker, metro, busser, tog og ferger som du kan bruke under oppholdet ditt. 

  Amsterdams metro er en rask og enkel måte å komme seg rundt i byen på. For å få tilgang til metrostasjonene trenger du et smartkort for offentlig transport (OV-Chipkaart) eller et annet gyldig reisekort (f.eks. 1-timesbilletter). 

  Planlegg reisen din med offentlig transport i Amsterdam.

   

  SMARTKORT OG BILLETTER FOR OFFENTLIG TRANSPORT

  I mesteparten av Amsterdam – og i resten av Nederland – brukes smartkortet for offentlig transport når du reiser med trikker, busser, metro og tog. Det er to typer smartkort for offentlig transport: Ikke-personlige kort og personlige kort som kan fylles på. 

  For turister og forretningsreisende, er det ikke-personlige kortet det beste alternativet. Du kan kjøpe dette ved GVB-billettautomater, GVB-billett- og informasjonskiosker og utvalgte aviskiosker og supermarkeder. Les mer om smartkortet og  1-timesbilletten på GVBs nettside.

   

  AMSTERDAM – EN BY BYGGET PÅ VANN

  Det går mange kanaler gjennom den nederlandske hovedstaden. Den samlede lengden på kanalene overgår totalt 100 km. De tre hovedkanalene er Prinsengract, Herengracht og Keizergracht. Både de lokale innbyggerne og turister bruker kanalene for transport og å slappe av. 

  Amsterdam sammenlignes ofte med Venezia på grunn av de mange kanalene og broene som byen har. Kanalene gir deg også den perfekte omgivelsen for en pause i løpet av dagen eller for møter. Deler av Amsterdam og kanalene er på UNESCOs verdensarvliste. 

  Byen Amsterdam anses også for å være en viktig by i både Nederland og Europa. Det er én av de største finanssentrene i Europa og den kulturelle hovedstaden i Nederland. 

   

  AMSTERDAMS HISTORIE

  Amsterdam er en gammel by. Første gang Amsterdam nevnes i en skriftlig tekst er i 1275, da grev Floris gav folket rett til å seile i vannet rundt Amsterdam uten å betale toll. Navnet Amsterdam kommer fra det gamle nederlandske ordet «Amstelredamme», som kan oversettes til «en demning på elven Amstel». 

  Byen er ikke bare en viktig kulturell by i Nederland, men i hele Europa. Mange berømte personer har bodd i byen opp gjennom årene. Noen av de mest berømte er Rembrandt, Anne Frank, Baruch Spinoza og van Gogh. 

  Amsterdam var sentrum for verdensøkonomien på 1600-tallet. Det er fortsatt et viktig finanssentrum i Europa i dag med status som Alpha-verdensby.

   

  SEVERDIGHETER OG ATTRAKSJONER I AMSTERDAM

  Byen har mye å by på takket være sin rike historie og kultur. Amsterdam har verdens eldste aksjebørs, som befinner seg i bysentrum. Byen er velkjent for Anne Franks hus og de mange grønne lungene i byen.  

  Du kan også vandre rundt i byen og nyte den vakre, gamle arkitekturen. Den eldste bygningen i Amsterdam er Oude Kerk (Gamlekirken) fra 1306. 

   

  AMSTERDAMS KANALSYSTEM

  Mye av Amsterdams kanalsystem ble tenkt ut tidlig på 1600-tallet. Det var høy innvandring, og det trengtes en plan for å holde tritt med byens voksende befolkning. Du vil finne mange mennesker på vannet og langs breddene av kanalen over hele byen.

  Det er mange restauranter og kafeer langs breddene av kanalen. Det er det perfekte stedet å nyte en varm kopp kaffe eller en kald øl. Mange av broene lyser opp om natten, et syn som kan ta pusten fra en. 

   

  VINDMØLLENE I AMSTERDAM

  Folk tenker ofte på vindmøller når de tenker på Nederland. Du kan faktisk se flere av de ikoniske bygningene midt i Amsterdam. Det finnes åtte vindmøller i hjertet av byen. Vindmøllene er en sentral del av nederlandsk kultur, og et besøk til hovedstaden er ikke fullstendig uten et besøk til minst én av vindmøllene. 

  Vindmøller er en så stor del av Nederland at det finnes en offisiell nasjonal vindmølledag (11. mai). Denne dagen dekoreres mange av vindmøllene som finnes spredt rundt om i landet med blomster, figurer og det nederlandske flagget. 

   

  VAN GOGH-MUSEET

  Van Gogh er kjent over hele verden for sine ikoniske malerier. Van Gogh-museet i Amsterdam har den største samlingen av kunstverk fra den populære kunstneren. Museet er ett av de mest populære museene i hele verden og har en permanent samling med mer enn 200 malerier og 500 tegninger. 

  Du kan også finne verker fra noen av van Goghs samtidige i museet. Museet har organisert samlingen sin slik at du kan oppleve de forskjellige periodene i van Goghs liv og virke – Nederland, Paris, Arles, Saint-Remy og Auvers-sur-Oise. 

  Bygningen er også et kunstverk i seg selv. Hovedbygningen ble skapt av Gerrit Rietveld, og sammen med den elliptiske utstillingsfløyen gir den de besøkende et imponerende sted hvor de kan beundre unike kunstverk.

  Bli medlem av EuroBonus

  - Ingen gebyrer, ingen forpliktelser
  - Poeng på flygninger, leiebiler og hoteller
  - Bruk dine poeng for nye flygninger

  AMSTERDAM ER EN DRØM FOR SHOPPOHOLIKERE 

  Dersom du er på utkikk etter shoppingmuligheter på reisen din, er Amsterdam det perfekte stedet å reise til. Du kan få unnagjort all shoppingen din til fots takket være byens utforming. Amsterdam har et rykte for innovasjon og kreativitet, og er hjem for flere både etablerte og lovende motetalenter. 

  Det er en rekke handlegater i Amsterdam. Den travleste av dem alle er Kalverstraat. Her kan du ofte finne gode tilbud på mange produkter, og det finnes ingen biler her – bare shoppere. Du kan finne flere kjøpesentre og varehus langs gaten. 

  Dersom du ser etter designprodukter, dingser, sko og klær, er Utrectsestraat stedet for deg. Det er en smal gate med trikkespor langs midten. Men det er et sjarmerende sted, og butikkene er stille paradiser med unike varer til rimelige priser. 

   

  KUNST OG KULTUR I AMSTERDAM

  Som Nederlands kulturelle hovedstad, finner du mye forskjellig kunst og kultur i Amsterdam. Dersom du ser etter en koselig kafe, interessante teatre eller små kinoer, finner du alt i Leidsestraat. 

  Dersom du liker å høre på musikk – f.eks. klassisk, jazz, pop- og gatemusikk – kan Amsterdam by på mange alternativer. Amsterdam kan by på gratis offentlige konserter i åpne rom, og byen er ofte fylt av musikk på de offentlige helligdagene. Leidseplein er åsted for mange gatemusikk-konserter på kvelden. 

  Amsterdam er en levende urban kunstscene, noe du kan finne beviser for over hele byen. Du vil blant annet finne flotte monumenter og gateskulpturer spredt rundt omkring. Dette, sammen med gatemusikerne og gatekunstnerne, skaper en helt unik stemning. 

   

  MAT OG NATTELIV I AMSTERDAM

  Byen er berømt for nattelivet sitt, og du kan finne mange kafeer og barer spredt rundt omkring i byen. Der finnes tradisjonelle Bruine Kroeg (brune kafeer) og moderne og hippe barer – det finnes en bar for alle. 

  På sommeren kan du sitte ute på de mange kafeterrassene. Leidseplein er svært populært på sommeren og er det ideelle stedet for dem som vil nyte en kald øl eller et glass vin. 

  Amsterdam kan by på litt av alt når det gjelder mat. Det er en kulturell smeltedigel med en smakfull blanding av mange kulturer. Du kan nyte tapas på én av de mange små restaurantene og kafeene, eller du kan skjemme deg bort og besøke en restaurant med Michelin-stjerner. 

   

  Om AMSTERDAM 

  Befolkning: 16,8 millioner

  Religion: 49 % ateister, 24 % romersk-katolske

  Valuta: Euro

  Landkode: +31

  Språk: Nederlandsk, frisisk

  Norges ambassade: Royal Norwegian Embassy, Eisenhowerlaan 77J, NL-2517 KK The Hague

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies