2. Kanselleringer og refusjoner

Gjennomgå refusjonsreglene for billetten din for å sjekke hva du har rett til.

Refusjonsregler gjelder for alle billettyper

Refusjonsbeløpet vil være basert på billettreglene. Vi tilbakebetaler ikke tjenestegebyrer og kanselleringsgebyrer. Beløpet tilbakebetales til betalingsmåten/e som ble brukt da du kjøpte billetten og hvis det var tilleggstjenester.

Hvis flygningen din har blitt kansellert av SAS, vil du motta full tilbakebetaling, inkludert servicegebyrer, kanselleringsgebyrer og tilleggstjenester.

24-timers åpent kjøp

Alle billetter kan kanselleres og tilbakebetales i sin helhet innen 24 timer fra kjøpstidspunktet. Hvis billett er kjøpt mindre enn 24 timer før avgang, kan du kansellere billetten din frem til 12 timer før avreise og få full refusjon.

Fullstendig refunderbare billetter

Du har rett til full refusjon i følgende scenarioer:

 • Billettyper: SAS Go Pro, SAS Plus Pro og SAS Business Pro

 • Bonusreiser med SAS og Star Alliance
  - du kan kansellere opptil 24 timer før utreisens avgang
  - dgyldige poeng er tilbakebetalt, utløpte poeng refunderes ikke

Billetter kan refunderes mot et gebyr

Noen billettyper kan refunderes mot et gebyr.

 • Billettyper: SAS Plus Smart og SAS Business Smart (unntatt fra Canada og USA)

Ikke-refunderbare billetter

Vi vil refundere avgifter for følgende billettyper:

 • SAS Go Light

 • SAS Go Smart

 • SAS Business Smart (fra Canada og USA)

 • Ungdomsbilletter

Billetter betalt med poeng og penger

Hvis du betalte billetten din med EuroBonus-poeng i kombinasjon med en annen betalingsmåte, må du sjekke refusjonsreglene for billetten.

Slik kansellerer du og søker om refusjon

Billetter utstedt av SAS

 • Gå til Mine bestillinger.

 • Søk etter turen din ved å bruke bestillingsbekreftelsen og etternavnet ditt, eller logg inn for å se bestillingen din. Du finner bestillingsreferansen din på e-billetten eller reiseruten din, eller i SAS-appen.

 • Åpne bestillingen og velg "Avbryt & refusjon og følg instruksjonene.

Når bestillingen din kanselleres, vil det refunderbare beløpet bli kreditert innen 7 virkedager. Hvis du av en eller annen grunn ikke kan søke om refusjon på nett, ring SAS Customer Service og en av våre agenter vil hjelpe deg.

Billetter utstedt av et reisebyrå

For å be om refusjon for en flybillett bestilt gjennom et reisebyrå eller et nettbasert reisebyrå, må du fylle ut dette skjema.

Voucher

Hvis SAS har kansellert en flygning og du ønsker å refundere billetten din, har du muligheten til å velge en verdikupong. Verdikupongen kan brukes for alle reisemål i SAS av deg eller en annen reisende. Verdikupongen er gyldig i ett år fra utstedelsesdatoen. Les mer om din SAS Travel Voucher.

Kansellering på grunn av visumavslag

Dersom du får avslag på visumsøknaden, kan du kansellere en reise som er bestilt direkte via SAS ved å laste opp en kopi av ditt offisielle visumavslag.

Kanseller bestilling på grunn av dødsfall i nær familie

Vi beklager å høre om tapet ditt. Vi hjelper deg med å kansellere og refundere billettene dine. Fyll ut dette skjemaet.

Refusjonsstatus

Du kan når som helst sjekke status for innsendt refusjonsforespørsel eller SAS Travel Voucher-forespørsel.

Mindre refusjon enn forventet?

Refusjon av kjøpt billett avhenger av:

 • Hvis du kansellerte bestillingen din, men ingen av flygningene dine ble kansellert av flyselskapet på det tidspunktet, er refusjonsbeløpet basert på billettreglene dine.

 • Hvis billetten din var en SAS Go Light- eller en SAS Go Smart-billett, refunderes kun skatter og avgifter. Billettprisen samt avgifter for innenlands/internasjonale gebyrer/tillegsgebyrer er ikke refunderbare.

 • Hvis du hadde en billett som kunne refunderes mot et gebyr, refunderes hele beløpet minus gebyret. SAS Plus Smart og SAS Business Smart er eksempler på billettyper som kan refunderes mot et gebyr.

 • Hvis du har bestilt en tur/retur-billett og bare ønsker å fly én vei, rvil du få efundert i henhold til billettvilkårene dine for den ubrukte delen. Du vil motta refusjonen etter at du har fullført reisen.