søk

FORSLAG

  • loader Ikke noe mer innhold å vise

SLIK REISER DU MED BUNAD

Mai er høysesong for bunadskledde nordmenn og anledningene for å bruke bunad står i kø. Det er måneden for konfirmasjoner, dåp og bryllup – og ikke minst 17. mai.

Mange reiser gjerne til en annen del av landet for slike anledninger og bunaden skal ofte med. Her får du tipsene for hvordan man bør reise med bunad. 

Ta med bunaden i håndbagasjen

Bunaden er av stor verdi og bør derfor legges i håndbagasjen. Men husk at maksgrensen for håndbagasje er 8 kg. I flyet må som oftest bunaden legges i hattehyllen, da ikke alle flytyper har skap eller plass til å henge den opp, så pakk den pent inn i bunadsposen eller kofferten.   

Kniv og søljer

Bunadskniver der bladet er lengre enn 6 cm regnes som farlig gjenstand og er derfor ikke tillatt i håndbagasjen. Husk derfor på å pakke den inn i innsjekket bagasje. Hvis du bare reiser med håndbagasje bør kniven legges igjen hjemme. 

Sjekk at nålen på søljen ikke er lengre enn 6 cm. Er den det, regnes den også som en farlig gjenstand og bør derfor ikke legges i håndbagasjen. 
 

Ut å fly 17. mai?

Velger du å reise i festdrakten på selveste 17. mai vil man ha mulighet for å bruke egen sluse i sikkerhetskontrollen på Oslo Lufthavn. Tradisjonen tro vil man som reisende i bunad kunne benytte familieslusene både den 16. og 17 mai. 

 

God tur!