Bagasje for barn og spedbarn

Her finner du nyttig informasjon om bagasjekvoter, barnevogner og bilseter når du reiser med barn og spedbarn.

Når du reiser med barn eller spedbarn, kan du sjekke inn en barnevogn og et bilsete i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten din, uten ekstra kostnad.

Detaljert informasjon

Håndbagasje

Innsjekket bagasje

  • Når du reiser i SAS Go (gjelder ikke SAS Go Light), SAS Plus og SAS Business, kan du ta med deg ett kolli innsjekket bagasje på maks 23 kg og 158 cm (lengde + bredde + høyde).

  • Hvis spedbarnets bagasje overstiger bagasjekvoten som er inkludert i billetten, må du kjøpe ekstra bagasje.

Barnevogn
  • Du kan ta med deg en barnevogn som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også for SAS Go Light-billetter. Barnevogner kan ikke veie mer enn 23 kg.

Bilsete
  • Du kan ta med deg et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også for SAS Go Light-billetter.

  • Hvis du har bestilt sete for et spedbarn, kan du ta med et bilsete om bord gratis.

  • Hvis du vil at spedbarnet ditt, hvis under to år, skal sitte i et bilsete om bord, må du bestille barnebillett. Bilsetet festes til setet ved siden av deg. Det kan vende fremover eller bakover. Kontakt SAS Customer Service for å bestille et sete for bilsetet.

Håndbagasje

For barn er håndbagasje inkludert i billetten. Hvor mye avhenger av billettypen.

Innsjekket bagasje

Barn kan ha med seg like mye innsjekket bagasje som voksne. Hvor mye avhenger av billettypen.

Barnevogn

Du kan ta med deg en barnevogn som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også for SAS Go Light-billetter. Barnevogner kan ikke veie mer enn 23 kg.

Bilsete

Du kan ta med deg et bilsete som innsjekket bagasje i tillegg til bagasjen som er inkludert i billetten, uten ekstra kostnad. Dette gjelder også for SAS Go Light-billetter.

Barnevogner av todelt modell må pakkes i to deler.

Når du sjekker inn barnevogner (maks 23 kg) og/eller bilseter, må du bruke en plastpose eller en egnet, hard beholder for å beskytte dem. Vi anbefaler at du bruker en hard beholder for å unngå potensiell skade. Det er ikke tillatt å pakke noe annet i samme plastbag/beholder.

Stedet hvor du sjekker inn og henter barnevogner og bilseter, varierer fra flyplass til flyplass. På noen flyplasser sjekkes de inn i samme bag drop-/innsjekkingsskranke som annen bagasje. På noen flyplasser må du levere dem i skranken for spesialbagasje. Spør på flyplassen.

Du kan hente en plastpose for å beskytte tingene dine på flyplassen. Det er gratis hvis du reiser i SAS Plus eller SAS Business, eller hvis du er EuroBonus Gull- eller Diamant-medlem. Hvis ikke kan du kjøpe dette ved innsjekkingsskranken. Merk at denne posen er ment for å beskytte gjenstanden mot skitt og støv, ikke fysisk skade.