Folk på en strand

Fra Star Alliance til SkyTeam

Her har vi samlet det du trenger å vite om SAS'overgang fra Star Alliance til SkyTeam.

Hva er nytt

A320 Neo SAS aircraft

EuroBonus-poeng endres

Et klarere poengsystem fra 1. september

Les mer
Online shopping with a credit card

Tjen EuroBonus-poeng på SAS-opererte flyvninger

Fra 1. september

Les mer

Tjen EuroBonus-poeng på Air France

Fra 1. september

Les mer
Travelers onboard

Tjen EuroBonus-poeng på KLM

Fra 1. september

Les mer
Pilots in the cockpit

Bruk poengene dine på SkyTeam-partnere

Fra 1. september

Les mer
SkyPriority

Nye fordeler fra 1. september

Bonuspoeng-booster, SkyTeam Elite og Elite Plus og mange flere!

Les mer

Hvordan vil denne endringen påvirke EuroBonus?

EuroBonus vil forbli SAS’ lojalitetsprogram og gjeldende regler og forskrifter for reiser på SAS vil i hovedsak forbli de samme. Medlemskapet ditt, inkludert nivået ditt i programmet og opptjente poeng, vil ikke bli påvirket.

Generelt, som EuroBonus-medlem, vil du fortsatt nyte de samme fordelene og poenginntjening basert på medlemsnivået ditt når du flyr med et Star Alliance-flyselskap frem til 31. august 2024. Fra 1. september 2024 vil du nyte lignende fordeler med de fleste SkyTeam-flyselskaper.

Nedenfor er den siste informasjonen om hvordan overgangen vil påvirke EuroBonus-medlemmer. Vi ser frem til å dele flere detaljer etter hvert, med et mål om å tilrettelegge for en sømløs overgang til en ny allianse med nye og spennende muligheter for våre reisende.

EuroBonus-fordeler når du reiser med et partnerflyselskap

For avganger frem til og med 31. august 2024:

 • EuroBonus-medlemmer som flyr med et Star Alliance-flyselskap vil nyte godt av de samme fordelene som de gjør i dag basert på Star Alliance Silver- eller Gold-status.

For avganger fra 1. september 2024:

 • EuroBonus Sølvmedlemmer vil ikke lengre være Star Alliance Sølv-medlemmer, men i stedet bli SkyTeam Elite-medlemmer og nyte godt av alle tilknyttede fordeler på flyvninger med et SkyTeam-flyselskap, som ekstra bagasje og prioritert innsjekk.

 • Eurobonus Gullmedlemmer vil ikke lengre være Star Alliance Gull-medlemmer, men i stedet bli SkyTeam Elite Plus-medlemmer og nyte godt av alle tilknyttede fordeler på flyvninger med et SkyTeam-flyselskap, som tilgang til lounge, fast track og prioritert ombordstigning.

 • EuroBonus Diamant-medlemmer vil ikke lengre være Star Alliance Gull-medlemmer, men i stedet bli SkyTeam Elite Plus-medlemmer og nyte godt av alle tilknyttede fordeler på flyvninger med et SkyTeam-flyselskap, som tilgang til lounge, fast track og prioritert ombordstigning.

Les mer om fordelene i SkyTeam Elite og Elite Plus

Opptjening av EuroBonus-poeng når du reiser med et partnerflyselskap

For avganger frem til og med 31. august 2024:

 • EuroBonus-medlemmer som flyr med et Star Alliance-flyselskap vil tjene Basic-poeng akkurat som i dag.

 • Frem til 8. september 2024 vil EuroBonus-medlemmer kunne kreve manglende poeng for flygninger hos Star Alliance-flyselskaper som de har fullført frem til 31. august 2024. Etter 8. september 2024 vil det ikke lenger være mulig å kreve manglende poeng for flygninger på Star Alliance flyselskaper. For å unngå å måtte kreve manglende poeng, sørg for at EuroBonus-nummeret ditt er lagt til bestillingen din før avreise.

For avganger fra 1. september 2024:

 • EuroBonus-medlemmer vil ikke lenger tjene Basic-poeng når de flyr med et Star Alliance-flyselskap, men i stedet tjene Basic-poeng når de flyr med de fleste SkyTeam-flyselskaper. Mer informasjon om opptjening av poeng vil bli gitt på SAS sin EuroBonus-partnerside.

 • EuroBonus-medlemmer vil kunne kreve manglende poeng for flyreiser med avgang fra 1. september 2024 hos de fleste SkyTeam-flyselskaper tidligst 8 dager og senest 6 måneder etter flyturen.

Bruk av EuroBonus-poeng til å reise med partnerflyselskaper

På Star Alliance flyselskaper

Bestillinger:

 • Frem til 31. august 2024 vil EuroBonus-medlemmer kunne bestille bonusreiser hos Star Alliance-flyselskaper ved å bruke Star Alliance Bonus Trip-bestillingsverktøyet, selv om reisedatoen er etter 31. august 2024.

 • Ingen nye bestillinger hos Star Alliance flyselskaper vil bli tillatt etter 31. august 2024.

 • Gyldige Companien Ticket kan brukes for nye Star Alliance Bonus-reisebestillinger frem til 31. august 2024.

Ombestilling:

 • Frem til 31. august 2024 kan du booke om Star Alliance-bonusreisen frem til 24 timer før avgang på utreisen, avhengig av tilgjengelighet, akkurat som i dag, selv om avreisedatoen er fra 1. september 2024. Når du har startet din reise vil du imidlertid ikke kunne ombooke hjemreisen.

 • Fra 1. september 2024 kan du booke om bonusreisen din til en SAS-flyvning eller enkelte SkyTeam-flyvninger (avhengig av tilgjengelighet) ved å kontakte SAS kundeservice. Akkurat som i dag kan du booke om reisen inntil 24 timer før avgang på utreisen. Vær oppmerksom på at du ikke kan ombestille returflyvningen din når du har startet reisen.

 • Akkurat som i dag, hvis noen poeng brukt i den opprinnelige bestillingen din har utløpt når du booker om reisen, vil nye poeng bli tatt fra den opprinnelige EuroBonus-kontoen.

Avbestilling:

 • Du kan kansellere din Star Alliance Bonus-reise (frem til 31. august 2024 og etter 1. september 2024) akkurat som i dag, inntil 24 timer før avgang på utreisen ved å kontakte SAS Kundeservice. Når du har begynt reisen, kan du imidlertid ikke ombestille returreisen.

 • Alle poeng og kuponger som ikke er utløpt, vil bli returnert til den originale EuroBonus-kontoen.

På SkyTeam flyselskaper

Bestillinger:

 • Fra 1. september 2024 vil du kunne bruke EuroBonus-poengene dine til å bestille bonusreiser hos de fleste SkyTeam-flyselskaper for reiser fra 1. september 2024.

 • Du vil også kunne bruke en Companien Ticket når du bestiller en bonusreise hos de fleste SkyTeam-flyselskaper.

Ombestilling:

 • Bonusreiser bestilt hos SkyTeam flyselskaper vil kunne bookes om.

 • Akkurat som i dag, hvis noen poeng brukt i den opprinnelige bestillingen din har utløpt når du booker om reisen, vil nye poeng bli tatt fra den opprinnelige EuroBonus-kontoen.

Avbestilling:

 • Du kan kansellere bonusreisen din på et SkyTeam-flyselskap akkurat som i dag, opptil 24 timer før avgang på utreisen. Alle poeng og kuponger som ikke er utløpt, vil bli returnert til den originale EuroBonus-kontoen.

Vanlige spørsmål

 • EuroBonus vil forbli SAS’ lojalitetsprogram, også etter at SAS forlater Star Alliance og blir med i SkyTeam. Som medlem kan du fortsette å tjene og bruke poeng på SAS slik du gjør i dag. Din status og fordeler som EuroBonus-medlem når du flyr på SAS endres ikke.

 • Å tilby et attraktivt lojalitetsprogram for SAS’ reisende er fortsatt topp-prioritet for SAS og dets nye eiere, selv etter at SAS skifter eierskap og allianse.

 • 31. august 2024 forlater SAS Star Alliance. EuroBonus-medlemmer vil nyte lignende kundefordeler hos de fleste SkyTeam-flyselskaper fra og med 1. september 2024 når SAS blir med i SkyTeam

 • Så lenge SAS er medlem av Star Alliance, kan EuroBonus-medlemmer fortsette å nyte de samme fordelene som de gjør i dag når de flyr med et Star Alliance-flyselskap.

 • Generelt vil EuroBonus-medlemmer nyte lignende fordeler når de flyr med de fleste SkyTeam-flyselskaper som de gjør i dag når de flyr med et Star Alliance-flyselskap.

Dine EuroBonus-poeng blir værende og beholder sin utløpsdato. Du vil fortsatt ha alle poengene du har tjent, og du kan fortsette å tjene og bruke poeng som du gjør i dag.

EuroBonus-nivået ditt blir værende, så vel som fremdriften din mot neste nivå under kvalifiseringsperioden. Skifte av allianse vil ikke påvirke kravene for å nå nye medlemsnivåer.

EuroBonus Lifetime Gold-programmet vil forbli. Fremdriften din mot å tjene Lifetime Gold vil ikke bli påvirket.

EuroBonus-fordeler når du reiser med partnerflyselskaper er oppsummert ovenfor.

Du vil kunne tjene EuroBonus Basic-poeng når du flyr med et Star Alliance-flyselskap frem til 31. august 2024.

Eksisterende bonusreisebestillinger forblir uendret og vil bli respektert selv om flyet ditt er planlagt å ha avgang etter at SAS forlater Star Alliance. Se ovenfor for flere detaljer.

Du kan bruke EuroBonus-poengene dine til å bestille Star Alliance-bonusturer frem til 31. august 2024. Se ovenfor for flere detaljer.

Ja.

Så lenge SAS er en del av Star Alliance, vil medlemmer av andre Star Alliance-flyselskapers lojalitetsprogrammer nyte de samme medlemsfordelene når de flyr med SAS. De vil også kunne bruke miles/poeng på SAS-flyvninger.

 • Companien Ticket fra Amex vil forbli, og du vil fortsatt kunne bruke kuponger for SAS Bonus-billetter. Du kan også bruke nye kuponger for Star Alliance Bonusreisebestillinger frem til 31. august 2024. Alle Bonusreisebestillinger som gjøres med kuponger forblir uendret og vil bli respektert.

 • Fra 1. september 2024 vil du kunne bruke dine Companien Ticket fra Amex på de fleste SkyTeam-flyselskaper.

FlyPremium-fordelene vil bestå, og medlemmer vil fortsette å nyte FlyPremium når de bestiller SAS Bonus-billetter.

Ja.