Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies

Som en true traveler har du hele verden som din tumleplass. Man reiser verden rundt på leting etter det man trenger, men vender hjem for å finne det. Norge byr på noe helt unikt som man ikke finner noe annet sted i verden. Havet, fjellet, roen og stillheten. SAS Crew har kåret de seks fineste byene i Norge og her kan du få noen av deres anbefalninger på hva man kan finne på der.

ODA HERLOFSEN

Jeg kommer fra Kristiansand som jeg synes er en av de fineste byene i hele landet. Der har du både fine turområder, men du er også i umiddelbar nærhet til sjøen. Og i sentrum ligger det en bystrand bare en kilometer unna hovedgaten Markens. Hver tirsdag om sommeren har du utekonserter på fiskebrygga, som er en liten dokk hvor båter kan kjøre inn og masse restauranter som ligger rundt. På torsdager har du noe som heter ”Sommer på torget” med livekonserter hvor kommunen setter opp bord i samarbeid med alle restaurantene som ligger på torget. Hvis du skal ut å spise i Kristiansand så vil jeg anbefale å gå på en av restaurantene i nærheten av torget, for eksempel ”Herlig land” eller ”Hos naboen” som ikke er en kjede, men lokale restauranter. Mange av dem bruker også lokal og kortreist mat.

Helena Bøhn

Min favorittdestinasjon i Norge er selvfølgelig Kristiansand for det er jo hjemme. Der liker jeg å gå i Bertesbukta på Lundsida ikke så langt i fra sentrum. Så har du også noe som heter Galgeberg som er en liten plass på Lund, som er en liten badebukt hvor du kan hoppe, bade og kose deg i sola. 

Stine Fjeldsrud Karlsen

I Bergen kan man gå opp stoltzen, du kan ta heisen opp Ulriken, besøke fisketorget eller gå på shopping! Noen av gatene er også bare dødssjarmerende!

Stephanie Blandkjenn

Med lange dager i flyet er det alltid godt å komme seg ut i frisk luft. Bergen gir deg en fin naturopplevelse og treningsøkt opp Stoltzekleiven.

Jeanette Johansen

Bergen er en fantastisk flott by – spesielt for de som liker natur og å gå i fjellet. Bergen har mange fine turmuligheter. For eksempel er turen opp Stoltzekleiven et must for de ekstra spreke. Fløyen byr på en fantastisk utsikt over Bergen og fjorden. I stedet for å ta Fløibanen opp kan man spasere eller jogge og ta Fløibanen ned igjen, da får man seg en skikkelig treningsøkt på veien. Ønsker man en ekstra lang tur kan man ta taubanen opp Ulriken og gå over vidden til Fløyen. Turen tar ca. 5 timer. 

Ønsker du flere tips om hva man kan gjøre i Bergen? Designeren T-Michael har blant annet gode restaurant- og bar tips. Les hans tips i Scandinavian Traveler.

Hege Forfot

Ålesund er en fantastisk by fordi byen i seg selv er veldig vakker å gå rundt i. Så har du en kort fin tur som du kan gjøre bare på en halvtimes tid opp til fjellstua Aksla. Nydelig utsikt mot Brosundet og selve byen. Har du lenger tid så ville jeg ha dratt til Sukkertoppen som ligger lenger utenfor. Den er kalt Sukkertoppen på folkemunne og du har utsikten innover mot Ålesund. Har du noen timer ekstra kan du ta bussen ut til Alnes fyr ca. 20 minutter fra sentrum. Der er det et besøkelsessenter og du kan surfe på en nydelig strand der og så kan du eventuelt du gå opp til Storhornet som er 500 høydemeter og da har du utsikten både mot fyret og fjellene den veien, men også mot Ålesund på motsatt side. 

Karianne Hassel

Ålesund er en by med fantastisk fin natur og jeg kan anbefale å ta båten over til en liten plass som heter Langevåg. Der er det en outlet med fine sportsbutikker med reduserte priser med mulighet for å kjøpe seg litt fine fritidsklær. Ellers kan jeg plukke frem en liten lokal kro nede på kaia hvor man kan få kjøpt seg fantastisk fish and chips.

Solveig Nedregård

Mitt beste minne er et 23 timer stopp jeg hadde i Tromsø - jeg leide en skipakke i et døgn og gikk to toppturer. Det var første gang jeg prøvde dette og man kan nesten ikke velge et mer perfekt sted for toppturer, spesielt på vinterstid! Tromsø har uendelig med fjell å gå i.

Emilly Berg

Tromsø har alt. Nordlys, hundesleder og nydelige skimuligheter på vinteren, midnattsol, bading og lange festivalnetter om sommeren. Joviale og imøtekommende nordlendinger som gjør at man føler seg hjemme med en gang. 

Ragnhild Mofoss

Kom til Tromsø og bli med skøyta Vulkana på laugardag. Eller bli med på topptur til et av fjellene på Kvaløya utenfor Tromsø.

Les flere tips om hvor man bør spise og drikke i Scandinavian Traveler's City Guide om Tromsø

Robin Frydenberg 

Jeg har mange favorittdestinasjoner i Norge, men jeg har én som er veldig spesiell for meg og det er Alta – spesielt på sommeren og gå opp til Komsatoppen som er et veldig kjent fjell i Alta. Og å se utover i midnattssolen – det er helt fantastisk. Den norske fjelluften og solen på horisonten, og bare ja..

Christina Bastiani

Alta er en undervurdert plass. Sorrisniva (iglo hotellet ) bør opppleves én natt. Det er fantastisk å sove på isblokk, man ser nydelig isskulpturer og man kan sitte under åpen himmel og se på nordlyset i jacuzzi. Eller ta en scootertur, hundesledetur, få innsikt i samenes kultur, se nordlyset, oppleve gastronomisk treretters på iglo hotell, se finnmarksløpet osv. Sentrum er ikke stort, men har to "gode" restauranter som er verdt et besøk: " Du verden " og "Taverna". 

Solveig Nedregård

Om man vil ha et aktivt døgn er Komsatoppen en fantastisk tur. Man kan også dra på hundetur med Holmen Husky eller Trasti & Trine, begge har både hundetur og matservering. Glød har forskjellige aktiviteter som Fatbike sykling blant annet.

Og så kan man dra og se på helleristningene i Hjemmeluft, og rett ved siden av dette ligger Alta museum som også er verdt et besøk. Skal man prøve seg på noe annerledes å spise kan man teste Taverna’n, en ny restaurant på torget i Alta som lager nydelig italiensk mat med en nordnorsk vri.

Ellers er det alltid mulig å leie en bil og kjøre opp til Nordkapp. Nordlyskatedralen i Alta er også vakker både utenpå og inne.

Lise Grønskar

Longyearbyen er min favorittdestinasjon. En av de fineste turene jeg tok var til Trollsteinen.
Det var fryktelig dårlig vær og vi måtte mer eller mindre krabbe mot slutten, men vi kom frem til slutt.

Ellers er Sukkertoppen en fin tur. En av de få der man har motsatt synsbedrag. Når man kommer til det man tror er toppen ligger det en ny topp litt lenger unna - og det ser ut som det er like langt dit som det man allerede har gått, men så er det ikke mer enn ti minutter bort dit. Jeg har også gått mange fine turer i Adventsdalen.

For Feinschmeckern er Huset en hit med sin berømte vinkjeller. Rryktene skal ha det til at en arabisk prins fløy inn kun for å nyte god mat og drikke på Huset. Karlsberger pub har et ekstremt utvalg av cognac og whiskey, med over 1000 sorter.

Snescootertur på østkysten er å anbefale, der er sannsynligheten for å se isbjørn størst. En helt fantastisk opplevelse, også om man ikke ser isbjørn. Aldri før har en pose "real turmat" smakt bedre! Man kommer veldig tett på naturen, og får følt seg som en skikkelig råtass når man presser inn gassen og setter av gårde

Jeanette Johansen

Svalbard er helt unikt og er noe man bør oppleve. Det finnes en rekke aktiviteter og turmuligheter. En av de fineste turene jeg har hatt er turen opp Hiortfjellet som ligger på nordsiden av Adventfjorden. Vi krysset fjorden med ribb og startet oppstigningen opp fjellet i bratt og steinete terreng, men utsikten som ventet på toppen var helt magisk. Turen tok ca. 10 timer.

Hvis man vil ha en litt ”snillere” aktivitet anbefaler jeg å gå på fossiljakt. Jeg fant en fossil av et løv som jeg fikk ta med hjem som suvenir. 

Priser og plasstilgang oppdateres hver gang en besøkende gjør et søk i kalenderen. Visse prisavvik kan derfor forekomme når du går videre til bestilling.