søk

FORSLAG

 • loader Ikke noe mer innhold å vise

Gjør deg klar til å reise under corona

Sikkerheten til våre reisende og ansatte er alltid vår største prioritet. I disse dager er det også viktig å gjøre seg klar til reisen. Derfor tilbyr vi en ny digital tjeneste, SAS Travel Ready Center.

Under corona har SAS fortløpende innført en rekke tiltak for å ivareta sikkerheten og komforten din om bord. Nå gjør vi det enklere for deg å holde oversikt over oppdaterte reiserestriksjoner og gjøre klart alle dokumenter du trenger før innsjekking. For å sikre at reiseplanleggingen går som smurt, tilbyr vi en ny nettjeneste, SAS Travel Ready Center, som gjør innsjekking til utvalgte destinasjoner til en enkel og smidig prosess. I stedet for å gå til flyplassen for å få alle dokumenter godkjent manuelt, med risiko for lange køer, gjør vi det for deg på nettet. Det er raskere, og du kan være sikker på at du er klar til å ta av når det er på tide å dra til flyplassen. Først må du sjekke oppdaterte coronakrav for destinasjonen din. Deretter laster du opp de nødvendige dokumentene og får dem godkjent på nettet av SAS. Etter godkjenningen kan du sjekke inn og hente ombordstigningskortet ditt. Alle selvbetjente flyter, f.eks. bagasjelevering, vil være åpne som normalt!

Følg de generelle anbefalingene og hold deg hjemme hvis du føler deg syk

 • Vi samarbeider tett med myndighetene i alle de skandinaviske landene i tillegg til internasjonale myndigheter og enhver gjeldende regulator. Vi anbefaler at du alltid følger de generelle anbefalingene til helsemyndighetene i landet ditt.

  • cl--check-circle Hold deg hjemme hvis du føler deg syk
  • cl--check-circle Vask hendene ofte
  • cl--check-circle Hold sosial distansering
  • cl--check-circle Følg retningslinjene som er fastsatt av lokale helsemyndigheter

Før reisen

 • Du kan gjøre mye for å forberede deg til reisen. Ved å bruke de digitale selvbetjeningsløsningene våre sparer du tid og bidrar til å redusere antall kontaktpunkter på flyplassen.

  • cl--check-circle Dersom du er syk, må du bli hjemme
  • cl--check-circle Sørg for at du oppfyller de nødvendige kravene for innreise til reisemålet og landet der du har en videreforbindelse
  • cl--check-circle Gjør deg reiseklar hjemmefra: behandle coronarelaterte reisedokumenter på forhånd og sjekk inn på nettet
  • cl--check-circle Kjøp munnbind før du drar til flyplassen – hjemmelagde munnbind eller munnbind av tøy er ikke tillatt. Merk at du må bytte munnbind minst hver fjerde time og at du trenger munnbind under hele reisen.
cl--info

Gjør deg reiseklar hjemmefra

I den nye nettplattformen vår, SAS Travel Ready Center, laster du opp coronarelaterte reisedokumenter på nett og får dem godkjent av oss før du kommer til flyplassen. Travel Ready Center er tilgjengelig for utvalgte destinasjoner, så klikk her for å se om reisedokumentene dine kan behandles i forveien.
cl--info

Reisenyheter og restriksjoner

Her har vi samlet viktig informasjon angående bestilling, refusjonsregler, og innreiserestriksjoner. Sørg for at du holder deg oppdatert da innreiserestriksjoner kan endres på kort varsel. Som reisende er du selv ansvarlig for å sikre at du møter de nødvendige krav til innreise dit du skal, innen du reiser til flyplassen. Hvis du trenger veiledning, kan du kontakte offentlige instanser, for eksempel utenriksdepartementet.
cl--info

Krav til munnbind

Du må ta med ditt eget munnbind, som skal dekke både nese og munn. SAS aksepterer medisinske munnbind til engangsbruk. Egenproduserte munnbind eller munnbind av tøy er ikke tillatt. Det er obligatorisk å benytte munnbindet under hele flyvningen, fra du går om bord til du har forlatt flyet. Munnbind som er tillatt om bord inkluderer standarder som FFP2, KN95, N95 eller kirurgiske masker som IIR eller lignende. Beskyttelse som er laget av tøy, visir eller beskyttelse med ventil er ikke tillatt om bord.
cl--info

Coronatesting

Planlegger du å reise og trenger en attest som beviser at du er i stand til å reise? Noen land krever et negativt coronatestresultat (PCR-tester eller antigenhurtigtester) og en medisinsk attest før du kan gå om bord i flyet eller komme inn i landet. I noen land krever dette også for transitt. For å sikre enkel tilgang til testtjenester har vi inngått partnerskap med lokale helsetjenesteselskap. Her kan du lese mer om de ulike testtjenestene for reiseattester.

På flyplassen

 • Vi har implementert flere tiltak på flyplassen for å sikre at du får en trygg reise. Men du kan også gjøre mye selv. Du bør alltid følge instruksjonene fra våre ansatte – de er her for din egen sikkerhet.

  • cl--check-circle Gjør deg klar til reisen hjemmefra: behandle coronarelaterte reisedokumenter på forhånd og sjekk inn på nettet
  • cl--check-circle Ankom i god tid før planlagt avgangstid
  • cl--check-circle Det er kjørt i gang nye rutiner og et nytt tilbud om mat og drikke i de åpne loungene for å bidra til sosial distansering, og prosedyrer for rengjøring er også utvidet og implementert.
  • cl--check-circle Vi har oppdatert våre boardingrutiner for å legge til rette for sosial distanse
 • cl--info

  Krav til munnbind

  Du må ta med ditt eget munnbind, som skal dekke både nese og munn. SAS aksepterer medisinske munnbind til engangsbruk. Egenproduserte munnbind eller munnbind av tøy er ikke tillatt. Det er obligatorisk å benytte munnbindet under hele flyvningen, fra du går om bord til du har forlatt flyet. Munnbind som er tillatt om bord inkluderer standarder som FFP2, KN95, N95 eller kirurgiske masker som IIR eller lignende. Beskyttelse som er laget av tøy, visir eller beskyttelse med ventil er ikke tillatt om bord.
 • cl--info

  Prosedyre for ombordstigning

  Prosedyren for ombordstigning er justert for å gjøre det lettere å ivareta sosial distansering. Vi krever at du følger instruksjonene til personalet ved gaten. Du bør kun starte ombordstigningen når din sone ropes opp. Vi krever også at du tar på munnbind før boarding.
 • cl--info

  Sosial distanse på flyplassen

  Gjør alt du kan for å ivareta sosial distansering på flyplassen. Hold avstand i køen ved innsjekking, i sikkerhetskontrollen og ved gaten.

Om bord i flyet

 • Luften om bord i flyet holdes ren ved bruk av moderne og svært effektive luftfiltre, og vi har justert retningslinjer for kundebehandling for å redusere kontakt.

  • cl--check-circle Vi gjør det vi kan for å plassere passasjerene slik at det blir størst mulig avstand til andre i kabinen
  • cl--check-circle Kabinpersonalet vårt bruker beskyttende munnbind om bord
  • cl--check-circle Du er pålagt å bruke et munnbind som dekker munn og nese under hele flygningen, fra ombordstigning til ilandstigning – hjemmelagde munnbind eller munnbind av tøy er ikke tillatt
  • cl--check-circle Flyet vårt er utstyrt med HEPA-luftfiltre for å holde luften ren
  • cl--check-circle Alle flyene rengjøres og desinfiseres i henhold til bestemmelser fra EASA (European Union Aviation Safety Agency)
  • cl--check-circle Alle ikke-essensielle og løse gjenstander er fjernet fra setelommen
  • cl--check-circle Måltidstjenesten er tilpasset på flygningene våre for å redusere kontakt
  • cl--check-circle Håndbagasje er begrenset til ett kolli per reisende – se ofte stilte spørsmål nedenfor
 • cl--info

  Luften om bord

  Nesten alle flyene våre er utstyrt med høyeffektive luftpartikkel-filtre (HEPA), som fanger opptil 99,97 % av alle mikrober som virus og bakterier. Dette sikrer høy luftkvalitet. Luften om bord fornyes hvert andre til tredje minutt. Luften om bord presses fra taket og ned mot gulvet. Dette begrenser spredningen av luftbårne dråper vesentlig, fordi luften om bord presser dråpene ned mot gulvet umiddelbart. Alle våre fly fra Airbus og Boeing er utstyrt med HEPA-filtre. Våre ATR-fly har en annen type luftfiltre, som sikrer en kontinuerlig strøm av frisk luft i kabinen.