LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til München

  Spør du tyskere hvor de helst vil bo, er det sannsynlig at svaret er München. Byen har kvaliteter som g at de aller fleste stortrives. Noe av det første som imponerer besøkende er den flotte arkitekturen. Mange vakre bygninger ble riktignok ødelagt under andre verdenskrig, men historiske stoltheter er gjenreist med tysk grundighet slik at sentrum stort sett ser ut slik det gjorde på slutten av 1800-tallet. Flyr du til München finner du flotte eksempler på gotisk, renessanse, barokk og neoklassisk arkitektur.

   

  Kulturbyen München

  English Gardens, München. Foto fra Tourismusamt München, Max PruggerMünchens størrelse er også noe som tiltaler besøkende og fastboende. Byen føles kompakt og overkommelig også for bygde- og småbyfolk fra Norge. I sentrum kan du spasere rundt og utforske noen av de mange kunstneriske opplevelser München kan by på. Her kan du suge til deg impulser fra samtidskunst eller tidligere tider. Du kan uansett boltre deg i Münchens mer enn 100 museer og gallerier. De tre pinakotekene er blant de mest populære, men mange tar også turen innom Das Deutsche Museum, det største naturvitenskapelige museet i Europa. München har mer enn museer å by på. På de nærmere 50 teatrene i München fremføres alt fra gamle klassikere til eksperimentelle og nyskapende stykker. Musikkinteresserte kan nyte lyd og stemning i Bayerische Staatsoper eller et av de andre operahusene du finner i München.

   

  Mat og fest

  München er en by for livsnytere. Oktoberfest er kanskje det mest kjente eksempelet på hvordan den bayerske festgleden kan utspille seg. Tar du turen til München under festivalen er du garantert en stemning du ikke finner noe annet sted. Men uansett om du tar turen til München i eller utenfor festivaltiden, er det et mekka for god øl som passer perfekt til den tradisjonelle tyske maten. Skulle du trenge avveksling fra det tradisjonsrike tyske, florerer det med restauranter som serverer lekre retter fra de fleste verdenshjørner. Føler du behov for litt bevegelse innimellom god mat og drikke, er veien kort til alpene hvor vakre og spektakulære fjell venter på å bli besteget.

  Kort om München

  Innbyggere: 1,2 millioner
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 49
  Språk: tysk

  Ambassade:
  Tysklands ambassade, Uranienborg , 0258 Oslo, tlf.: 23 27 54 00

  Norsk konsulat:
  Maffeistraße 3, U-Bahn Marienplatz, utgang Marienhof 80333 München, tlf.: +49 089 224170

  Turistinformasjon:
  www.muenchen.de/int/en/tourism

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies