LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Frankfurt

  Frankfurt – den "høyeste" byen i Europa

  Silhuetten av Frankfurt mot horisonten er ikke typisk europeisk. Som et resultat av at byen er Europas finansielle sentrum, har det reist seg stolte høyhus som strekker seg mot himmelen. Mange av de høyeste bygningene i Europa ligger i Frankfurt.

  Et av de bedre fugleperspektivene får du fra Main Tower. Her er det en spektakulær utsikt over Frankfurt fra 200 meters høyde. Her kan du nyte et måltid i restauranten mens du ser at 200 meter ikke betyr at du er høyest i byen. Et kontorbygg på hele 250 meter er en del av den imponerende utsikten.
  Flott utsikt mot "Manhattan", som Frankfurts skyline gjerne kalles, får du ved å ta en tur på en av broene over elven Main. Hvis du benytter toget fra flyplassen og inn til byen, får du et praktfullt førsteinntrykk gjennom togvinduet hvis du setter deg på høyre side i toget. Bare husk på å se ut i svingen før Frankfurt sentralstasjon.
   

  Preget av velstand

  Frankfurt er en by hvor velstanden blir forvaltet på en måte som kommer turistene til gode.  Frankfurt bruker nemlig store summer på kunst og kultur og er en av byene i tyskland med flest museer.  De fleste av disse finner du langs begge sider av elven Main i området som kalles Museumsufer.
  Velstanden har også ført til at Frankfurt er en by preget av store kontraster. Få steder finner du så store forskjeller mellom skyskrapere, storslått moderne arkitektur og gamle bygninger med lang historie bak seg.
   

  Gammelt og flott

  I den historiske bykjernen kan du oppleve mye gammelt og staselig ved å ta turen til Römerberg hvor Charlemagnes festning ble reist i middelalderen. Den andre verdenskrig ga Frankfurt hard medfart, men mange av de vakre bygningene er gjenreist, bl.a. det flotte Rådhuset Römer. Her ligger også en rekke andre bygninger fra det fjortende og femtende århundret. Bygningene er egentlig ikke så gamle siden mye måtte gjenreises etter krigen. Men man kan likefullt beundre skjønnheten og det fantastiske arbeidet som er lagt ned i å bevare historien i Frankfurt.

  Römerberg er naturlig nok svært populært blant turister. Hvis du vil oppleve vakre gamle bygninger på steder få turister ferdes, kan turen legges innom nabolagene Bockenheim,  Bornheim, Nordend og Sachsenhausen. Her kan du spasere mellom velholdte bygninger fra 1800-tallet og nyte roen i vakre parker.

  Reis til Frankfurt med SAS og opplev vakre kontraster i finansmetropolen!

  Kort om Frankfurt

  Innbyggere: ca. 670 000
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +49
  Språk: tysk

  Ambassade:
  Tysklands ambassade, Oscars gate 45, 0244 Oslo
  tlf.: 23 27 54 00

  Norsk ambassade:
  Königlich Norwegisches Honorarkonsulat
  Neue Mainzer Straβe 75, 60311 Frankfurt am Main
  Tlf.: +47 (06)9 - 131 08 15

  Turistinformasjon:
  www.reiseplaneten.no

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies