LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Severdigheter

  Severdigheter i Berlin

  På oppdagelsesferd i Berlin

  Berlin er en storby med en helt spesiell stemning. Byen er trendy og ultramoderne og kan også by på en rolig og avslappet atmosfære, noe som gjør at man alltid føler seg velkommen i Berlin.

  Byen, som inntil 1989/90 var splittet i øst og vest, har utrolig mye å by på. Før murens fall var byen strengt oppdelt – Vest-Berlin var velhavende, mens Øst-Berlin var fattig og i raskt forfall. I dag finnes noen av byens mest spennende og dynamiske områder nettopp i det tidligere Øst-Berlin, som har gjennomgått en stor oppblomstringsfase.

   

  Berlin - den delte by

  Den beste måten å oppleve Berlin på er ganske enkelt å slentre rundt i byen. Byen er full av overraskelser som oppleves best til fots. Byen er likevel for stor til at du kan få med deg alt. Benytt deg derfor av Berlins velfungerende metro, som hurtig og enkelt tar deg fra den ene enden av byen til den andre. Området omkring Alexander Platz dufter av det tidligere Øst-Berlin. Ta for eksempel turen opp i det 368 m. høye Fernsehturm og nyt utsikten over Berlin i den roterende kaféen.

  Har du lyst til å føle litt på stemningen av hvordan byen var før murens fall, er Checkpoint Charlie verdt et besøk. Checkpoint Charlie var nok den mest kjente av grenseovergangene mellom Øst- og Vest-Berlin fra den tiden byen var delt. I dag er det oppført et museum om Berlins tid som delt by ved det gamle Checkpoint Charlie i Friedrichstrasse.


  Riksdagen og Brandenburger Tor

  Blant Berlins klassiske landemerker er Brandenburger Tor og Reichstag. Brandenburger Tor er i den vestlige enden av den vakre Bulevard Unter den Linden, som blant annet fører til øya Museumsinsel ved floden Spree. Ikke så langt fra Brandenburger Tor ligger den tyske riksdag, Reichstag. Riksdagen huser det tyske parlamentet, og bygningen med den vakre glasskuppelen er absolutt verdt et besøk. På grunn av kuppelen er riksdagen en av Berlins mest populære turistattraksjoner, og kan skilte med en praktfull utsikt over byen – særlig om kvelden.

  Kort om Berlin

  Innbyggere: ca. 3,4 millioner (2013)
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +49
  Språk: tysk

  Ambassade:
  Tysklands ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo,
  tlf.: 23 27 54 00

  Norsk ambassade:
  Rauchstraße 1, 10787 Berlin, Tyskland,
  tlf.: +49 30 - 50 50 58 600

  Turistinformasjon:
  www.visitberlin.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies