LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Berlin

  Atmosfære og shopping

  Berlinerne er et avslappet folkeferd, og selv om Berlin er en storby er det masse luft og plass. Over alt hersker det en hyggelig stemning, og man føler seg alltid velkommen i denne byen. De mange stemningsfulle kaféer, barer og restauranter har overkommelige priser, og kulturtilbudene står i kø: fra de store museer ved Charlottenburg i Vest-Berlin til techno-konsert i det gamle Øst-Berlin.

  I Berlin kan du shoppe nesten hva som helst. Du kan gjøre funn på et av de enorme loppemarkeder i Mauerpark, Treptow eller Boxhagener Platz. Du kan finne hipt tøy i Hackescher Markt, og du kan shoppe all verdens luksusvarer på Kurfürstendamm eller i stormagasinet KaDeWe. Etter en lang dag kan du slappe av med en spasertur langs Spree eller slå deg ned i gresset i Tiergarten.

  Fly til Berlin med SAS!
   

  Severdigheter i Berlin

  En av de mest synlige severdigheter i Berlin er det 368 meter høye Fernsehturm midt på Alexanderplatz. Fra utsiktsplattformen i tårnet kan hele Berlin betraktes. Under jorden er Berlins U-bahn en attraksjon i sig selv - som en av verdens mest punktlige og oversiktlige metroer. På Potsdamer Platz funkler nye skyskrapere om kapp med glasskuppelen på Riksdagen som ligger i begynnelsen av den verdenskjente allé; Unter den linden. Like ved ligger Holocaust minnesmerket, som består av flere tusen betongsøyler i varierende høyder. Berlin byr på kunst i alle sjangre og er særlig kjent for fasinerende street-art i form av skulpturer, veggmalerier og installasjoner.
  Les mer om severdigheter i Berlin.


  Berlins historie

  Berlin har en lang historie og de siste 80 år er nok de mest kjente. Etter andre verdenskrig ble byen delt opp i soner, og i 1948 ble Vest-Berlin blokkert slik at en luftbro var den eneste muligheten til å forsyne bydelen med varer i en periode. Brandenburger Tor er en av Berlins gamle byporter, men har også vært et historisk symbol på en delt by, siden Berlinmuren lå tett på. Da muren sto i Berlin var Checkpoint Charlie det eneste sted hvor noen utvalgte kunne passere mellom Øst- og Vest-Berlin. Berlinmurens fall i 1989 markerte starten på en ny æra.

  Berlins historie er også mye annet enn muren; et symbol for slaget om Slesvig-Holsten i 1864 finnes i Tiergarten Siegessäule. Et annet historisk område er Museumsinsel, som ligger midt i elven Spree, og som i århundrer har vært hjemsted for domkirken Berliner Dom og for kunst og kultur i alminnelighet.


  Storbyliv

  Berlin har blitt kalt "fattig, men sexy" og er en vaskeekte storby med alt som hører til. I Deutsche Oper eller Staatsoper kan de største operaverker nytes, og hvis elektronisk musikk er saken, er Berlins klubbscene blant verdens beste. Byen er uløselig forbundet med musikk, og kunstnere som Lou Reed og David Bowie har hatt nær tilknytning til Berlin. Byens status som kulturell storby understøttes også av store events som Love Parade og Berlin Marathon.


  Bydeler med personlighet i Berlin

  Etter at det gamle Øst-Berlin ble renovert og gjenoppbygget etter krigen, finnes det nå en rekke bydeler med særpreg. Prenzlauer Berg er den hyggelige, grønne kunstnerbydelen der nesten alle veier er alléer, og bygningene er malt i flotte farger. Her er det Kastanienallee og Schönhauser Allee som binder det hele sammen. Mitte er den hippe bydelen med sushibarer og motebutikker. Det er også her Oranienburger Straße med den vakre Neue synagoge ligger. Bydelen Kreuzberg (som ligger i det gamle Vest-Berlin) sprudler av liv med mange restauranter og barer. Til slutt er det Friedrichshain som på sin egen sjarmerende måte minner om det tidligere DDR.

  Kort om Berlin

  Innbyggere: ca. 3,4 millioner (2013)
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +49
  Språk: tysk

  Ambassade:
  Tysklands ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo,
  tlf.: 23 27 54 00

  Norsk ambassade:
  Rauchstraße 1, 10787 Berlin, Tyskland,
  tlf.: +49 30 - 50 50 58 600

  Turistinformasjon:
  www.visitberlin.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies