LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Design og kunst

  Design og kunst i Stockholm

  Vil du oppleve design og kunst i Stockholm bør du starte reisen med T-banen. Undergrunnsbanen i Stockholm er nemlig et eneste stort kunstgalleri – med bidrag fra 150 forskjellige kunstnere, fordelt på over 90 stasjoner. Og det for prisen av en T-banebillett!
   

  Dropp taxi når du er i Stockholm og sats på T-banen.

  I 1950 bestemte makten i Stockholm seg for at folket trengte kunst. Og valget av galleri – det falt på hovedstadens 110 kilometer lange undergrunnsbane, som trolig er verdens lengste kunstutstilling. I Stockholms undergrunn kan du titte på skulpturer, mosaikk, malerier, installasjonskunst, inskripsjoner og relieffer fra 1950-tallet og frem til 2000-tallet.

   

  Moderne design og kunst i Stockholm

  Men det er mer design og kunst å oppleve enn undergrunnen i Stockholm. Moderna Museet er Sveriges største museum for moderne kunst – med en stor samling internasjonal kunst av bl.a. Pablo Picasso, Andy Warhol, Robert Rauschenberg og Marcel Duchamp. Du finner også design og kunst av kjente nålevende kunstnere. Museet ligger på Skeppsholmen i Stockhom og er tegnet av den spanske arkitekten Rafael Moneo.

   

  Fotokunst

  Har du interesse for foto må du legge turen innom Fotografiska – et av verdens fremste samlingsplasser for fotokunst, med utstillinger av både store, kjente fotografer og nye spennende navn innen fotokunst. Ta lunchen i bistroen på toppen av museet – og nyt utsikten av Stockholm - med utsyn til Gamla Stan, Djurgården og Skeppsholmen. Her finnes det mat og drikke for hele familien.

   

  Ta med design og kunst hjem fra Stockholm

  På designtorget på Sergels Torg selges designartikler innen husholdning og funksjonelle produkter som er signert fremadstormende nordiske designere du neppe finner noe annet sted. I Drottninggatan finner du alt fra små spesialbutikker til kjedebutikker som H&M og Zara, motebutikker med svenske merker, og forhandlere av nær sagt alt du kan drømme om.

   

  Iskald kunst i Gamla Stan

  Du har ikke opplevd Stockholm før du har opplevd Gama Stam, sies det. Og her finner du også verdens største permanente isgalleri. I Stockholms kjøligste galleri er verdt et besøk, og mens du lar deg forføre av iskunst i minus 6 grader kan du jo nyte en Whisky in the rocks – servert i  i et kubeglass av is.

  Kort om Stockholm

  Innbyggere: 1,4 millioner
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges Ambassade, Nobels gate 14, 0244 Oslo,
  tlf.: 24 11 42 00

  Norsk ambassad:
  Norges Ambassade, Skarpögatan 4, 115 27 Stockholm, tlf.: +46 8 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.visitstockholm.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies