LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Luleå – et skjærgårdseventyr sommer som vinter

  Vil du oppleve den fantastiske skjærgården i Norrbotten er Luleå et godt utgangspunkt. Reis med båt fra Luleå og finn din egen øy. Her kan du overnatte på pensjonat eller leie hytte. På mer enn 700 øyer, holmer og skjær finner du kapeller, små fiskevær og fantastiske strender. Om vinteren fryser havet utenfor Luleå til, og da bytter du båt med snøscooter eller ski.


  Kirker og kultur i Luleå

  Luleå er kirkenes by, og er den største og best bevarte kirkebyen i Sverige. Den er med på Unescos liste over verdens kulturarv. Reisende fra fjern og nær har valfartet kirkene i Luleå siden 1500-tallet. Gå heller ikke glipp av Hägnan – et historisk friluftsmuseum med røtter tilbake til 1400-tallet.

  Kulturens hus i Luleå ligger bare en kort spasertur fra sentrum. Her fins konserthall, bibliotek, kunstutstillinger og selvfølgelig kafé og restaurant.


  Aktiviteter i og rundt Luleå

  Luleå kan by på spektakulære omgivelser og opplevelser sommer som vinter. Vi nevner i fleng: snøscooterkjøring på pakkis, hundekjøring i nordlys, havfiske og møter med samisk kultur.
  Mulighetene i Luleå er mange, det er bare å velge.

  Ferdes du langs Råne elva, som er Sveriges største skogselv, bør du være litt som Lars Monsen, for her er det muligheter for møte med både elg og bjørn. Er du av det mer bedagelige slaget tar du inn på et vandrerhjem med villmarksbadstue og lar det bli med det.


  Mat og drikke i Luleå

  I Luleå finner du mer enn 30 restauranter å velge mellom. Tilbudet er internasjonalt og multietnisk, du kan få sushi og cous cous, men er du en tøffing velger du surströmming, som har et ufortjent dårlig rykte. Surströmming blir gjerne servert fra den tredje tirsdagen i august hvert år.

  Du kan fly med SAS til Luleå via Stockholm

  Kort om Luleå

  Innbyggere: 73 000 (i kommunen)
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges ambassade, Nobels gate 16, 0244 Oslo, tlf.: 24 11 42 00

  Norsk konsulat:
  Skarpögatan 4, 115 27, Stockholm, tlf.: + 46 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.lulea.nu

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies