LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Sjarmerende Helsingborg

  Sjarmerende Helsingborg

  Helsingborg er en sjarmerende by som  ligger i Skåne i Sør-Sverige. Helsingborg er Skånes nest største by, etter Malmö. Den ligger ved Øresunds smaleste sted, og byens navn kommer sannsynligvis av ordet «helsing» som betyr hals og viser til den smale passasjen i mellom Helsingborg og Helsingør.

  Omtrent 80 % av Sveriges befolkning bor i Sør-Sverige, og av dem bor bortimot 100 000 i Helsingborg. Selv om områdene omkring Helsingborg ikke kan by på samme uberørte landskap som i nord, er det minst like sjarmerende her.

  Landskapet er fredelig, skogene uendelige og klimaet behaglig. Og selv om Sør-Sverige ikke på langt nær er så vilt og dramatisk som Nord-Sverige når det gjelder utendørs aktiviteter, fins det likevel en mengde attraktive alternativer for de som vil ha en aktiv ferie med Helsingborg som utgangspunkt.

   

  Kultur og arkitektur i Helsingborg

  For de kulturinteresserte byr Helsingborg og Skåne på en stor utfordring, nemlig det å velge hva man skal se og oppleve. Regionen har så mye å by på at det er vanskelig og plukke ut bare noen få. Uansett, Duncker Kulturhus i Helsingborg er vel verdt et besøk. Bare det å beundre kulturhusets spektakulære moderne arkitektur er en opplevelse for seg. Museet er tegnet av den kjente danske arkitekten Kim Utzon.

   

  By- og badeferie

  En ferie i Skåne kan bli akkurat det du ønsker: en god, gammeldags badeferie, et opphold i en hytte ved ditt eget tjern eller noen dager i en av de større byene Malmö, Lund eller Helsingborg. Dette kan kombineres med turer til Glasriket med glassverkene, eller bare noen avslappende feriedager ved havet i Mölle eller i den sjarmerende kystbyen Torekov.

   

  Med smak av Skåne

  Mange mener Skåne er den beste matregionen i Sverige. Skåne har en lang og tradisjonsrik historie av smakfull matlagning og kjente kokker, mye takket være den naturlige tilgangen på gode råvarer. Tidligere lå gjestgiveriene like tett som møllene i landskapet utenfor Helsingborg. Her fins også moderne og nyskapende matlagning med inspirasjon fra alle verdenshjørner. Helsingborg har blitt en av de mest populære mat-byene i Sverige.


  Om du er sugen på en matopplevelse utenom det vanlige, så reis til Skåne!

  Kort om Ängelholm/Helsingborg

  Innbyggere: 22 532 (2005, Ängelholm kommune)
  Valuta: svenske kroner
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 46
  Språk: svensk

  Ambassade:
  Sveriges ambassade, Nobels gate 16, 0244 Oslo, tlf.: 24 11 42 00

  Norske ambassade:
  Skarpögatan 4, 115 27, Stockholm, tlf.: + 46 587 236 00

  Turistinformasjon:
  www.engelholm.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies