LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Severdigheter

  St. Petersburg severdigheter

  St. Petersburg var Russlands hovedstad frem til den russiske revolusjonen i 1917, og byen er i dag en slags russisk kulturhovedstad. St. Petersburg er fylt med kulturelle tilbud og bugner av både kunst og arkitektur.
   

  Kunst i St. Petersburg - Eremitasjen – et av verdens største kunstmuseer

  ”Eremitasjen” er en samlebetegnelse for kunstsamlingene i Vinterpalasset og de tilknyttede eremitasjer, og er St. Petersburgs - og kanskje verdens – største kunstmuseum. Museet rommer over 3 millioner kunstverk, og her er det rik mulighet for å ta Rembrandt, Picasso og mange andre verdensberømte kunstneres arbeid i nærmere øyesyn. Selve museet er litt av et arkitektonisk kunstverk i seg selv – alt er gjennomført ned til minste detalj, og det er brukt gigantiske mengder gull til å pynte vegger, tak og gulv. Utenfor palasset står den imponerende Alexandersøylen til minne om seieren over Napoleon i 1812. Den knapt 50 meter høye søylen er i massiv granitt og skåret ut i et stykke. Søylen holdes utelukkende fast til sokkelen ved hjelp av sin vekt på ca. 600 tonn! Petershof - Sommerresidensen Ved floden Neva, ved Vinterpalasset, kan man ta båt til det gamle sommerpalasset Petershof i St. Petersburg. Petershof var Peter den stores sommerresidens, som ble bygget med inspirasjon fra det franske slottet i Versailles, og er like overdådig prangende som Vinterpalasset.

  Petershof kan skryte av en av Europas mest imponerende parker – 800 hektar hageanlegg med springvann og skulpturer, selvfølgelig med en overflod av gull og er kanskje enda mer prangende enn Vinterpalasset!

  Du kan fly med SAS til St Petersburg via København eller Stockholm

  Kort om St. Petersburg

  Innbyggere: 4,88 millioner (2010)
  Valuta: rubler
  Tidsforskjell: +2
  Landskode: +7
  Språk: russisk

  Ambassade:
  Den Russiske Ambassade, Drammensveien 74, 0274 Oslo, tlf.: 22 55 17 63

  Norske ambassade:
  Generalkonsulatet, Ligovskij prospekt 13-15 (3. etasje) 191014 St. Petersburg, tlf.: +7 (812) 6124100

  Turistinformasjon:
  www.saint-petersburg.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies