LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til St. Petersburg

  St. Petersburg ble grunnlagt av den russiske tsar Peter den Store i begynnelsen av 1700-tallet, og byen var i lang tid Russlands hovedstad. St. Petersburg har ofte blitt kalt ”Nordens Venezia” siden Peter den Store var sterkt inspirert av byer som nettopp Venezia og Amsterdam, og derfor bygget byen på 44 øyer med mer enn 300 broer. Peter den Store grunnla byen som hovedstad til det fremtidige Russland med visjon om å styrke forholdet mellom Europa og Russland. St. Petersburg var Russlands hovedstad fram til den russiske revolusjonen i 1918.


  Russisk kulturby

  På tross av at St. Petersburg ikke lengre er Russlands hovedstad, har byen beholdt sin posisjon som Russlands uoffisielle kultursentrum. Det finnes enorme mengder kunst og arkitektur i byen, som også er hjem for et av verdens største kunstmuseer, Eremitasjen med Vinterpalasset. Vinterpalasset, som opprinnelig var en beskjeden bygning, ble ombygget til et overdådig palass på midten av 1700-tallet. Det var keiserinne Elizabeth som ønsket seg et slott som kunne konkurrere med det franske Versailles. På 1800-tallet ble palasset rammet av en alvorlig brann, men i stedet for å bygge et nytt slott ble det gamle palasset fullstendig gjenoppbygget. Eremitasjen huser i dag over 3 millioner kunstverk, og Vinterpalasset er i seg selv et arkitektonisk mesterverk.I samme område som Eremitasjen ligger dessuten et annet arkitektonisk praktverk – Isak-katedralen - en av verdens største kuppelkirker. Katedralen er gigantisk og oppført i marmor og granitt. Inne i kirken kan man oppleve imponerende kunstverker på vegger og tak, og det sies at de store mengder gull som er brukt til byggingen av kirken, og særlig kuppelen, gjorde kirken enda dyrere å oppføre enn Eremitasjen!


  Opplev den lyse sommeren i St. Petersburg

  St. Petersburg er hjem for over 4,5 millioner mennesker og er den nordligste metropol i verden. På grunn av beliggenheten ved polarsirkelen er somrene helt spesielle i St. Petersburg. Dagene er lange, og natten blir aldri ordentlig mørk – fenomenet kalles Hvite netter. I sommerperioden, de Hvite netters tid, er mange butikker åpne til lagt på kveld, og byen sover egentlig aldri i denne perioden. På denne tiden er St. Petersburg vert for en kulturfestival der feirer De hvite netter med klassisk musikk, ballet og opera.Du kan fly med SAS til St Petersburg via København eller Stockholm.

  Kort om St. Petersburg

  Innbyggere: 4,88 millioner (2010)
  Valuta: rubler
  Tidsforskjell: +2
  Landskode: +7
  Språk: russisk

  Ambassade:
  Den Russiske Ambassade, Drammensveien 74, 0274 Oslo, tlf.: 22 55 17 63

  Norske ambassade:
  Generalkonsulatet, Ligovskij prospekt 13-15 (3. etasje) 191014 St. Petersburg, tlf.: +7 (812) 6124100

  Turistinformasjon:
  www.saint-petersburg.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies