LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Split

  Split - en kroatisk perle

  Split er en vakker by som ligger i sentrum av midtre Dalmatia i Kroatia. Split er den nest største byen i Kroatia med godt over 200 000 innbyggere. Byen ligger vakkert til på en halvøy med høye fjell i bakgrunnen og det blå Adriaterhavet foran seg. Gamlebyen omkranser haven, hvor du også finner ferger som kan ta deg videre ut til øyene.

   

  Kombiner strandliv og byliv i Split

  Reiser du til Split får du i pose og sekk. Her kan du kombinere det bylivet har å by på mens du også har muligheten til deilige dager på stranden om du skulle bli lat eller været bli i overkant varmt i løpet av dagen. Bacvice-stranden ligger i sentrum av Split og gir dermed muligheten til umiddelbar tilflukt til avslapning og velvære. Men det er ikke sikkert du blir sliten eller lei av shoppingen. I Split finner du nemlig hyggelige handlegater som gjør at du kan shoppe og titte i trivelige omgivelser. Når sulten melder seg, kan du nyte den fantastiske sjømaten som Kroatia er kjent for. I Split kan du nyte kulinariske delikatesser som reker, hummer, blåskjell og fisk på flotte restauranter. Kroatisk vin annen lokal mat bør også ta veien innom ganen i løpet av oppholdet i Split.

  Historisk og verneverdig

  Byen har en lang historie, noe som gjenspeiles på de arkeologiske attraksjonene og det livlige kulturlivet som finnes i byen. Diocletians palasset i Split representerer mye av byens historie. Palasset ble bygget på 200-tallet og fremstår i dag som en av Kroatias mest populære attraksjoner. Det ble bygget av keiseren Diocletians som bodde her fra han abdiserte i 305, frem til sin død. Palasset strekker seg 215 meter fra vest til øst og er 26 meter høyt. For å oppføre herligheten ble det tatt i bruk italiensk marmor og importert egyptisk utsmykning. Det er med god grunn at Diocletians palasset ble innlemmet i UNESCOs verdensarvliste på slutten av 70-tallet. Palasset dekker en stor del av gamlebyen hvor du finner kafeer, butikker og restauranter. Søker du god atmosfære og vakre omgivelser, er dette er område hvor du finner det du leter etter.

  Kort om Split

  Innbyggere: 176 300 (2005)
  Valuta: 1 kina = 100 lipa (HRK)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 385
  Språk: kroatisk

  Ambassade:
  Kroatias ambassade, Frogner, 0271 Oslo, tlf.: 23014050

  Norsk konsulat:
  Zagreb ambassade, Hektoroviceva 2/3, HR10 000 Zagreb, tlf.: + 385 1 6273 8000

  Turistinformasjon:
  www.visitsplit.com/en

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies