LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  T/R FRA
  Severdigheter

  Severdigheter i Beijing

  Vi flyr deg til Beijing. Eksotiske Kina er bare en flyreise unna..
  Kinas hovedstad Beijing er sentrum for noen av verdens mest berømte byggverk.  På en spennende måte kombinerer byen moderne teknologi og kultur med mystikken fra det gamle Kina.

   

  Den Kinesiske Mur

  Ca. 50 km utenfor Beijings sentrum kan man oppleve et av verdens åtte vidundere – Den Kinesiske Mur.  Dette er et legendarisk byggverk som er over 6500 km. langt og ble bygget for over 2000 år siden.  Muren ble bygget som en del av et stort festningsverk som skulle beskytte landet mot invaderende makter. I dag er muren et av de mest imponerende byggverk mennesker har skapt, og er en attraksjon man absolutt bør få med seg.

   

  Den Forbudte By

  Det gigantiske tempelkomplekset, Den Forbudte By, er også en spesiell attraksjon i Beijing. Den Forbudte By var ferdigbygget omkring 1430, og var opprinnelig keiseren og hans families palassområde – 800 bygninger og 9999 værelser utgjorde den overdådige keiserboligen. Det var strengt forbudt for alminnelige kinesere å ferdes i Den Forbudte By – kun keiseren og hans familie med diverse tjenestefolk og konkubiner hadde adgang.

   

  Sommerpalasset

  Sommerpalasset (Yiheyuan), keiserens gamle sommerresidens, er også verdt et besøk. Det ligger ca. 15 km. fra sentrum av Beijing. Sommerpalasset har en av landets største og best bevarte keiserlige parker – en typisk kinesisk park som i 1998 blev utnevnt til World Heritage Site av UNESCO. Området ble bygget under Jin-Dynastiet på 1100-tallet og har senere blitt utvidet flere ganger. Under Qing-Dynastiet fra 1644, utviklet det seg til en luksuriøs park hvor keiserfamilien kunne slappe av og la seg underholde.

  Kort om Beijing

  Innbyggere: ca 22 millioner
  Valuta: Yuan Renminbi
  Tidsforskjell: +7 timer
  Landskode: 86
  Språk: kinesisk

  Ambassade:
  Kinas Ambassade, Tuengen Allé 2B, 0374 Oslo,
  tlf.: 22 49 20 52

  Norsk ambassade:
  Royal Norwegian Embassy, 1, Dong Yi Jie, San Li Tun, Beijing 100600, P.R. China,
  tlf.: +86 10 8531 9600

  Turistinformasjon:
  www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/

  Ta en rundtur i vår nye kabin

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies