LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  T/R FRA
  Guide

  Guide til Beijing

  Vi flyr deg til Beijing. Eksotiske Kina er bare en flyreise unna..

  I Kinas hovedstad Beijing kan du oppleve en blanding av minner fra den gamle keisertid og hypermoderne teknologi.

  Beijing ble anlagt for mer enn 3000 år siden, og er en av Kinas fire eldste byer. Beijing har vært landets hovedstad i mer enn 800 år, og har i tidens løp huset 34 keisere som har bodd og regjert i byen. Beijing symboliserer på én og samme tid både Østens mystikk og det moderne Kina som har vært med på å sette den økonomiske dagsorden i det 21.århundre. Her er cutting-edge teknologi, mote, kunst og arkitektur, samtidig som byen representerer den klassiske kinesiske keiserkultur.

  Fly til Beijing

   

  Historiens vingesus

  Den forbudte by bør du absolutt få med deg når du besøker Beijing. Det mystiske navnet betegner et palassområde som huset keiseren og hans familie. At byen var ´forbudt´ betød at ”alminnelige mennesker” risikerte dødsstraff hvis de forsøkte å komme inn på området. Byggingen av Den forbudte by begynte i 1407 og varte i 14 år. Resultatet ble et overdådig slottsområde bestående av 800 bygninger, der keiseren og hans familie kunne leve et majestetisk liv omgitt av tjenestefolk og konkubiner. I løpet av de siste ti år er det utført et kjempemessig restaureringsarbeide, og Den forbudte by har blitt selve symbolet på mystikken fra det gamle Kina. 

  Den himmelske freds plass er verdens største, og er et politisk og kulturelt senter i Beijing. Plassen har i tidens løp blitt benyttet til en rekke viktige hendelser. Det var for eksempel her formann Mao Zedong den 1.oktober 1949 utropte Kina til ”Den Kinesiske Folkerepublikk”. Den himmelske freds plass’ historie går tilbake til 1417, men det var først i 1949, da Mao og kommunistpartiet kom til makten, at plassen fikk den betydning den har i dag.

  Mer om severdigheter i Beijing

   

  Jade, perler, silke og drager

  Uansett om du leter etter det nyeste innen teknologi, mote eller tradisjonelt kunsthåndverk finner du det i Beijing. Invester i helt ny teknologi som ennå ikke er kommet til Norge, eller fyll kofferten med tradisjonelle silketørklær, jade- eller perlesmykker og dekorerte papirdrager. Dragen er i kinesisk kultur et tegn på lykke og suksess, og drageflygning er en populær beskjeftigelse. Kineserne er derfor mestre i å fremstille dekorative drager.

   

  Avslapning i Beijing

  I kontrast til det hektiske storbylivet finnes flere parker. Her samles folk for å spille kinesisk sjakk, fly med drage eller bare snakke om stort og smått. I den vakre Beihaiparken finnes dessuten et tempel som beskyttes av en imponerende dragemur. En annen form for avveksling fra det pulserende Beijing er en utflukt til den legendariske kinesiske mur. Et besøk i Beijing kan enkelt kombineres med en dagsutflukt hit, siden deler av muren kun ligger ca 50 kilometer fra det sentrale Beijing. Muren er et makeløst byggverk som det ble arbeidet med over 2000 år.

  Du kan fly med SAS til Beijing via København

  Kort om Beijing

  Innbyggere: ca 22 millioner
  Valuta: Yuan Renminbi
  Tidsforskjell: +7 timer
  Landskode: 86
  Språk: kinesisk

  Ambassade:
  Kinas Ambassade, Tuengen Allé 2B, 0374 Oslo,
  tlf.: 22 49 20 52

  Norsk ambassade:
  Royal Norwegian Embassy, 1, Dong Yi Jie, San Li Tun, Beijing 100600, P.R. China,
  tlf.: +86 10 8531 9600

  Turistinformasjon:
  www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/

  Ta en rundtur i vår nye kabin

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies