LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  T/R FRA
  Fly

  Fly med SAS til Beijing

  Beijing er hovedstaden i Kina og landets nest største by. Her finnes det moderne bygninger i herlig blanding med arkitektoniske og historiske perler. Beijing har en rik historie, mye kultur, dette er en by som er full av opplevelser.

  Fly til Beijing med SAS

  Fly til Beijing med SAS, og nyt godt av de mange fordelene som er inkludert i prisen: du kan sjekke inn via Internett, forhåndsvelge ditt sete og ta med 23 kg bagasje uten ekstra kostnader. Det er i tillegg gratis å ta med barnevogn om du reiser med spedbarn, og vi forsøker så vidt mulig og la småbarnsfamilier få gå om bord i flyet først.

   

  Attraksjoner

  Den Himmelske Freds Plass, hvor Mao Zedong utropte Folkerepublikken Kina i 1949, er et naturlig utgangspunkt for å komme seg rundt i denne enorme byen. Hovedgaten, Chang'an, strekker seg fire mil fra øst mot vest. Det sier noe om størrelsen. Nord for den Himmelske Freds Plass ligger Keiserpalasset, også kalt Den Forbudte By, med rundt 25000 besøkende hver dag. Navnet "Den forbudte by", kommer av at området kun var beregnet for keiseren og hans hoff, og strengt forbudt for alle utenforstående i mer enn 500 år. Byen ble påbegynt av den tredje keiser i Ming-dynastiet og var ferdig 14 år senere i 1420.

  Sommerpalasset (Yiheyuan) er også verdt et besøk. Det ligger ca 5 km nordvest for Beijing-universitetet. Dette var "feriestedet" til keiseren og består av haller, tårn, gallerier, paviljonger og broer i vakkert åslandskap ved en innsjø.

  Tiantan-parken er et vakkert område hvor keiserne gjennomførte ofringer til himmelen ved vintersolverv. Den ligger i Beijings sørlige utkant og dekker et område på 270 hektar.
  Du kan ikke besøke Beijing uten å ta turen til Den kinesiske mur, som er en av verdens mest berømte arkitektoniske konstruksjoner. Muren var opprinnelig tenkt som forsvarsverk og er de fleste steder mellom 6 og 10 meter høy. Muren ble fullført på 1600-tallet under Ming-dynastiet og faller delvis sammen med en eldre mur som ble påbegynt på 300-tallet før Kristus. 
  Fly til Beijing, og opplev verdens kanskje mest spennende historie.

   

  Museer

  Beijing har selvfølgelig også mange museer. De mest kjente foruten Keiserpalasset, er Sommerpalasset og Himmelens Tempel. Et godt tips  er å få tak i siste utgave av "Beijing Scene" - en ukeavis på engelsk som har godt og aktuelt stoff om det som skjer rundt om i byen. Beijing er en annerledes storbyopplevelse.

   

  Shopping

  Beijing kryr av  livlige kvartaler med markeder, teateroppvisninger og et rikt utvalg i kunsthåndverk.

  Et marked du bør få med deg er Silkemarkedet, hvor du virkelig kan gjøre et kupp når det gjelder klær - alt fra silkeplagg til sportsklær. Her gjelder det å prute. Kvaliteten er like høy selv om prisene går ned, men se opp for imitasjoner. Er du ute etter mer internasjonale butikker, så finner du det også. Butikkene er forholdsvis dyre, men mange kinesere handler her likevel. Den aller enkleste måten å komme seg rundt på, er med sykkel. Du får leid sykler på de fleste hoteller eller i egne sykkelutleierbutikker. Husk kart.
  Fly til Beijing, og gjør et shoppingkupp.

   

  Mat

  Beijing er også byen for de store matopplevelsene. Ikke nødvendigvis kinesisk mat, men mat fra alle verdens hjørner. Du bør likevel prøve selve symbolet på kinesisk gourmetkunst; Pekingand, glassert i sirup og stekt i stenovn med ved fra frukttrær. Denne serveres gjerne hel med alt inntakt. Et besøk på et av byens mange Tehus er også å anbefale. Her får du presentert kinesisk kultur, akrobatikk og annen underholdning. Pluss så mye te du bare orker.

   

  Transport

  Flyplassinformasjon (Avstand til sentrum ca 25 km)

  Transportmuligheter - Mer informasjon 
Taxi - Taxiholdeplass ved terminal 1 og 2 Buss - Utenfor terminalbygget (tar ca 60 minutter til sentrum)

  Kort om Beijing

  Innbyggere: ca 22 millioner
  Valuta: Yuan Renminbi
  Tidsforskjell: +7 timer
  Landskode: 86
  Språk: kinesisk

  Ambassade:
  Kinas Ambassade, Tuengen Allé 2B, 0374 Oslo,
  tlf.: 22 49 20 52

  Norsk ambassade:
  Royal Norwegian Embassy, 1, Dong Yi Jie, San Li Tun, Beijing 100600, P.R. China,
  tlf.: +86 10 8531 9600

  Turistinformasjon:
  www.travelchinaguide.com/attraction/beijing/

  Ta en rundtur i vår nye kabin

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies