LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  T/R FRA
  Guide

  Guide til Tokyo

  Vi flyr deg til Japans hovedstad. Pulserende Asia er bare en flyreise unna..

  Tokyo er en unik opplevelse for folk fra vesten. En kjempemessig storby som langt overgår din villeste fantasi. Det velfungerende metrosystemet og japanernes evne til å vise hensyn til hverandre gjør, at selv om millioner av mennesker ferdes tett, føler man seg sjelden klemt. Det er et fantastisk syn når lyssignalene i de store bydelene skifter til grønt for fotgjengerne, og et mylder av mennesker krysser veien. Bestill en kopp kaffe på Starbucks i Shibuya eller Shinjuku og ta plass ved vindu i andre etasje med utsikt mot gaten.

   

  Attraksjoner

  Imperiepalasset er vel verdt et besøk. Det ble bygget av herskeren Tokugawa Leyasu på slutten av 1500-tallet. Palasset ble gjenreist etter 2. Verdenskrig, og det er det østlige parkanlegget som er åpent for publikum.

  Asakusatempelet er buddhistisk og området rundt er vakkert. Her er det rolig og fint, men det er ofte mange turister i området.

  Tokyo-tårnet er 333 meter høyt, og gir en god oversikt over byen.

  Shopping

  I bydelen Ginza finner du store shoppingkompleks hvor japanske yen får bein å gå på. Eksklusive restauranter er ikke noe problem å finne, men prisene er høye. Mange forbinder Tokyo med elektronikk, og en av bydelene (Akihabara), kalles også den elektriske byen. Her ligger alle elektronikkbutikkene.

   

  Robotbyen

  Tokyo er hovedstaden i Japan. Etter bombingen under 2. verdenskrig hadde ikke Tokyo mange gamle bygninger igjen, derfor er byen preget av neonlys og supermoderne arkitektur! Japanerne har siden 70-årene vært dominerende innen elektronikk, og utviklingen ser ut til å fortsette. Robotteknologien har flyttet seg fra sitt barnestadium til en mer direkte introduksjon i samfunnet.  For eksempel vil "Pleieroboter" på sikt avløse sosial- og helsehjelpen. Fly til Tokyo, og opplev elektronikkens hjemland.

   

  Mat

  Japansk mat er viden kjent og utvalget er enormt. Fisk er favoritten, og her kan du få ekte japansk sushi. Tokyo har et utsøkt utvalg av spisesteder, hvor det serveres sushi, sashimi, tempura og mange andre tradisjonelle japanske retter. Japansk mat er populært i store deler av verden og sushi er etter hvert blitt allemannseie i storbyer verden over

  Kort om Tokyo

  Innbyggere: ca 13 millioner
  Valuta: Yen
  Tidsforskjell: +14 timer
  Landskode: 81
  Språk: japansk

  Ambassade:
  Japans Ambassade, 3. etasje, Haakon VIIs gate 9, 0244 Oslo
  tlf.: 22 01 29 00


  Norsk ambassade:
  5-12-2 Minami Azabu, Minato-ku, Tokyo, 106-0047, Japan
  tlf.: +81 (0)3-6408-819


  Turistinformasjon:
   www.jnto.go.jp

  Ta en rundtur i vår nye kabin

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies