LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Alle veier fører til Roma

  Det er alltid en god grunn til å besøke Roma. Om det så er for å oppleve den spesielle stemningen på plassene, det italienske kjøkken eller historiens sus.

   

  Fly til Roma og se antikkens arkitektur

  Sivilisasjonens vugge er også byen med grenseløs shopping og fotball tilsatt ekte italiensk stemning. Roma er mangfoldig og full av opplevelser - men likevel ikke større enn at nesten alt kan oppleves med et kart over Roma i hånden og et par gode sko på bena.

   

  Vatikanstaten i byen

  At Roma er kunstens og religionens by forstår man når man opplever taket i det Sixtinske Kapell, utsmykket av Michelangelo. Denne staten, i byen, er hovedsete for Paven og kardinalene. Fantastisk, historisk kunst kan oppleves i katakombene og overalt i Romas kirker - og ikke minst i Vatikanets utallige fasinerende fresker.

   

  Roma - historiens by

  Mange historier forteller at alt begynte med tvillingene Romulus og Remus. Siden da har den evige stad gjennomlevd mange spennende perioder - fra Romerriket i antikken, over renessansen, barokken og nyklassisismen. Selv i dag kan man tydelig merke historiens gjenklang i Italias hovedstad - helt tilbake fra tiden med Keiser Augustus, Keiser Nero, Julius Cæsar og gladiatorkampene.

   

  Romersk arkitektur

  Å utforske Romas arkitektur kan i seg selv være god nok grunn til å besøke byen om og om igjen. Colosseum, Forum Romanum og Circus Maximus er imponerende vitnesbyrd fra antikken. Å sitte på kafé ved Spansketrappen eller på Piazza Navona gir en egen stemning som kun finnes i Roma, og første gang man står på Peters plassen foran Peterskirken tar det pusten fra en. Så det er god grunn til å kaste en mynt i vakre Fontana di Trevi - det betyr nemlig, at man en dag vil vende tilbake til Roma.

  Bestill fly til Roma!

  Kort om Roma

  Innbyggere: 2,6 millioner (2004)
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 39
  Språk: italiensk

  Ambassade:
  Italienske ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo, tlf.: 23 08 49 00

  Norsk konsulat:
  Den kongelige norske ambassade, Via delle Terme Deciane, 7, 00153 Roma, tlf.: +39 06 45238100

  Turistinformasjon:
  www.rome.info

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies