LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Milano

  Milano – fra industriby til kulturby

  Fly direkte til Milano. Milano har i flere år hatt litt dårlig rykte som fabrikk- og industriby, og mange har hatt en forestilling om at fabrikkene var store og dominerende i det milanesiske bybildet. I dag er byen ikke lenger et industrisentrum, på tross av at flere store italienske konsern, som for eksempel Alfa Romeo og Campari fortsatt har sitt hovedsete i og omkring byen.

  Industriproduksjonen har medvirket til å gjøre Milano til en av de rikeste byer i Europa. Den gode økonomien har gitt byen en kulturell oppblomstring. Milano representerer på flere måter den italienske livsånd og sensualitet, og er både en vakker og spennende by med flotte åpne plasser, interessant arkitektur, og fredlige parker.

   

  Made in Italy

  Mote og design er nøkkelord for Milano, Italias motehovedstad. Italiensk mote er preget av sensualitet og eleganse, og er bredt representert i Milano med moteskapere som Gucci, Dolce & Gabbana og Giorgio Armani. Nettopp Armani blir ofte sett på som selve symbolet på italiensk design, og hans kreasjoner er ofte favoritter blant Hollywoodstjerner. I Milano har Armani åpnet et 6000 m2 stort varehus, hvor man kan finne designerens bolig- og klesdesign. Denne motekatedralen er et must for fashionistas!

   

  Severdigheter

  Midt i Milano ligger byens enorme katedral, som er en av verdens største gotiske kirker. Den er 157 meter lang, og på det bredeste er den 92 meter. Den ble påbegynt på 1300-tallet, men ble fullført først 500 år senere. Det mest fremtredende med bygningen er det bemerkelsesverdige taket, med sine 135 spir og de utallige statuene og dragehodene. På en klar dag har man utsikt helt til Alpene.

  Castello Sforzesco er et renessansepalass som kombinerer et fryktinngytende ytre med et herlig indre. Borgen er bygget rundt en rekke gårdsrom, der det nydeligste, Cortile della Rocchetta, er en elegant firkant med bueganger tegnet av Bramante og Filarete. Palasset inneholder nå, i tillegg til avdelinger med brukskunst, arkeologi og mynter, Civiche Raccolte d'Arte Antica - en samling møbler, antikviteter og malerier.

  I tillegg til de store monumentene i Milano, finnes det også en rekke forskjellige og interessante museer, kirker og offentlige bygninger som danner en betagende blanding av nytt og gammelt. Denne elegante og travle metropolen kan by på mange kulturelle opplevelser, gastronomiske eventyr og butikkbesøk eller bare en rusletur i byen.

   

  Kirkene, operaen og stadion – Milanos landemerker

  I Milano står de vakre og klassiske romerske bygningsverk side om side med nyere arkitektur. Domkirken Il Duomo ble bygget for over 400 år siden. Den ble nylig pietetsfullt restaurert. Fra taket på kirken har man imponerende utsikt over byen. I en annen av byens kirker, Santa Maria delle Grazie, kan du oppleve et av verdens mest berømte malerier; Leonardo Da Vincis ”Den siste nattverd”.

  Andre viktige landemerker i Milano er operaen, La Scala, og fotballstadion San Siro. Italia er operaens fedreland, og La Scala er et nasjonalt og kulturelt symbol, hvor både Mozart og Verdi har hatt uroppføringer. San Siro stadion utrykker også nasjonal og kulturell stolthet. Her tørner to av landets toppklubber A. C. Milan og Inter jevnlig sammen i hjemmeoppgjør, som også kalles Milan Derby. San Siro stadion er en av Europas største og kan trekke opptil 70.000 tilskuere.

  Kort om Milano

  Innbyggere: 1,4 millioner
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: 39
  Språk: italiensk

  Ambassade:
  Italienske ambassade, Uranienborg, 0258 Oslo, tlf.: 23 08 49 00

  Norsk konsulat:
  Piazza Castello 20, Milano, tlf.: +39 02 80113

  Turistinformasjon:
  www.turismo.milano.it

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies