LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Bologna

  Bologna er en av Italias historiske byer. Byen syder av autentisk italiensk livsstil og er blant annet kjent for sitt kjøkken (la cucina Bolognese).

  Mange regner byen for å være landets kulinariske hovedstad. Bologna er en vakker by med en karakteristisk arkitektonisk stil – mange av bygningene er malt i røde og oransje toner, det har gitt byen tilnavnet Bologna la Rossa (Røde Bologna). Bologna er kjent og elsket av italienerne, men er ikke det store turistmålet, noe som gjør at byen har klart å beholde sin opprinnelige sjarm.

  Fly til Bologna med SAS!

   

  Bologna byr på shopping og kultur


  Bologna ikke er så stor, men det finnes utallige muligheter for shopping og kultur. Besøk f.eks. Europas eldste universitet (fra det 11. århundre) hvor det går mange utenlandske studenter. I området rundt universitetet er det flere små, men interessante museer og adskillige barer og kaféer. Dette bidrar til å gi universitetsområdet en levende atmosfære. I Bologna finner du et museum for enhver interesse; historie, moderne kunst og motorsykler.

  Pauseplasser i Bologna

  Bologna er full av hyggelige steder og parker hvor man kan hvile seg mellom shopping og sightseeing. Piazza Maggiore er en stor plass i den gamle bykjernen, omkranset av blant annet Rådhuset og Basilica di San Petronio – en vakker kirke med eget museum.  Giardini Margherita er en flott park som opprinnelig var privat og kun for Bolognas adelige.

  Kort om Bologna

  Innbyggere: 378 701 (2010)
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: ingen
  Landskode: +39
  Språk: italiensk


  Turistinformasjon:
  www.bolognawelcome.com/en

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies