LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Reykjavik

  Reykjavik - Nordeuropas festhovedstad

  Partylivet i Reykjavik er heftig. Siden mange islendinger har flere jobber, har de kanskje et ekstra behov for å få mest mulig ut av helgene. Uansett kan du regne med et virkelig livlig uteliv på fredager, mens det blir enda heftigere når lørdagskvelden kommer. Tar du en tur på byen er det ikke bare god stemning og festglede du får oppleve. Du kan også beundre hvor moteriktig islendingene er i baren og på dansegulvet. Folk i Reykjavik er nemlig ekstremt motebevisste, og er ofte prøvekaniner for kjente firmaer som vil teste ut sine aller nyeste merkevarer. En bytur kan dermed være til inspirasjon for dem som vil sjekke ut shoppingen i Reykjavik, for det er jo her islendingene kjøper sine hippe og moteriktige antrekk.

   

  Island - den varme øya


  Fly til ReykjavikReykjavik er ikke bare mote, uteliv og gode restauranter med islandske spesialretter. Reykjavik er også omgitt av barsk og kontrastfylt natur med vulkaner, isbreer og varme kilder. De varme kildene er noe som hører med hvis man har litt sans for komfort, nytelse og en opplevelse langt utenom det vanlige. Den Blå Lagune er kanskje den mest kjente badeplassen på Island. Badeopplevelsen blir på en måte motsatt av hva man får på sydenferie hvor bading blir deiligere jo varmere det er i luften. I lagunen vest for Reykjavik blir det deiligere å bade jo kaldere det er i været. Hvis du virkelig vil maksimere nytelsen, anbefales det å la en av lagunens massører gi deg en De Luxe massasje som knar vekk rester av stress og åpner sansene slik at du virkelig opplever de fantastiske omgivelsene.

   

  Naturopplevelser

  Hvis du synes frisk luft og flott natur er bra, er Reykjavik et perfekt utgangspunkt for å oppleve sagaøyas naturformasjoner og elementer på nært hold. På Island er det et stort utvalg av aktiviteter vi nordmenn er godt vant til. Fotturer, terrengsykling, klatring og rafting er bare noen av friluftstilbudene. I tillegg kan man på Island benytte seg av muligheten til opplevelser i naturen som lover og regler setter en stopper for i Norge. Drar du til Reykjavik og Island kan du nemlig dra på superjeep-safari hvis du synes rideturer på islandshester går for sakte. Uansett hva du foretrekker, er Reykjavik stedet å fly til.

  Kort om Reykjavik

  Innbyggere: 306 000
  Valuta: Islandsk krone (ISK)
  Tidsforskjell: - 1 time
  Landskode: 354
  Språk: Islandsk

  Ambassade:
  Islands ambassade, sentrum, 0161 Oslo, tlf.: 23 23 75 30

  Norsk konsulat:
  Fjólugata 17, Reykjavik, tlf.: + 354 520 0700

  Turistinformasjon:
  www.no.visiticeland.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies