LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Severdigheter

  Severdigheter i Athen

  Severdigheter i Athen

  På tross av at Athen på mange måter er en moderne europeisk storby, bærer byen fremdeles preg av sin lange kulturarv. Byen hadde sin gyllne periode for omkring 2500 år siden. Da blomstret byens økonomi, og filosofer som Sokrates og Platon bodde der. I denne perioden ble også  flere berømte byggverk, som fremdeles kan oppleves i byen bygget. Det var også på denne tiden de Olympiske leker oppstod, om enn i en litt annen form enn i dag.

   

  Akropolis

  Akropolis betyr ”byen på høyden” og ligger ca. 150 m. hevet over Athen.  På Akropolis ligger flere velbevarte ruiner, som det er verdt å se nærmere på. De fleste av de gamle byggverkene ble bygget under Athens ”gullalder” ca. 500 f.Kr. Parthenontemplet er kanskje den viktigste av  byggverkene, og var opprinnelig et tempel bygget til ære for byens beskytter, gudinnen Pallas Athene. Templet er utsmykket med friser og relieffer, og mange av disse kan stadig ses i templet.

  Et annet berømt tempel på Akropolis er Erechteion, som er berømt for sin elegante arkitektur. Templet blev bygget til ære for Athene og Poseidon Erechtheus – en mytisk athensk konge, som var sammen med havguden Poseidon. Erechteion er bygget i en veldig annerledes stil enn Parthenon, men ikke desto mindre interessant.  

   

  Agora

  Nedenfor Akropolis ligger en annen av severdighetene, nemlig Athens agora som var byens torg i antikken. Agoraen hadde privathus frem til det sjette århundre før vår tidsregning. Peisistratos fjernet husene og gjorde den til sentrum i den athenske styresmakten. Han sørget for å bygge fontener og et tempel for de olympiske gudene. I løpet av de påfølgende hundreårene ble det plantet trær og bygget nye bygninger. Blant annet ble det bygget templer for Zevs, Hefaistos og Apollon.

  På en hvilken som helst dag kunne agoraen bli brukt som marked, valg, en drama-forestilling, religiøse opptog, militære øvelser eller sportsarrangementer. Her var de fleste elementer samlet som var nødvendig for å drive den athenske styresmakten.
  I dag er agoraen en arkeologisk utgraving, og du kan besøke et spennende museum som hvor du kan se starten på den vestlige sivilisasjon.
   

  Hefaisteion

  Hefaisteion er regnet som det best bevarte greske tempel. Det er et dorisk tempel som ligger ca. 500 m nordvest for Akropolis. Tempelet ble oppført ca 449 f.Kr.
  Tempelet ligger på et høydedrag med flott utsikt over Athens hovedtorg (Athens agora), i et område som på den tiden utgjorde den vestlige delen av Athen. Her befant det seg mange støperier og smier og tempelet var viet til smedguden Hefaistos.

  Med SAS kan du ta turen til disse, og alle de andre historiske severdighetene i Athen.

  Du kan fly med SAS til Athen via København eller Stockholm

  Kort om Athen

  Innbyggere: ca. 1 million
  Valuta: euro (EUR)
  Tidsforskjell: + 1 time
  Landskode: +30
  Språk: gresk

  Ambassade:
  Hellas ambassade, Nobels gate 45, 0266 Oslo
  tlf.: 22 44 27 28

  Norsk ambassade:
  Vas. Sophias Avenue 23, 6th floor, 106 74 Athens
  tlf.: +30 210 72 46 173

  Turistinformasjon:
  www.breathtakingathens.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies