LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Transport

  Transport i Helsinki

  Transport i Helsinki

  Å komme seg rundt i Helsinki en enkelt! Kollektivtilbudet er bra, og det driftes av ett selskap – noe som gjør billettsystemet enkelt og oversiktlig på tvers av trikk, buss, T-bane og ferger. Her en enkel guide til transport i Helsinki. Flybilletter til Helsinki bestiller du enkelt hos SAS.

   

  T-bane i Helsinki

  Undergrunnsbanen i Helsinki passer best hvis du skal ta deg fra sentrum til de østlige forstedene. Det er langt mellom turistattraksjoner i nærheten av T-baneholdeplassene, så ønsker du å oppleve byen er det annen transport i Helsinki som passer bedre.

   

  Trikk i Helsinki

  Det kanskje beste alternativet for transport i Helsinki er trikken, som stort sett bringer deg over hele byen. Trikkelinjen 3T er turistlinjen i sentrum, og kan anbefales for deg som vil oppleve byen. Linje 3B er omtrent samme rute, men går motsatt vei. Har du lyst på en litt utradisjonell trikketur bør du ta pub-trikken, hvor det er mulig å kjøpe øl om bord. Den går fra onsdag til lørdag på sommeren og tar omtrent 40 minutter. Reisen er litt dyrere enn ordinær trikk, men mye morsommere!

   

  Buss i Helsinki

  Dit trikken ikke tar deg, gjør bussen det i Helsinki. Det er et godt samspill mellom buss og trikk, og de to hovedholdeplassene ligger ved sentralbanestasjonen og ved Kamppi-metrostasjon. Det samme billettsystemet gjelder på all kollektivtrafikk, så det er enkelt å veksle mellom ulike former for transport i Helsinki.

   

  Taxi i Helsinki

  Som i resten av Norden er taxi i Helsinki relativt dyrt. Sent i helgene kan det oppleves litt vanskelig å få tak i taxi, men på hverdager og på dagtid er det ikke noe problem å finne taxi på en av taxiholdeplassene i sentrum.

   

  Ferger i Helsinki

  Som i resten av Norden er taxi i Helsinki relativt dyrt. Sent i helgene kan det oppleves litt vanskelig å få tak i taxi, men på hverdager og på dagtid er det ikke noe problem å finne taxi på en av taxiholdeplassene i sentrum.

   

  Enkel transport i Helsinki med Helsinkikortet

  Helsinkikortet gir deg fritt antall kollektivreiser og inngang til en rekke museer og attraksjoner i Helsinki og anbefales hvis du vil oppleve mye for lite. Endagskort koster 38 euro for voksen. Ta med barna til Helsinki! SAS tilbyr gunstige barnerabatter på en rekke flyvninger.

  Kort om Helsinki

  Innbyggere: ca. 621 000
  Valuta: Euro
  Tidsforskjell: + 1 time
  Landskode: +358
  Språk: finsk

  Ambassade:
  Finlands ambassade, Thomas Heftyes gate 1, Oslo
  Tlf.: 22 12 49 00

  Norsk ambassade:
  Den norske ambassade, Östra Allén 17, 00140 Helsingfors
  Tlf.: +358 (0)9 686 0180

  Turistinformasjon:
  www.visithelsinki.fi/sv

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies