LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Kunst

  Design og kunst i Helsinki

  Design og kunst i Helsinki med SAS

  Fly til verdens designhovedstad, Helsinki, med SAS – og opplev nordisk kunst i verdensklasse!

  Helsinki er en by med dype røtter i historie og kultur og fremstår som et symbol på det estetisk rene, siviliserte, nordiske tankesettet. Design og kunstbyen Helsinki har en fantastisk bredde av kunstgallerier som viser alt fra nye finske talenter til noen av de største verkene til europeiske mestere. Sjekk inn og velg sete på forhånd, så er hele reisefølge sikret å sitte sammen på flyturen.


  Helsinki - Verdens designhovedstad

  Annethvert år utnevnes en by som årets designhovedstad. I 2012 var det Helsinki som fikk æren. Finsk design har et internasjonalt godt rykte, og Helsinki er et viktig arkitektur- og designsentrum. For deg som vil fråtse i formgivning er Helsinki et naturlig valg – og du finner atelierer, butikker, bygninger, gallerier og museer som byr på det beste fra før og nå designverden.

   

  78 museer for enhver smak

  Den store samlingen av museer i Helsinki gjenspeiler hvert hjørne av historien til Finland, Europa og verden. Det eldste kunstmuseet i Helsinki, Cygnaeuksen Galleria, åpnet i 1852 og har en solid samling malerier og skulpturer fra det 19. århundre. Seurasaari Open-Air Museet er en fredelig oase midt i byen - og noe du må oppleve når du reiser til Helsinki. Her er det hytter, tun og herregårder som viser gammel og tradisjonell finsk livsstil. Designmuseet gir deg et overblikk over finsk design, og museet for samtidskunst, Kiasma er også verdt et besøk.

   

  Turistvennlig strøk for design og kunst i Helsinki

  For en vanlig Helsinki-turist er den enkleste måten å oppleve dette skattekammeret av design og kunst å ta en tur til «Design District». I sentrum av Helsinki finner du et område med rundt hundre interiørbutikker, moteforretninger og antikvitetsforhandlere, og en rekke gallerier.  Her ligger også Finlands to ledende designrelaterte museer: Designmuseet og Museet for finsk arkitektur.


  Tips til design og kunst i Helsinki:

  • Cygnaeuksen Galleria – det eldste kunstmuseet i Helsinki
  • Seurasaari Open-Air Museet – friluftsmuseum med gamle hus og bygninger
  • Suomenlinnan Nukke- ja lelumuseo –  dukke og leketøysmuseum
  • Aralis galleria – moderne finsk  kunst
  • Ateneum Art Museum  -  finsk kunst og kulturarv

  Husk at du alltid har åpent kjøp i 24 timer med SAS, så du kan trygt bestille din flybillett til Helsinki med det samme.

  Kort om Helsinki

  Innbyggere: ca. 621 000
  Valuta: Euro
  Tidsforskjell: + 1 time
  Landskode: +358
  Språk: finsk

  Ambassade:
  Finlands ambassade, Thomas Heftyes gate 1, Oslo
  Tlf.: 22 12 49 00

  Norsk ambassade:
  Den norske ambassade, Östra Allén 17, 00140 Helsingfors
  Tlf.: +358 (0)9 686 0180

  Turistinformasjon:
  www.visithelsinki.fi/sv

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies