LAND

SPRÅK

MIN FLYPLASS

  ÉN VEI FRA
  Guide

  Guide til Birmingham

  Birmingham er Englands nest største by, og ligger i området West Midlands. Byen kombinerer eldre engelsk sjarm med en ungdommelig pulserende stemning, som i stor grad stammer fra byens mange studenter.

  Birmingham begynte å spire som by da kongen på 1100-tallet ga byen rett til å ha marked i sentrum. Markedet ble kjent som ”The Bull Ring”. ”The Bull Ring” danner også i dag rammen for handel – her ligger et av byens største kjøpesentra. I løpet av det 16. og 17. århundre ble Birmingham en industriby, men i de senere år har Birmingham forandret seg. Det har blitt  bygget nye torv, og eldre gater og bygninger har blitt restaurert. I dag har Birmingham et omfattende tilbud av shoppingmuligheter og spennende kulturtilbud, og om kvelden blir byen virkelig livlig. Gas Street Basin, hvor flere kanaler møtes, er et knutepunkt for barer, kaféer og restauranter. Birminghams klubbscene er stor og levende og varierer fra mindre indie-rock-barer til store klubber, som lett kan måle seg med dem i London.

  Fly til Birmingham med SAS!
   

  Sutton Park – Birminghams grønne oase

  I Birmingham ligger en av Europas største byparker, Sutton Park. Bortimot 2 millioner mennesker besøker parken årlig, og parken fremstår som en grønn oase i en ellers travel storby. Parken er vakker året rundt – om sommeren blir den flittig brukt til piknik. Det er masse aktiviteter; blant annet ridning, fiske, drageflygning og vannsport. Om høsten viser parken seg fra sin kanskje vakreste side, når trærne står badet i gule og røde nyanser. I de kalde hvite vintermånedene står urter og busker i skjul, mens våren innebærer at parkens mange trær og blomsterbusker springer ut i fullt flor. Uansett hvilken tid på året man besøker Birmingham, er Sutton Park et besøk verdt. 


  Utflukt til Det Gamle England

  Et opphold i Birmingham kan enkelt kombineres med en utflukt til den engelske countryside, som i tidenes løp har inspirert utallige forfattere og malere. De nærliggende byene Shropshire, Warwick og Stratford-Upon-Avon oser av stemningen av det sjarmerende ”Old England”. Stratford-Upon-Avon er en historisk by ved elva Avon. Byen er stolt av sin kulturelle status som William Shakespeares fødeby, og er i dag et teatersentrum og hjem for Royal Shakespeare Company.

  Kort om Birmingham

  Innbyggere: 1, 074 millioner (2011)
  Valuta: euro
  Tidsforskjell: - 1
  Landskode: + 44
  Språk: engelsk


  Turistinformasjon:
  www.visitbirmingham.com

  Vi bruker cookies for å gjøre din opplevelse av nettstedet så bra som mulig. Ved å bruke dette nettstedet samtykker du i vår bruk av cookies